Lekkere asperge recepten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Eerder deze week had ik het over de vele gezondheidsvoordelen van asperges, het witte goud (of groen van mijn part)! Ze zijn goed voor je hard, voor je huid, hebben anti-aging effecten, zijn een prima manier om te detoxen en helpen je kanker te voorkomen. Dat zijn al heel wat redenen om nog meer asperges te verorberen de komende weken denk ik dan!

Tijd dus om je ook wat inspiratie te geven voor lekkere receptjes met asperges. Hieronder een aantal voorbeeldjes die ik super lekker vind!

Recept aspergesAsperges op z’n Vlaams

Ja hoor, de meest traditionele blijven mijn favoriet! Zo simpel en elke keer weer super lekker. Uiteraard gebruik ik grasboter en de peterselie kan ik ondertussen in mijn kruidentuin vinden!

Recept: vtm koken

Groene asperges met hamGroene asperges met ham

Ideaal als hapje wanneer je bezoek hebt. Super makkelijk te maken en ze zien er meteen feestelijk uit!

Recept: Marijke Kookt

 

Asperges met zeewolfAsperges met zeewolf

Hmmm, asperges en een lekker stukje vis: the perfect dinner! Al laat ik de room wel achterwegen hier.

Recept: Libelle Lekker

Asperge rucola soep

Asperge-rucola soep 

Er zijn er die soep enkel voor de winter vinden. Ik hoor bij de andere groep die het hele jaar door soep eet. Een goed bereidde aspergesoep heeft bovendien een zomers karakter als je het mij vraagt.

Recept: Foodstyling

Als je zelf nog lekkere asperge-recepten tegenkomt, laat het zeker weten in de comments hieronder!

2 REACTIES

  1. Ik zit de laatste tijd ook in een asperge vibe (ik maak regelmatig pasta met asperges, paprika en parmezaan, en pas heb ik ook de meest geniale asperge galette (recept van yellow lemon tree) gemaakt), dus deze receptjes komen goed van pas om wat meer variatie te brengen!

    Leuk je te ontmoeten gisteren trouwens, ben nu al fan van je blog 😉

  2. Asperges na Pasen, I know… Merkte net een schrijffoutje op. Jouw blog laten we niet ontsieren! Tweede zin,… ‘Hart’. Kreeg ver een attakske. Baai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks