Regenboogsalade mag dan wel dรฉ hashtag van zomer 2014 geweest zijn onder de foodies op Instagram, de winter komt eraan en dus moet hij wijken voor de the next big thing: regenboogsoep! Zeker nu de feestdagen eraan komen is dit een voltreffer. Kleurrijk, lekkerย en vooral gezond! Wie bij mij over de vloer komt met kerst kan dit quatro verwachtten als voorgerecht. Mijn vrienden en familie stoppen dus misschien best met lezen โ for now โ zo is het toch nog een beetje een verrassing aan tafel he..
Als kind was ik er niet zo dol op maar nu ben ik het andere uiterste en hou ik van soep! Ik ben een echte koukleum en soep is dรฉ ideale manier om van binnenuit op te warmen. Bovendien is het een makkelijke en toegankelijke manier om je nodige portie groentjes binnen te krijgen.ย En groentjes hebben we nodig! Het beste dieet โ welke naam dit ook mag hebben โ is er eentje dat vooral uit groenten bestaat. Eentje waarbij het gewicht aan groenten de meerderheid heeft. Wieย zelf even bedenkt hoeveel % van zโnย dagelijkse voeding uit groenten bestaat moet vaak toegeven dat ditย beter kan. Laat soep je daar alvastย bij helpen!
Uiteraard kan je alle soepen die genoeg in kleur verschillen combineren. Ik heb geprobeerd ook het smaak- en texturenpallet divers te maken. Om het geheel een extra gezonde toets te geven en zo mijn gasten van nog meer super glow te voorzien tijdens de feestdagen, heb ik alle soepjes gegarneerd met kiemen. Kiemen zijn (mega) superfoods. Ze kunnen haast niet overschat worden. Wist je dat bijvoorbeeld broccolikiemen je kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten, ontstekingen en diabetes? Eigenlijk is het helemaal niet zo ver gezocht wanneer je even bedenkt dat 1 kiem alle bouwstenenย bevat voor een grote plant te worden. Kiemen zijn awesome, maar ze zijn niet altijd even makkelijk te combineren qua smaak. Kiemen in eenย soep is voor mij รฉรฉn van de makkelijkste manieren om de voordelen van deze kleine sliertjes makkelijk naar binnen te krijgen.
Ik lijst voor jou even op hoe ik deze vier soepjes gemaakt heb.
Extra! Voor sommige soepjes heb ik kippenbouillon gebruikt, vegans kunnen deze vervangen door groentebouillon. Mix en match gerust met de hoeveelheden afhankelijk van hoeveeel gasten er bij jou aan tafel aanschuiven. Met de hoeveelheid kan je ook de textuurย van de soep bepalen. Bij de paarse soep heb ik er even de hoeveelheden bij gezet. De hoeveelheden zijn uitgerekend voor zesย personen (geschonken in de kleine kopjesย van op de bovenstaande fotoโs). Je kan natuurlijk altijd wat meer maken voor de dag erna. Paarse wortels vind je trouwens in de meeste primeur groentewinkels.
Ingrediรซnten regenboog soep:
Voor de rode soep:
โ Tomaten
โ Wortel
โ Prei
โย Ui
โ Look
โ Biologische groentebouillon
Voor de gele soep:
โ Gele paprika
โ Biologische kippenbouillon
โ Sjalot
โ Look
โ Kurkuma
Voor de groene soep:
โ Broccoli
โ Selder
โ Prei
โ Biologische groentebouillon
Voor de paarse soep:
โ 3 paarse wortels
โ 1 biologische appel
โ Verse gember (ik gebruikte 1 centimeter )
โ 1 theelepel honing
โ Biologische groentebouillon
ย Hoe
De basis is voor alle soepen het zelfde. Stoof de groenten aan in extra vierge olijfolie en kook daarna met bouillon erbij. Bij de paarse soep wacht je best met de honing erbij te doen tot het water erbij is. Mix met een staafmixer en kruid bij waar nodig met peper en zout. Dresseer met kiemen (alle kiemen zijn mogelijk!) vlak voor het opdienen.
ย
Show! Enjoy! En glow!ย
[โฆ] voorgerecht heb ik ondertussen uit de doeken gedaan. Dat wordt de regenboogsoep waar ik het eerder deze week over had. Op die manier start ik het diner met een stevige portie [โฆ]
[โฆ] heb ik al gepost over mijn voorgerecht; dat wordt de regenboogsoep met kiemen. Mijn nagerecht heb ik je ook al verklapt: gezonde ijspralines (nu al zin in!). En nu is het dus [โฆ]
Super leuk en heerlijk lijken mij deze deze 4 kleuren soepjes! Ennuhhh dan nu de hamvraag: hoeveel van ieder ingredient heb je nodig als je deze 4 soupjes voor 6 personen maakt ?????