Regenboog soep recept

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Regenboogsalade mag dan wel dé hashtag van zomer 2014 geweest zijn onder de foodies op Instagram, de winter komt eraan en dus moet hij wijken voor de the next big thing: regenboogsoep! Zeker nu de feestdagen eraan komen is dit een voltreffer. Kleurrijk, lekker en vooral gezond! Wie bij mij over de vloer komt met kerst kan dit quatro verwachtten als voorgerecht. Mijn vrienden en familie stoppen dus misschien best met lezen – for now – zo is het toch nog een beetje een verrassing aan tafel he..

Als kind was ik er niet zo dol op maar nu ben ik het andere uiterste en hou ik van soep! Ik ben een echte koukleum en soep is dé ideale manier om van binnenuit op te warmen. Bovendien is het een makkelijke en toegankelijke manier om je nodige portie groentjes binnen te krijgen. En groentjes hebben we nodig! Het beste dieet – welke naam dit ook mag hebben – is er eentje dat vooral uit groenten bestaat. Eentje waarbij het gewicht aan groenten de meerderheid heeft. Wie zelf even bedenkt hoeveel % van z’n dagelijkse voeding uit groenten bestaat moet vaak toegeven dat dit beter kan. Laat soep je daar alvast bij helpen!

Uiteraard kan je alle soepen die genoeg in kleur verschillen combineren. Ik heb geprobeerd ook het smaak- en texturenpallet divers te maken. Om het geheel een extra gezonde toets te geven en zo mijn gasten van nog meer super glow te voorzien tijdens de feestdagen, heb ik alle soepjes gegarneerd met kiemen. Kiemen zijn (mega) superfoods. Ze kunnen haast niet overschat worden. Wist je dat bijvoorbeeld broccolikiemen je kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten, ontstekingen en diabetes? Eigenlijk is het helemaal niet zo ver gezocht wanneer je even bedenkt dat 1 kiem alle bouwstenen bevat voor een grote plant te worden. Kiemen zijn awesome, maar ze zijn niet altijd even makkelijk te combineren qua smaak. Kiemen in een soep is voor mij één van de makkelijkste manieren om de voordelen van deze kleine sliertjes makkelijk naar binnen te krijgen.

Rainbow soup

Ik lijst voor jou even op hoe ik deze vier soepjes gemaakt heb.

Extra! Voor sommige soepjes heb ik kippenbouillon gebruikt, vegans kunnen deze vervangen door groentebouillon. Mix en match gerust met de hoeveelheden afhankelijk van hoeveeel gasten er bij jou aan tafel aanschuiven. Met de hoeveelheid kan je ook de textuur van de soep bepalen. Bij de paarse soep heb ik er even de hoeveelheden bij gezet. De hoeveelheden zijn uitgerekend voor zes personen (geschonken in de kleine kopjes van op de bovenstaande foto’s). Je kan natuurlijk altijd wat meer maken voor de dag erna. Paarse wortels vind je trouwens in de meeste primeur groentewinkels.

Ingrediënten regenboog soep:

Voor de rode soep:

– Tomaten
– Wortel
– Prei
– Ui
– Look
– Biologische groentebouillon

Voor de gele soep:

– Gele paprika
– Biologische kippenbouillon
– Sjalot
– Look
– Kurkuma

Voor de groene soep:

– Broccoli
– Selder
– Prei
– Biologische groentebouillon

Voor de paarse soep:

– 3 paarse wortels
– 1 biologische appel
– Verse gember (ik gebruikte 1 centimeter )
– 1 theelepel honing
– Biologische groentebouillon

 Hoe

De basis is voor alle soepen het zelfde. Stoof de groenten aan in extra vierge olijfolie en kook daarna met bouillon erbij. Bij de paarse soep wacht je best met de honing erbij te doen tot het water erbij is. Mix met een staafmixer en kruid bij waar nodig met peper en zout. Dresseer met kiemen (alle kiemen zijn mogelijk!) vlak voor het opdienen.

 

Show! Enjoy! En glow! 

3 REACTIES

  1. Super leuk en heerlijk lijken mij deze deze 4 kleuren soepjes! Ennuhhh dan nu de hamvraag: hoeveel van ieder ingredient heb je nodig als je deze 4 soupjes voor 6 personen maakt ?????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks