Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis door te brengen en dus tijd om nog wat foodinspo mee te geven.
Wie nog niet helemaal thuis is in het courgetti maken; je doet dit met een spiraalsnijder. En zoals het een goede en enthousiaste ambassadrice betaamt doe ik dat natuurlijk met de My Vegtable van DOMO. Makkelijk, niet veel opkuiswerk en perfecte sliertjes in een handomdraai.
Het volgende recept is voor 3 a 4 personen.
Ingrediënten courgetti met kip:
- 6 courgettes
- 2 kipfiltes, in reepjes gesneden
- twee handen vol kerstomaatjes
- 1 grote teen look
- 1 citroen, het sap
- 3 Olijfolie + extra voor in de pan
- parmezaanse kaas
- peper en zout
- verse peterselie
Receptuur
- Start met het maken van de courgetti door de courgettes in sliertjes te snijden, met behulp van de My Vegetable van DOMO. Doe ze in een grote pan met een likje olijfolie en zet het vuur op medium. Gaar voor zo’n 2 a 3 minuten, je wil ze gaar maar nog knapperig. Zet het vuur af en laat nog even in de pan staan. Doe vervolgens de slierten in een vergiet bovenop een pan of de gootsteen zodat de courgetti zijn vocht kan uitlekken.
- Gebruik dezelfde pan voor het garen van de kippenreepjes. Voeg er vervolgens de kerstomaatjes aan toe, in twee of vieren gedeeld. Hak de peterselie fijn en voeg deze op het einde toe. Kruid af met peper en zout.
- In een pot warm je de drie eetlepels olijfolie op en pers de look erbij. Gaar de look op een zacht vuurtje en zet het vuur dan af en voeg het sap van de citroen toe erbij. Voeg daarna de courgetti toe en meng goed. Doe eventueel hier al wat parmezaan onder.
- Dresseer de courgetti op een bordje en leg de kip en tomaat erover. Besprenkel nogmaals parmezaanse kaas, hoeveel is helemaal aan jou!
Smakelijk!