On-the-go: Koude salade met boontjes en makreel

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vandaag deel ik één van mijn alleroudste receptjes. Het blijft een van m’n favorieten voor on-the-go: het is simpel en snel te maken, en vult goed. Deze heeft me vroeger heel vaak door zware dagen geloodst. Ik heb lang bijgeklust als hostess en tijdens lange beursdagen (horror!) was er vaak niets gezondst te vinden en dan nam ik heel vaak deze salade mee. En daar moet ik dus élke keer opnieuw aan denken als ik hem klaar maak.

Ik heb verschillende on-the-go recepten die nog een kleine bewerking vragen alvorens je eraan start. Ik denk aan een avocado bijvoorbeeld die ik nog even snijd en over m’n slaatje doe. Deze koude salade is helemaal ready en is dus ook ideaal als je bv in de auto (zet em wel even aan de kant uiteraard) moet eten of gewoonweg geen desk ofzo ter beschikking hebt ’s middags.

Maar heel graag wilde ik deze ook delen omdat hij – mits minuscule wijzigingen – makkelijk DETOX15 proof te maken is. Hierbij het aangepaste receptje voor 1 persoon. Mogelijks is de dressing wat teveel, voeg toe naar believen.

Ingrediënten

75 gram makreel (uitgelekte gewicht) uit blik
1 kleine biologische aardappel
½ el kokosolie
100 garm prinsessenbonen
1 grote tomaat
2 tl kappertjes
2 el extra vierge olijfolie
1 tl mosterdzaadjes
½ limoen
1 tl karwijzaad
peper en zout
verse platte peterselie
Hoe

Snijd de aardappel (laat de schil eraan) in blokjes doe er wat gesmolten kokosolie over en zout. Doe in een ovenschoteltje en laat volledig garen in een oven van 180 graden. Tot de kantjes licht krokant zijn.

Kook ondertussen de prinsessenbonen. Snijd de tomaat in blokjes en verwijder daarbij de zaadjes en het middelste deel.

Eens de aardappel en de prinsessenbonen gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.

Maak nu de dressing. Meng hiervoor de olijfolie en de limoen samen met de mosterdzaadjes en de karwijzaadjes. Bewaar in een apart glazen potje.

Meng de aardappel stukjes, prinsessenbonen, makreel, kappertjes en tomaat in een kom. Voeg peper en zout toe. Werk af met nog wat fijngesneden peterselie of andere kruiden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks