Het nectarineseizoen loopt op z’n einde.. Snik snik.. Maar dé gelegenheid om gauw nog eens mijn nectarine crumble te maken. Het recept komt uit mijn boek De Gezonde Goesting en is één van mijn favorieten! Vandaar dat ik hem ook even met jullie wilde delen.
De crumble is helemaal glutenvrij omdat ik werk met haver. Daar gebruik ik de Nutridia haver voor. Want – mocht je het nog niet weten – ik ben sinds kort ambassadrice van Nutridia. Hun assortiment bestaat uit allerhande biologische producten (granen, noten, granola, honing, kokosolie,..), een ideale match dus met mijn visie op gezonde voeding!
Verder gebruik ik uiteraard weinig en enkel natuurlijke suiker.
Ingrediënten:
- 130 gram Nutridia haver
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el water
- 4 el ahorn siroop (+ 2 tl extra voor de vulling)
- 1 tl zout
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 6 nectarinen
- 2,5 el amandelmeel
- 2 tl limoensap
Hoe:
- Neem 50 gram van de Nutridia haver en maak daar meel van door het te blenden. In een par spins is dat gebeurd.
- Meng het havermeel, de overige Nutridia haver, de olijfolie, het water, ahorn siroop, zout, nootmuskaat en kaneel. Zet het opzij.
- Snijd de nectarinen in stukjes en verwijder de pitten. Â Doe er het limoensap over. Doe het amandelmeel en de twee theelepels ahorn erbij.
- Doe het fruitmengsel in een kleine ovenschaal.
- Doe het havermengsel erboven op.
- Zet voor 35 a 40 minuten in de oven op 170 graden.
Eet warm!
YUM!
Deze is echt overheerlijk (nectarines zijn dan ook mijn favoriete fruitsoort) 🙂
Hopelijk komt er snel een tweede boek, bijna alle gerechten uit het eerste boek hebben hier ondertussen al op tafel gestaan 🙂