Geroosterde kikkererwten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vanavond spelen de Rode Duivels weer en hoewel ik niet zo’n voetbal fan ben moet ik toegeven dat ik tijdens een EK of WK geen enkele match van de Duivels wil missen. Normaal kan het me allemaal geen moer schelen wat er in het voetbal gebeurt en ook de oefenwedstrijden etc kunnen me gestolen worden. Maar als het er toe doet op grote schaal dan komt plots de verborgen chauvinist in mij naar boven. Alleen bij die matchen voel ik de adrenaline. En ik zit dan ook een hele match op het puntje van mijn stoel, of stiekem op mijn gsm te kijken als ze moeten spelen vlak voor ik een optreden moet zingen. Maar vanavond wordt er dus gekeken, gewoon thuis, in mijn zetel!

En hoe! Bij voetbal horen snacks en bier – schijnt zo. En dus heb ik mij al voorbereid en mijn eigen variant op deze traditie gemaakt. Namelijk geroosterde kikkererwten en Bionade! De Bionade vooral om de indruk van bier te wekken en de ganse tijd met dat flesje in mijn hand te gesticuleren, terwijl ik uitspraken doe alsof ik er iets van ken enal. Met andere woorden: zo val ik niet uit de toon! De kikkererwten omdat ze suuuuuper lekker zijn, een vol gevoel geven en makkelijk op voorhand te bereiden zijn. Plus, een beetje exta proteïnen kan geen kwaad.

De kikkererwten maakte ik eerder al in De Gezonde Goesting op njam TV. Toen heb ik ze met tijm gemaakt (ook super lekker!) maar nu kies ik voor de ‘classic’ variant. Voel je vrij om te experimenteren! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geroosterde kikkererwten tv snacks

Ingrediënten:

 • 1 blik gekookte kikkererwten
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • zeezout

Hoe:

 1. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Spoel lang genoeg tot het water niet meer ‘zeept’.
 2. Doe de kikkererwten tussen twee bakpapieren (eventueel stevige keukenrol of een propere handdoek) en wrijf erover. Je zal zien dat de velletjes loskomen. Verwijder zoveel mogelijk van de velletjes. Je hoeft ze niet allemaal weg te doen, no worries!
 3. Doe de ontvelde kikkererwten in een kom en doe er de gesmolten kokosolie en het zout bij. Tos rond!
 4. Doe ze op een ovenschaal en zet ze in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 40 minuten.
 5. Laat daarna eerst volledig afkoelen (dit is het moeilijkste stuk!) zodat ze crunchy worden.

Instructies niet duidelijk genoeg? Kijk dan even naar deze aflevering van De Gezonde Goesting waarin ik deze geroosterde kikkererwten ook gemaakt heb:

 

2 REACTIES

 1. Hey Steffi,
  Wat is eigenlijk het voordeel van de velletjes te verwijderen?
  Ik doe dit steeds zonder, ook een beetje uit luiheid dat je het gewoon meteen op de bakplaat kan gooien 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks