Pindaschoteltje met chocolade

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ok ok, ik ben even op vakantie geweest maar ook daar heb ik niet stil gezeten. Even uit mijn gewone habitat doet m’n creativiteit altijd stijgen en zoals gewoonlijk ben ik ook nu weer teruggekomen met heel wat ideeën. Al moeten de écht nieuwe dingen nog even hold gehouden worden want februari belooft een gigadrukke maand te worden. Met, jawel, onder andere een nieuw seizoen van De Gezonde Goesting! JOEPIE! More soon..

Maar ik heb nog een heel aantal andere dingen op de plank liggen ook. Onder andere nog heel wat leuke recepten. En bij deze ga ik meteen eentje met jullie delen! Na in Jamaica elke dagen van een buffet – je weet wel zo’n resort buffet – te hebben gegeten, crave ik naar mijn gewoonlijke ontbijtjes en een van mijn favorieten is haver (in al zijn vormen laat ons maar zeggen).

Waarom ik nog meer fan ben van dit specifieke pindaschoteltje? Uiteraard omwille van de goede vezels van de haver – waarover ik al wel vaker lyrisch geweest ben. Maar ook omdat ik op deze manier een glutenvrij recept krijg zonder toegevoegde suiker (enkel de banaan zorgt hier namelijk voor de zoete smaak). Ik hou enorm van de simpliciteit van dit makkelijke gerechtje. Bovendien zorgt de pindapasta ervoor dat de koolhydraten in dit recept trager geabsorbeerd worden en de glycemische index lager wordt. Wie het label van de chocolade in het oog houdt die heeft ook meteen een vegan gerechtje. Driedubbele check denk ik dan!

Pindaschoteltje haver in oven gezond

Met de Nutridia haver – het biomerkje waar ik trotse ambassadrice van ben – maakte ik onderstaand receptje voor 2 porties.

Ingrediënten:

  • 120 gram havervlokken/havermout (Nutridia)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 el pindaboter/pindapasta (ongezoet en ongezout, 100% pinda)
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 15 a 20 gram pure chocolade (min. 70%)

Hoe:

Plet in een kom de bananen. Doe daarna de haver eronder en de kruiden. Voeg nu de pindaboter toe. Wanneer je een verse pot pindapasta open doet zal dit makkelijker mengen dan wanneer je potje al in de koelkast heeft gestaan. Wanneer mijn pot uit de koelkast komt dan werk ik meestal met twee kleine lepeltjes en vermeng kleine stukjes onder het geheel. Zo is er overal wat pindapasta en dat werkt en smaakt ook prima!

Verdeel het mengsel over twee crème-brûlée-schoteltjes en zet het in de oven voor zo’n 15 minuutjes op 150 graden. Of tot de bovenkant lichtjes begint te kleuren (denk eraan dat elke oven anders is en houd het dus de eerste keer goed in het oog). Snijd als laatste de chocolade in brokjes en gebruik deze als topping.

Tip: eet warm en serveer met ene heerlijke groene thee.

6 REACTIES

  1. Mmmm… had ook al (meermaals ?) wat chocolade in de ovengebakken havermout geduwd en is superlekker, dus nog de pindakaas en het kaneel toevoegen, zal dit ontbijt alleen maar nog steviger en hartiger maken. Heerlijk dus voor de koude winterochtenden?

  2. Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik kan niet wachten om dit receptje uit te testen. Maar welke pindapasta koop ik best en waar is deze verkrijgbaar? Ik heb nu pindakaas van calve maar hier is zout aan toegevoegd. Alvast heel erg bedankt voor je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks