Havermout met lijnzaad en banaan

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Hello sunshine, ik heb je gemist! Wat doet dat ongelooflijk veel deugd zeg dat zonnetje. De afgelopen dagen moest ik veel werken, steeds binnen en dus moest ik het van korte pauzes hebben die ik met plezier doorbracht in de zon. Over de temperaturen op de middag – zo lekker uit de wind en op een gezellig terrasje enal – kan ik niet veel vertellen want dat zat er helaas niet in. Wat ik wel weet is dat het ‘s morgens nog verdomd koud is. Ik heb zelfs mijn voorruit moeten krabben op een ochtend eerder deze week! Ik ben geen fan van koude, verre van. En dus is er maar één ding wat mij vroeg ‘s morgens vanonder de warme lakens kan krijgen en dat is een lekker ontbijt. En bij deze temperaturen graag eentje dat warm is!

Dit is één van mijn nieuwe probeersel en het is instant mijn favoriete havermout gerechtje geworden. Hold on to your horses dus want je gaat er dol op zijn! Ik gebruik lijnzaad in dit gerecht en daar moet toch even wat over gezegd worden. Als je in de winkel lijnzaad gaat kopen dan kan je meestal kiezen tussen heel of gebroken lijnzaad. Heel lijnzaad kunnen we als mens niet verteren, het komt er gewoon weer uit zoals het erin ging. Dus we moeten gebroken lijnzaad kopen? Nee. Lijnzaad verliest heel snel al zijn goede stoffen – het is een superfood joepiejeej – wanneer het gebroken is. Wat je dus moet doen is heel lijnzaad kopen en het zelf breken. Ik doe dat met een vijzel maar het gaat ook prima met een coffeegrinder. Op deze manier breek je het lijnzaad vlak voor je het eet en kan je lichaam genieten van all the good stuff. 

Oh ja en voor ik het vergeet; deze havermout pap is glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en vegan. BAM!

havermout met lijnzaad

 

Oké, let’s do this! De portie islekker selfish – voor 1 persoon.

Ingrediënten:

– 40 gram glutenvrije haver
– 150 ml amandelmelk
– 1 rijpe banaan
– 2 lepels lijnzaad
– 1 theelepel kaneel

Hoe:

– Doe de glutenvrije haver en de amandelmelk in een steelpannetje. Verwarm tot het pap wordt.

– Pel de banaan en prak hem met een vork.

– Wanneer de havermout pap bijna klaar is zet je het vuur af en doe je de banaan erbij. Laat nog een minuutje op het nog warme vuur staan en roer constant.

– Doe het lijnzaad erbij en roer goed.

– Haal het pannetje van het vuur. Doe de kaneel erbij en doe meteen in een ontbijtkommetje.

Laatste stap: smullen en helemaal opwarmen om de koude ochtend door te komen!

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks