Gezond eten in Rome

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Wat heb ik er een fijne citytrip opzitten! Ik ben dol op Italië en Rome is dan ook nog eens mijn favoriete stad in die prachtige laars! Dat het gemiddeld zo’n 26 graden was maakt het uiteraard extra leuk – en het contrast met België extra groot btw. Heerlijk eindeloos dwalen door die kleine gezellige straatjes, ‘s avonds in een lichte jurk nog buiten op een terras een theetje drinken,.. Elke keer ik in Italië ben denk ik: ‘ik wil hier wonen!’. En wie weet.. One day.. Maar, for now, zal het bij citytripjes blijven vrees ik.

Ik ben deze keer op zoek gegaan naar healthy spots, gezonde plaatsjes om te gaan eten dus. Op zich is Italië niet het makkelijkste land om gezond te eten, althans de grootsteden niet. En ja, een citytripje in het prachtige Rome is inderdaad dé uitgelezen kans om eens onbezonnen te zondigen. Dat heb ik ook gedaan. Ik hou heel veel van gezond, maar ook van zoet én ik ben een sucker voor al wat ‘culturele’ waarde heeft. Denk: het kleine keukentje aan het Spaanse plein met de beste tiramisu, het oudste ijssalon van Rome (Giolitti), de beste verse pasta in de stad, de beste koffiezaak (en ik lust niet eens koffie),.. ik wil het allemaal geproefd hebben. Daarbovenop moet ik toch een keertje pizza en eens een pasta naar binnen smikkelen (when in Rome.. he?). Dus dan komt mijn eigen gouden regel: COUNTERBLANCE.

Wat ik de ganse dag door doe is liters water drinken. Dat helpt me niet enkel detoxen, tis ook gewoon kei hard nodig in die hitte. Zeker als je je citytrip ook wat sportief maakt. Zo heb ik Rome ook met de fiets gedaan via Baja Bikes. Zo bekijk je de highlights van de stad op een halve dag, je weet meteen welke buurten iets voor jou zijn (idealiter iets voor de eerste dag dus!) én je beweegt. Win, win, win als je het mij vraagt!

Verder is er in Rome veel vers fruit te vinden op marktjes en aan kramen. Mijn pre-ontbijt bestond dus steevast uit 2 stukken fruit. Zo heb ik mijn vitamientjes al meteen binnen en stort ik mij niet meteen op al die zoete koeken waar de Italianen ook al zo goed in zijn. Maaaaaaaaar gelukkig zijn er ook heel wat – en steeds meer – gezonde opties in Rome. Ik ging over de ganse stad op zoek en deel heel graag wat ik allemaal gevonden heb. Ik zet ze even voor jou op een rij.

Ginger

Ginger rome Gezond eten rome

Ik steek van wal met mijn favoriete gezonde ontbijtplaats. Het interieur alleen al is zoals je kan zien ge-wel-dig. Ginger is alle dagen op vanaf 10u ‘s morgens tot middernacht. Je kan er dus op alle momenten gaan eten maar mijn voorkeur gaat toch naar het ontbijt. Ze hebben onder andere een heerlijke açai bowl met granola en vers fruit. Het is ook ideaal om je not-so-healthy-friend mee naartoe te nemen, ze hebben namelijk ook een heel uitgebreid assortiment aan broodjes met verschillende verse hammen. Niet in de ochtend hier geraakt? Geen probleem spring gerust binnen voor een smoothie on-the-go of een shotje aloë vera. Of gewoon voor een heerlijke salade of verse zalm ‘s middags of ‘s avonds.

Adres Ginger: Via Borgognona 43
Open: alle dagen tussen 10u en 00u.

Il Margutta

Il Margutta Rome

Jeezes wat was ik blij toen ik – redelijk toevallig – op dit vegetarisch restaurant stuitte. Dit is dé plek om romantisch en gezond te gaan tafelen zonder je vleesje te missen. De producten zijn van super kwaliteit en hun groenten en fruit komen vooral uit eigen tuin. Ik heb hier een salade van spinazie en aardbeien gegeten. Heerlijk! Il Margutta heeft ook verschillende veganistische gerechten en op de kaart staat duidelijk aangegeven welke gerechten welke allergieën kunnen uitlokken. Ideaal dus als je bv allergisch bent aan noten, tomaten, of eender wat eigenlijk. De menu duidt ook welness gerechten aan, gerechtjes die licht verteerbaar zijn. Ook fodmap eters kunnen er hun slag slaan want ook daar wordt rekening mee gehouden. Super gezellig, vlak bij Piazza del Popolo, in één van de mooiste straten van Rome: de Via Margutta.

Adres Il Margutta: Via Margutta 118.
Open: alle dagen van 9u30 tot 23u.

FaBio

Fa Bio Rome gezond eten in Rome

Ik denk dat mijn gezicht boekdelen spreekt op deze foto! Niet? Dit piepkleine plekje is een verborgen spot vlakbij het Vaticaan en het Sint Pieters plein. Het is niet om je neer te zetten en op het gemakje te eten maar wel dé plek om heerlijke salades af te halen. Voor je neus worden ze gemaakt door het geweldig goedlachse Fa Bio team en je kan de salade helemaal naar je wens aanvullen. Wil je avocado erbij? Geen probleem! Wat fruit bij in de salade? Kan je krijgen! A la minute wordt er een heerlijk verse salade gemaakt, helemaal bio ook!! Je krijgt de salade mee in een bakje en geweldig is om die dan aan één of andere fontein of gewoon ergens op een bankje te gaan opsmullen.

Adres Fa Bio: Via Germanico 43.
Open: van maandag tot en met vrijdag van 10u30 tot 17u30. Zaterdag tot 16u en zondag gesloten.

Aromaticus

Aromaticus Rome gezond eten in rome

Als je van eten houdt dan moet je in de Via Urbana zijn. Een geweldig gezellig straatje parallel aan de Via Cavour die uitkomt aan het Colosseum dat bovendien nog niet door veel toeristen ontdekt is. De ganse straat heeft heerlijke eetadresjes, je kan makkelijk je ganse vakantie in Rome hier gaan eten en nooit teleurgesteld worden. Heerlijk gezonde gerechten vind je dus in de Aromaticus. Ik raad aan het voor de lunch te doen. Dan kan je bv net als ik een quinoa salade met artisanale tofoe nemen of een gezond groentesapje. De uitbaters zijn ook hier weer super vriendelijk en het groene decor zet je ook meteen in een gezonde stemming.

Adres Aromaticus: Via Urbana
Open: van dinsdag tot en met zondag vanaf 11u, minstens tot 21u30.

Via Urbana

Urbana 47 Rome gezond eten

In dit heerlijke restaurant is niet gezondheid hun selling point. Wel authentieke en kwalitatieve gerechten. Heel wat van hun gerechten zijn ook biologisch en dus mits de juiste keuzes kan je hier van een heerlijk gezonde maaltijd genieten. Ik koos voor een biologische kip met spinazie en asperges en on-the-side was er ook nog een linzensalade met peer bij. Om duimen en vingers bij af te likken! Ideaal ook als je met minder healthy-gezinden op vakantie bent. De kaart is beperkt (vaak een teken dat het heel vers is!) bij Urbana 47 maar wel gevuld met heerlijke Italiaanse gerechten. Oh ja, en de tiramisu is ook wel heel lekker hier. Oeps.

Adres Urbana 47: Via Urbana 47.
Open: alle dagen van 8u30 tot 00u.

Zo dat waren mijn gezonde tips voor Rome. Heb je zelf ergens lekker gezond gegeten? Al één van deze adresjes getest? Laat het zeker weten in de comments hieronder!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks