Citroen en look courgetti met kip

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...

Oosterse Wortelgazpacho

Deze wortelgazpacho is een twist op de klassieke gazpacho met tomaat en ja hoor, ook deze is heel makkelijk klaar te maken. Ik hou...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis door te brengen en dus tijd om nog wat foodinspo mee te geven.
Je wist het misschien niet, maar op Ibiza wonen ook veel Italianen en is er bijgevolg ook heel wat uitmuntende Italiaanse keuken te vinden (over lekker eten op Ibiza schreef ik eerder ook een blogpost). En deze keer kreeg ik een lemon-garlic pasta voorgeschoteld die me op een idee bracht. Want hoezeer die me ook gesmaakt heeft, als ik zelf achter de kookpotten sta dan maak ik hem liever met meer groenten en minder graan. De ideale gelegenheid om een courgetti uit m’n mouw te schudden, en die bleek geslaagd ook.

Wie nog niet helemaal thuis is in het courgetti maken; je doet dit met een spiraalsnijder. En zoals het een goede en enthousiaste ambassadrice betaamt doe ik dat natuurlijk met de My Vegtable van DOMO. Makkelijk, niet veel opkuiswerk en perfecte sliertjes in een handomdraai.

Het volgende recept is voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten courgetti met kip:

  • 6 courgettes
  • 2 kipfiltes, in reepjes gesneden
  • twee handen vol kerstomaatjes
  • 1 grote teen look
  • 1 citroen, het sap
  • 3 Olijfolie + extra voor in de pan
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • verse peterselie

Receptuur

  1. Start met het maken van de courgetti door de courgettes in sliertjes te snijden, met behulp van de My Vegetable van DOMO. Doe ze in een grote pan met een likje olijfolie en zet het vuur op medium. Gaar voor zo’n 2 a 3 minuten, je wil ze gaar maar nog knapperig. Zet het vuur af en laat nog even in de pan staan. Doe vervolgens de slierten in een vergiet bovenop een pan of de gootsteen zodat de courgetti zijn vocht kan uitlekken.
  2. Gebruik dezelfde pan voor het garen van de kippenreepjes. Voeg er vervolgens de kerstomaatjes aan toe, in twee of vieren gedeeld. Hak de peterselie fijn en voeg deze op het einde toe. Kruid af met peper en zout.
  3. In een pot warm je de drie eetlepels olijfolie op en pers de look erbij. Gaar de look op een zacht vuurtje en zet het vuur dan af en voeg het sap van de citroen toe erbij. Voeg daarna de courgetti toe en meng goed. Doe eventueel hier al wat parmezaan onder.
  4. Dresseer de courgetti op een bordje en leg de kip en tomaat erover. Besprenkel nogmaals parmezaanse kaas, hoeveel is helemaal aan jou!

Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks