WIN WIN WIN: boek Heerlijke Havermout

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Haver moet één van de hoofdredenen zijn dat ik waarschijnlijk nooit die-hard paleo zal gaan. Want my gosh, I love it! En zeker op koude ochtenden, dan kan ik zo genieten van een warme kom havermout. Er zit iets comforting in een warm ontbijt en havermout is daar i-de-aal voor. Ondertussen ben ik al een tijdje in de ban van mijn banaan-lijnzaad-havermout maar het ziet er naar uit dat daar binnenkort wel eens verandering in zou kunnen komen. Ik heb namelijk een leuk cadeautje gekregen: het boek Heerlijke Havermout van Kathy Hester.

Heerlijke Havermout

Heerlijke HavermoutVoorlopig heb ik nog geen recepten kunnen uitproberen, maar wel heb ik al watertandend naar de plaatjes gekeken en al enkele recepten aangeduid die ik binnenkort wil proberen. En dan heb ik het niet enkel over varianten op een havermout ontbijtkom – dewelke uiteraard ook super yummie zijn – maar wat dacht je van gezonde bonenburgers? Of havermout uit de wok met groenten? Haverrisotto of appeltaart van haver? Yes please!

Ook heb ik al wat dingen bijgeleerd. Over verschillende soorten haver bijvoorbeeld. Wat je in de winkel vindt is meestal havermout, maar je kan ook voor volledige haver kiezen, grof of fijn gebroken haver, instant havermout of havermeel. Kathy legt ook uit hoe je de verschillende soorten moet koken, want ze vragen allemaal een andere aanpak. Ook over de ideale verhoudingen en kooktijd kan ik nog veel bijleren!

En nu komt het beste nieuws! Ik mag ook een boek weggeven aan de lezers van Bye Bye Cheeseburgers. Om je meteen aan te sporen doe ik er ook nog een zak glutenvrije havermout bovenop, zo kan je meteen aan de slag! Eeeeeen, je krijgt er ook nog een leuke jar bij. Zo kan je je eerst volgende ontbijt meteen op de meest hippe manier opsmullen!

Okido. Let’s keep this super simple! Deelnemen doe je zo:

Laat me in een reactie helemaal onderaan deze post weten hoe veel jij van havermout (of andere havergerechten) houdt!

Voila! Dat kan niet moeilijk zijn voor oat-lovers. En oh ja, niet te vergeten: Spread the healthy love en deel deze post via de Bye Bye Cheeseburger Facebookpagina. Binnen exact 1 week, op zondag 29 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. Go go go!

Havermout smoothie Havermout stew  Havermout wafels

64 REACTIES

 1. Nieuwe gezonde recepten zijn altijd van harte welkom. Een boek vol nieuwe inspiratie is dan ook fantastisch om te winnen. Ik doe heel graag mee. 🙂

  • Ik ben toch vrij goed bezig met mijn etensstijl. Ik Let ook op wat ik eet, en ik ben een echte fan van havermout. Tis gewoon zo gezond en je kunt er veel mee doen, zoals havermout cakejes maken hmm lekker en GEZOND ! 🙂 ik zou grg dat boek winnen want ik probeer graag nieuwe dingen uit en zeker met havermout !

 2. Zot zot zot van havermout!! Zoveel mogelijkheden ermee en oooo zooo lekker. Het begint bij gewone havermoutpap, zelfgemaakt crackers, pizzadeeg, tot lekkere dessertjes die je in een handomdraai kan maken. Het is simpel, goedkoop en gewoonweg gezond. Ik zou geen dag zonder kunnen 🙂

 3. Wel, ik weet eigenlijk niet of ik een grote havermoutfan ben want ik heb het NOG NOOIT gegeten. Ja, klopt, NOG NOOIT. Wel al vaak op’t punt gestaan het te kopen maar geen idee hoe eraan te beginnen… Dit kookboek en eerste potje haver zou me al een stuk op weg helpen 🙂

 4. Havermout… moest er niks van weten, maar door al die elke recepten die ik echt wil uittesten, ben ik er verzot op geworden. Heerlijk ontbijt waar je op kan teren tot de lunch! Weinig werk, heerlijk ontbijt, moeizaam en vullend. Waarom vond ik dit niet jaaaaren geleden? Zoveel gemist!!

 5. Havermout hoort er gewoon bij! Mijn havermout was ooit eens op, ik heb die dag niet ontbeten toen ik wakker werd maar na de hele ochtendrace met de kids. Ik ben toen gestopt in de winkel, vlug mijn havermout en wat fruit gekocht en vervolgens die op mijn werk klaargemaakt en daar dan maar ontbeten voor ik moest beginnen. Mijn collega’s hebben mogen watertanden hihi 🙂

 6. Warme havermout met rode vruchten: het ideale ontbijt! Sinds mijn ‘new year new me’ voornemen, probeer ik echt gezonder te leven. Ik wist echter niet dat haver zo’n veelzijdig product is. Zelfs als ik het niet zou winnen, staat dat boek binnenkort in men keuken 🙂

 7. Sinds twee jaar eet ik dagelijks havermout, als ontbijt, in gebak, brood of in andere gerechten. Ook mijn man en schoonfamilie is aan de havermout. Lijkt me dus super om dit boek te winnen om nieuwe ideeën op te doen!

 8. Havermout is al jaren m’n gezonde go-to breakfast. Met (rijst-, amandel- of gewone) melk, havermout is mijn vaste maatje wanneer het over een gezond en vullend ontbijt gaat. Ik had geen idee dat er nog zoveel meer mee te doen valt! 😀

 9. Het heeft bij mij heel lang geduurd voordat ik havermout gebruikte. Ik heb het namelijk niet zo voor pap, liever een lekker crunchy granola. Tegenwoordig maak ik regelmatig helemaal zelf m’n eigen granola, met …….. havermout! 🙂
  Ook havermoutpannenkoekjes gaan er intussen zowel bij mezelf als bij m’n zoontje vlotjes in. We zijn er dus helemaal klaar voor om een heleboel nieuwe receptjes te ontdekken…vooral als ze komen uit een boek dat ‘Heerlijke Havermout’ heet! Dat kan niet misgaan! 😉

 10. Sinds kort begonnen met havermout eten heerlijk in mn smoothie, maar met dit heerlijke recepten boek zal ik het nog wel meer gaan eten! En het is vooral ook zo gezond !

 11. Vroeger at ik elk weekend havermoutpap bij mijn oma. Heerlijk vond ik het!
  Nu eet ik bijna elke dag een kom havermoutpap als ontbijt.
  Ook mijn vriend vindt het nu lekker!

 12. Dit boek vind ik zo leuk! Ik hou zoveel van hamermout en eet dit ook elke ochtend opnieuw, steeds op verschillende manieren. Ik ben al 2 jaar bezig met gezond eten en heb hier ook een instagram over (@tanyaxvii). Ook gebruik ik havermout voor bv het maken van pannekoekjes, koekjes in het algemeen, smoothies, .. Ik hou me zo graag bezig met het maken van gezonde dingetjes en dit boek kan zeker van pas komen! Ik krijg maar niet genoeg van deze gezonde levenstijl 🙂

 13. Ik ben fan, maar ik eet het veel te weinig! Momenteel eet ik zeer low-carb en daar past havermout jammer genoeg niet in!

  Ik zou het wel heel leuk vinden om via deze wedstrijd mijn vriendin -een nogal kieskeurige eter- (én zoete muesli verslaafde) te laten kennismaken met havermout. Ze wilt het zelf al lang proberen, maar de drempel om effectief tot aankoop over te gaan lijkt vaak te hoog 😀

  Dus.. Fingers crossed! 😉

 14. Mijn dagelijkse portie zou ik ook niet kunnen laten staan!! Het versieren van mijn kommetje alleen al maakt me supergelukkig! 🙂

 15. De ‘overnight oats’ en warme havermout zijn al goed ingeburgerd in m’n dagelijks ontbijt. Ik wist niet dat havermout nog zoveel andere toepassingen had! Nieuwe ideeën zijn dus zeker welkom. Dankzij havermout heb ik de hele voormiddag energie en geen honger. Voor mij dus een ware superfood!

 16. Ik vind havermout superlekker en een erg gemakkelijk product om mee te werken, toch is het niet altijd een goed huwelijk geweest tussen Mr. Oatmeal en mezelf. De smaak was te eentonig, de vlokken niet mals genoeg en het zág er ook altijd zo wansmakelijk uit… Onder het motto “winners never quit” heb ik mezelf toegelegd op het vinden van leuke receptjes en nu ben ik er helemaal weg van! Spijtig genoeg heb ik nog geen waaier van opties (warme havermout met melk, bananen, appel en honing of bananen-havermoutkoekjes) waardoor het winnen van het boek mij een heel gelukkig mens zou maken en ik misschien eindelijk mijn vriend naar het havermout-kamp kan doen overlopen 🙂

 17. Havermout met appel, havermoet met banaan, havermoutkoekjes, oatsmilk alles waar haver of havermout in zit is gewoon té lekker❤️ ik wil meer recepten!!! En het beste van havermout is als je het voor je work out eet!!! Eerst smullen en dan knallen!! Die energie is zoo fijn!!
  Good sunny sunday ❤️

 18. Havermout staat voor mij gelijk aan powerfood! Beetje havermout, gedroogd fruit, en ja toch ook wat suiker en melk 🙂 maar die recepten wil ik wel eens testen in men nieuwe keuken!

 19. Enkele jaren geleden begon ik te reageren op alle geraffineerde producten. Mijn lichaam moest ze niet meer, zwol op bij het eten van gluten.
  Van een vrolijke meid ging ik naar een humeurig en futloos Iemand. De zoektocht begon. Ik at heel gezond maar bleef steeds honger hebben,zeker in de winter. Uiteindelijk ontdekte ik havermout, het was echt mijn redmiddel. Een warm stevig ontbijt, een goed gevulde buik, geen reacties en klaar voor mijn ochtend run. Ondertussen maak ik havermout brood; muffins,.. noem maar op. Havermout heeft echt mijn leven verandert. ook mijn prikkelbare darmsyndroom heb ik sindsdien onder controle. Dit boek zou echt een duwtje in de rug zijn om te blijven zorgdragen voor mijn lichaam en toch te genieten van dit heerlijke voedingsmiddel. Het is niet altijd gemakkelijk als actieve jonge vrouw om snelle, gezonde, lakkelijke en verukkelijke recepten te verzinnen waar je de dag mee doorkomt en kan meenemen. Ik hoop dat ik kans maakbop dit prachtige boek

 20. Ik ben sinds kort veel gezonder beginnen leven omdat mijn zus trouwt. Het zou dus leuk zijn dat ik veel dingen zelf kan maken want ik kook wel graag! Nu vind ik het moeilijk om gezonde receptjes te vinden dus hij zou heel goed van pas komen!

 21. Superleuke give-away! Havermout is een onmisbaar product in mijn voorraadkast en ik eet het bijna elke dag als ontbijt of tussendoortje. Perfecte combo van snel klaar en gezond, love it. Goed om te weten dat er een kookboek over bestaat. Hopelijk win ik deze 😉 Groetjes! Laura

 22. oh my god! Hoe graag zou ik deze winnen??? Hier thuis zijn we compleet geobsedeerd tegenwoordig door havermout! Ik vraag me soms al af of je er te veel van kan eten??? Misschien kom ik het wel in dit boek te weten?

 23. Havermout is eigenlijk zoooo underestimated. Deze simpele vlokken kan je omvormen tot zoveel lekkere dingen als cakejes, papjes, koekjes, granola, … én het is dan nog eens übergezond!
  Ik ben heel nieuwsgierig naar de havermoutgeheimen van dit nieuwe boek en ik kijk al uit naar de honderden lekkere havermoutontbijtjes 🙂

 24. Iedereen zit hier al aan de havermout! Ik ben nog een echte leek op dat vlak en zoek lekkere recepten ter variatie van mijn occasionele havermoutpap in de ochtend…
  Love the blog, love to win…!

 25. Ik eet al heel lang havermout, pap of door de yoghurt, heerlijk! Sinds kort is zelfs mijn vriend fan. Het is wel zo dat ik altijd maak wat ik ken en weinig havermout-inspiratie heb. Dit boek gaat me daar zeker bij helpen!

 26. Ik heb nooit spijt als ik Havermout eet tijdens het ontbijt.
  Havermout als tussendoortje, das nooit een zooitje!
  Havermout als late night snack, dat eet ik op met alle respect.

 27. Ik heb nooit spijt als ik Havermout eet tijdens het ontbijt.
  Havermout als tussendoortje, das nooit een zooitje!
  Havermout als late night snack, dat eet ik op met alle respect.

 28. havermout als ontbijt, havermout muffins, cookies, … Lekker en gezond, zalig genieten. Boek zou alvast van pas komen om nog meer te experimenteren.

 29. HAVER!!!!
  Elke ochtend neem ik 6:30 de trein voor een anderhalf uur durende rit naar mn werk. Wakker worden, dat gebeurt op diezelfde trein met een havermoutpapje dat ik de avond ervoor klaarmaakte, lekker fruit en een theetje. Als ik de recepten uit dit boek zou kunnen gebruiken, zou het voor mij nog leuker wakker worden zijn op mijn vroege treinrit!
  Dankjewel Steffie!

 30. Eerlijk… Buiten havermoutpap heb ik nog niets met havermout geprobeerd… Simpelweg omdat ik geen recepten heb! Daar komt nu hopelijk verandering in! 😉

 31. ik ben er mee opgegroeid, mijn moeder is engels en als kind kregen we als ontbijt porridge. En mijn favoriet was havermout en dat is nog steeds vandaag de dag zo. alleen ik eet het dus nog steeds als porridge daarom lijkt het mij leuk om er achter te komen welke recepten ik er nog meer mee kan maken.

 32. Eindelijk dé kans om meer te doen met mijn havermout. Ik eet dat supergraag maar kom nooit verder dan wat suiker erbij en af en toe een appeltje… Het is heel snel klaargemaakt maar ik ben het na een paar dagen weer beu, net omdat ik altijd hetzelfde doe. Mijn havermoutpannenkoeken zijn ook nog geen groot succes geweest, geen idee waar ik mis… Dat boel zou mijn havermoutliefde weer nieuw leven inblazen 😉 hashtag let’s go healthy!

 33. Ik heb havermout enkele zomers geleden leren kennen in het zonnige Thailand. Het werd geserveerd met mango, meloen, ananas, … allerlei fruit met intense smaken. Sindsdien eet ik wekelijks een aantal keren havermout als ontbijt… telkens met fruit. Het brengt me terug naar zonnige momenten met en hoog vakantiegehalte. Ik ben fan! 😉

 34. Havermout is heerlijk gezellig om klaar te maken. Ben altijd blij als mijn zoontje daarmee de dag begint. Zijn favoriet: havermout met sojamelk, geraspte kokos en ahornsiroop. Meer inspiratie is altijd welkom!

 35. heb eigenlijk door er veel van te horen en te zien
  havermout zelf leren kennen en appreciëren ,
  zou leuk zijn er nog meer mogelijkheden en recepten
  er van meer te kennen

 36. Havermout is de reden dat ik ‘s morgens graag uit bed kom! I love breakfast, de klassiek havermoutpap, banana pancakes, overnightoats of door mijn smoothie en met superfood toppings ben ik good to go!

  Dus een boek dat havermout lunch en diner bevat, euuh yes please

 37. Ik eet havermout het is gezond ik meng dit met allerlei verse vruchten, ik koop het bij de boer die het zelf kweekt en heb een voldoening ipv dat ik brood eet ik blijf op gewicht en mijn lichaam heeft geen tekorten. Duus ik zou heel erg blij zijn met dit boek om zo nog meer te ontdekken wat mogelijk is met havermout, wil u me aub een kansje geven om dit boek? Spannend

 38. Ik heb hier per toeval nu zo een doos havermout staan en eigenlijk zou ik wel graag een lekker receptje willen want ik heb dit nog nooit gegeten. Misschien kan dit boek dan ook nuttig zijn voor ons om wat uit te proberen dan.

 39. Ik ben nog niet heel lang gebruiker van havermout in vele gerechten,
  maar het is gewoon superlekker en verrassend!
  Dus ja ik zou graag winnen!
  Puur natuur is mijn motto

 40. Hou al heel lang van het product “haver”. Zelfs in de Middeleeuwen was haver al de basis van de voeding vanwege zijn hoge voedingswaarde en zijn versterkend effect. Dus waar kan je dan ook beter je dag mee beginnen dan met een ontbijtje waar havermout in zit verwerkt. Iedere morgen eet ik een havermoutpannenkoekje (die ik eens in de week bak en dan de diepvries in – gemakkelijk en geen gedoe ‘s morgens.) Ik maak ze met havervlokken die ik wat fijn maal samen met wat zonnebloempitten, met sojamelk en magere platte kaas, een beetje agavasiroop of stevia en een eitje. Heerlijk met wat vers fruit om gezond de dag te starten. Maar daar houden mijn receptjes met havermout dan ook op, buiten de havermoutpap natuurlijk 😉 dus ik zou heel graag meer receptjes kennen over deze superfood en daar zou dit boek ideaal bij helpen. En kan ik de slaap niet vatten of wat teveel stress : hier helpen mijn Avena sativa (haver)druppeltjes ;-).

 41. Ik ben gek op havermout maar door mijn fructose intolerantie is het vaak moeilijk om dingen te combineren. Dit boekje zou ideaal zijn om mijn zoektocht te verbreden en te vergemakkelijken!!

 42. I love oatmeal maar kan wel wat inspiratie gebruiken op wat voor manieren ik het kan toepassen in mijn gerechten! Gebruik het nu voornamelijk in smoothies.

 43. Ik ben er zo verzot op dat ik gewoon standaard een zakje instant havermout en een brikje amandelsoyamelk bij heb in mijn handtas. Want het is toch vreselijk om zonder te vallen en dan uncomforting ontbijtgranen te moeten eten na een onverwachte sleep over bij iemand!

  Aangezien de meeste mensen wel fruit hebben thuis maak ik er steeds iets verassend van en overtuig zo vaak ook anderen.
  Mijn vriendje rekent s ochtends al op zijn portie 😉

 44. Ik ben zeer benieuWd nAar de receptjes. Voorlopig ben ik nog geen fan van havermout, maar wie weet zit er ook voor mij een lekker receptje bij

 45. Sinds 2 maanden staat havermout elke ochtend op ons menu, afgewisseld met verschillende soorten fruit en soya melk (amandel, kokos, gewone, …) en experimenteer. Combinaties met chiazaad was er deze ochtend en het is een echte aanrader, maar mijn inspiratie geraakt op. Het zou super zijn mocht dit experimenteren gesteund worden door dit boek!

 46. Niet is zo lief voor mijn lijn zoals die lekkere havermout receptjes zijn,
  Dus laat mij alsjeblieft dit boekje winnen, zodat ik zo snel mogelijk eraan kan beginnen 🙂 🙂 🙂

 47. Ik ben al een hele tijd verzot op mijn havermoutontbijt met superveel en lekker vers fruit. Elke ochtend met ander seizoensfruit word ik dit nooit beu. Heel benieuwd naar meer havermoutideeen.

 48. Als moeder van 2 topturnsters ben ik altijd op zoek naar “healthy-én-tasty” receptjes die hen bekoren qua smaak én genoeg energie/voedzame stoffen geven voor – tijdens – na training of wedstrijd. Havermout is daar een dankbaar ingrediënt voor, maar gebruik ik nu alleen nog maar in smoothies en pannenkoekjes… Het boek zou mij een hoop inspiratie kunnen geven om te scoren bij mijn puberende dochters 😉

 49. I enjoy a bowl of hot oatmeal during those cold Canadian winters. I sticks with me during those long walks to work and most of the morning. I just a few slices of banana or fruit on top. Sometimes I incorporate a little honey.

 50. Havermout zit in mijn bloed! 🙂

  ik ben opgegroeid met havermoutpap en amazake, super lekkere combinatie!
  Ik was havermout wat uit het oog verloren maar onlangs weer herontdekt. Nu maak ik elke avond mijn overnight oatmeal klaar voor de ochtend erna, ik ben er zot van.
  Maar nu pin ik me vast aan één recept, een boek vol leuke havermoutrecepten zou fantastisch zijn voor mij en mijn smaalpapillen!

  I <3 oatmeal!

 51. Ik vind een havermout ontbijtje super lekker! Vooral met banaan en soyamelk!!
  Maar ben benieuwd naar andere mogelijkheden!! Mijn zoontje van 15 maand lust de warme havermout ook! Zou hij de wafeltjes en zo even graag lusten?
  Ben benieuwd!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks