Detox groentesap

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ochtendrituelen, ik heb er verschillende zowel qua voeding, beweging als verzorging. As you know ben ik een grote fan van citroenwater ‘s ochtends. Maar wanneer ik in de winter vroeg moet opstaan begin ik wel eens met een kruidenthee, ik doe af en toe een kuur van bijvoorbeeld aloe vera en bovendien neem ik nog enkele supplementen ‘s ochtends die ik dan weer met gewoon gezuiverd water naar binnen werk. Dat worden dus wel heel veel glazen naast elkaar. En hoewel ik voorstander ben van genoeg vocht naar binnen te krijgen zou deze combo net iets teveel van het goede zijn. En dus maak ik keuzes.

De afgelopen dagen start ik steeds de dag met een groentesap. Ik heb drukke en vermoeiende dagen zowel achter de rug als voor de deur en dus kan ik alle goede nutriënten gebruiken om genoeg energie te hebben. Drukke dagen zijn geen excuus om je gezonde voeding wat te laten varen, nee het is een extra motivatie om voor gezond te kiezen want my body needs it! Zeker groenten zijn erg belangrijk en dus vind ik het zalig als ik er van ‘s morgens vroeg de dag al mee kan starten. Ik heb er eentje uitgekozen die ik vorige week maakte. Ik heb daarvoor maar 3 ingrediënten gebruikt: paksoi, selder en appel – tijd is kostbaar in de ochtend. Gember had ik toevallig niet in huis want anders had ik er nog wat bijgedaan, het is dus zeker een optie!

Groentesappen zijn niet de makkelijkste – we zijn uiteraard meer fan van lekkere zoete fruitmixen – maar ze zijn oooh zoooo gezond. And you’ll learn to love them! Neem het van mij aan, ik lustte tot 4 jaar teug geen enkele (!!!) groente graag! Probeer in het achterhoofd te houden dat het wonderen doet voor je lichaam, hou vol en heel snel ga je er van houden. I believe in you!

Toch nog niet te happig erop? Mix met een stukje fruit zoals ik ook in deze groentesap gedaan heb!

Groentesap

Ingrediënten:

– 2 stengels selder
– 5 stengels paksoi
– 1 biologische appel

Hoe:

– Was de groenten. Verwijder het klokhuis en het steeltje van de appel (ik snijd gewoon langs vier kanten zodat er een langwerpig staafje overblijft met pitjes, klokhuis en onderkantje). Doe de appel, de selder en de paksoi in een slowjuicer.

Laatste stap: opdrinken en rockin’ your day!

 

 

3 REACTIES

  1. Ik moet toegeven dat groentesapjes er op het eerste zicht niet zo smakkelijk uitzien. Vol goede voornemens heb ik me er toch eentje gemaakt en de smaak valt best wel goed mee! Lekker sapje.. bedankt om het recept te delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks