Vandaag deel ik รฉรฉn van mijn alleroudste receptjes. Het blijft een van mโn favorieten voor on-the-go: het is simpel en snel te maken, en vult goed. Dezeย heeft me vroeger heel vaak door zware dagen geloodst. Ik heb lang bijgeklust als hostess en tijdens lange beursdagen (horror!) was er vaak niets gezondst te vinden en dan nam ik heel vaak deze salade mee. En daar moet ik dus รฉlke keer opnieuw aan denken als ik hem klaar maak.
Ik heb verschillende on-the-go recepten die nog een kleine bewerking vragen alvorens je eraan start. Ik denk aan een avocado bijvoorbeeld die ik nog even snijd en over mโn slaatje doe. Deze koude salade is helemaal ready en is dus ook ideaal als je bv in de auto (zet em wel even aan de kant uiteraard) moet eten of gewoonweg geen desk ofzo ter beschikking hebt โs middags.
Maar heel graag wilde ik deze ook delen omdat hij โ mits minuscule wijzigingen โ makkelijk DETOX15 proof te maken is. Hierbij het aangepaste receptje voor 1 persoon. Mogelijks is de dressing wat teveel, voeg toe naar believen.
Ingrediรซnten
75 gram makreel (uitgelekte gewicht) uit blik
1 kleine biologische aardappel
ยฝ el kokosolie
100 garm prinsessenbonen
1 grote tomaat
2 tl kappertjes
2 el extra vierge olijfolie
1 tl mosterdzaadjes
ยฝ limoen
1 tl karwijzaad
peper en zout
verse platte peterselie
Hoe
Snijd de aardappel (laat de schil eraan) in blokjes doe er wat gesmolten kokosolie over en zout. Doe in een ovenschoteltje en laat volledig garen in een oven van 180 graden. Tot de kantjes licht krokant zijn.
Kook ondertussen de prinsessenbonen. Snijd de tomaat in blokjes en verwijder daarbij de zaadjes en het middelste deel.
Eens de aardappel en de prinsessenbonen gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.
Maak nu de dressing. Meng hiervoor de olijfolie en de limoen samen met de mosterdzaadjes en de karwijzaadjes. Bewaar in een apart glazen potje.
Meng de aardappel stukjes, prinsessenbonen, makreel, kappertjes en tomaat in een kom. Voeg peper en zout toe. Werk af met nog wat fijngesneden peterselie of andere kruiden.
ย