Havermoutpap met amandelmelk en aardbeien

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

OMG! Died and woke up in heaven! Ik ben zo enthousiast om dit recept met jullie te delen. Het is echt om duimen en vingers bij af te likken! Als je even gek op havermout bent dan ik – en ik weet dat jullie dat zijn, dat heb ik in de comments van de Heerlijke Havermout giveaway post kunnen lezen – dan moet je deze zeker een keer proberen.

In maart ben ik in Kopenhagen geweest, om in het befaamde Noma restaurant te gaan eten – amazing btw! Maar behalve dat ben ik er ook in een havermout-barretje geweest dat we na lang zoeken dan toch gevonden hebben. Geïnspireerd door de vele variaties ben ik daarna meteen aan de slag gegaan en dit receptje is in een mum van tijd mijn favoriete ontbijt geworden. So so good! Ik postte het al op de Bye Bye Cheeseburger facebookpagina (een like’je mag altijd! *wink): het aardbeienseizoen is aangebroken en ze zijn al ongelooflijk zoet, héérlijk!

De havermout zelf maak ik met mijn zelfgemaakte amandelmelk – puur natuur zonder additieven, love it en het is super simpel! Ik doe er een schepje Griekse yoghurt bij en als topping gebruik ik de artisanale granola van Floom. En uiteraard: veel aardbeien! Zo start je de dag met lekker veel antioxidanten! In mijn muesli zit sowieso al 70% pure chocolade, als dat bij jou niet het geval is doe er dan zeker nog extra chocolade bij, voor wat extra decadentie. Want heel eerlijk, wie houdt er nu niet van wat decadentie ’s morgens?

Havermoutpap met amandelmelk en aardbeien

 

Ingrediënten:

– 8 eetlepels glutenvrije havermout
– 230 ml (zelfgemaakte) amandelmelk
– 70 gr Griekse yoghurt
– 2 eetlepels granola (Chocolade-kokos granola van Floom of een andere met chocolade)
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel maple syrup (optioneel)
– Stukje 70% pure chocolade

Hoe:

  1. Doe de amandelmelk en de glutenvrije haver in een steelpannetje op een middelhoog vuur, voor ongeveer 8 minuten. Blijf roeren zodat de haver niet aan de bodem plakt!
  2. Haal het steelpannetje van het vuur en doe er de vanille bij. Roer nog eens goed. Doe in een kommetje.
  3. Snijd de aardbeien en doe ze er bovenop.
  4. Doe ook de Griekse yoghurt er bovenop en strooi er granola over.
  5. Doe er de maple syrup over en rasp wat zwarte chocolade erover. Voor extra decadentie!

4 REACTIES

    • Hoi Lieve,

      Normaal gezien is haver altijd glutenvrij maar indien je een allergie hebt voor gluten kan je maar beter een verpakking kiezen die letterlijkz egt ‘glutenvrij’, die vind je in de biowinkel. Uiteraard kan je het recept ook maken met gewone havermout. 🙂
      Succes!

  1. Hello Steffi, Dit ben ik vergeten te vragen gisteren in Turnhout. Gebruik je som Dolcedi suiker? Ik vindt deze heel lekker. Komt uit Italië , Rigoni di Asiago, zij die ook de confituren en nocciolata maken. GI 22,5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks