Ok ok, ik ben even op vakantie geweest maar ook daar heb ik niet stil gezeten. Even uit mijn gewone habitat doet mโn creativiteit altijd stijgen en zoals gewoonlijk ben ik ook nu weer teruggekomen met heel wat ideeรซn. Al moeten de รฉcht nieuwe dingen nog even hold gehouden worden want februari belooft een gigadrukke maand te worden. Met, jawel, onder andere een nieuw seizoen van De Gezonde Goesting! JOEPIE! More soon..
Maar ik heb nog een heel aantal andere dingen op de plank liggen ook. Onder andere nog heel wat leuke recepten. En bij deze ga ik meteen eentje met jullie delen! Na in Jamaica elke dagen van een buffet โ je weet wel zoโn resort buffet โ te hebben gegeten, crave ik naar mijn gewoonlijke ontbijtjes en een van mijn favorieten is haver (in al zijn vormen laat ons maar zeggen).
Waarom ik nog meer fan ben van dit specifieke pindaschoteltje? Uiteraard omwille van de goede vezels van de haver โ waarover ik al wel vaker lyrisch geweest ben. Maar ook omdat ik op deze manier een glutenvrij recept krijg zonder toegevoegde suiker (enkel de banaan zorgt hier namelijk voor de zoete smaak). Ik hou enorm van de simpliciteit van dit makkelijke gerechtje. Bovendien zorgt de pindapasta ervoor dat de koolhydraten in dit recept trager geabsorbeerd worden en de glycemische index lager wordt. Wie het label van de chocolade in het oog houdt die heeft ook meteen een vegan gerechtje. Driedubbele check denk ik dan!
Met de Nutridia haver โ het biomerkje waar ik trotse ambassadrice van ben โ maakte ik onderstaand receptje voor 2 porties.
Ingrediรซnten:
- 120 gram havervlokken/havermout (Nutridia)
- 3 rijpe bananen
- 3 el pindaboter/pindapasta (ongezoet en ongezout, 100% pinda)
- snuifje kaneel
- snuifje zout
- 15 a 20 gram pure chocolade (min. 70%)
Hoe:
Plet in een kom de bananen. Doe daarna de haver eronder en de kruiden. Voeg nu de pindaboter toe. Wanneer je een verse pot pindapasta open doet zal dit makkelijker mengen dan wanneer je potje al in de koelkast heeft gestaan. Wanneer mijn pot uit de koelkast komt dan werk ik meestal met twee kleine lepeltjes en vermeng kleine stukjes onder het geheel. Zo is er overal wat pindapasta en dat werkt en smaakt ook prima!
Verdeel het mengsel over twee crรจme-brรปlรฉe-schoteltjes en zet het in de oven voor zoโn 15 minuutjes op 150 graden. Of tot de bovenkant lichtjes begint te kleuren (denk eraan dat elke oven anders is en houd het dus de eerste keer goed in het oog). Snijd als laatste de chocolade in brokjes en gebruik deze als topping.
Tip: eet warm en serveer met ene heerlijke groene thee.
Mmmmโฆ had ook al (meermaals ?) wat chocolade in de ovengebakken havermout geduwd en is superlekker, dus nog de pindakaas en het kaneel toevoegen, zal dit ontbijt alleen maar nog steviger en hartiger maken. Heerlijk dus voor de koude winterochtenden?
Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik kan niet wachten om dit receptje uit te testen. Maar welke pindapasta koop ik best en waar is deze verkrijgbaar? Ik heb nu pindakaas van calve maar hier is zout aan toegevoegd. Alvast heel erg bedankt voor je reactie!
Hi,
In de bioplanet vind je er verschillende!
In Carrefour bv kan je het van het merk Nutridia krijgen! Heel pure en mooie producten! ๐
ziet er lekker uit, kan dit ook als tussendoortje? wat zijn dan de hoeveelheden ongeveer?
Zeker!
Hangt er vanaf hoe groot je hongertje is natuurlijk maar je kan de hoeveelheden zeker halveren!
xoxo
Steffi
Dit ziet er heerlijk uit, thanks voor de inspiratie:)