Courgetti met kruidenboter

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Greens on greens on top of greens today.. Groene groenten, wat zijn ze gezond! Groene groenten houden je jong en beschermen je tegen ouderdomsziekten. Ze verlagen je cholesterol. Ze zijn extreem goed voor je ogen en verlagen het risico op katarakt. Door de vitaminen B zorgen ze voor energie voor je lichaam. De soms bittere smaak van groene groenten is vooral door de calcium en op deze manier zijn ze dus ook goed voor je botten. Groene groenten beschermen je tegen darmkanker. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen. En… We eten er allemaal veel te weinig van.

Reden te meer om een lekker receptje te posten met heerlijke groene groenten en veel krachtige kruiden. Tegenwoordig staat het vaak op mijn menu: courgetti. En dit recept met kruidenboter is een absolute winnaar! De laatste tijd eet ik het meermaals per week, omdat ik het heerlijk vind én omdat het zo goed voor me is. Het is echt een aanradertje! You’ll love it!

Courgetti met kruidenboter

De portie zoals voorgesteld op de foto’s is een voorgerechtje. Voor deze portie heb ik hieronder de hoeveelheden uitgeschreven. Wil je graag een volledige maaltijd, verdubbel dan de hoeveelheden.

Ingrediënten:

  • 1/2 courgette
  • +/- 30 gram grasboter
  • handje vol verse spinaziebladeren
  • verse bieslook
  • verse bladpeterselie
  • 2 grote teentjes look
  • 1 eetlepel versneden mozzarella
  • zout en peper

Hoe:

  1. Doe de courgette door een spiralizer (als je nog op zoek bent naar eentje; ik heb de mijne bij Bol.com gekocht). Maak er op deze manier courgetti van.
  2. Smelt een klein stukje grasboter in de pan en doe de courgetti erbij in. Doe er een deksel op en laat 3 minuten garen.
  3. Doe de courgetti uit de pan giet het eventuele vocht weg.
  4. Smelt de grasboter op een medium-laag vuur – de boter mag op geen enkel moment goud of bruin kleuren. Verpulver de look en doe deze erbij. Doe ook de verse bieslook, peterselie en daarna de spinazie erbij.
  5. Doe de cougetti bij in de pan en laat ongeveer 2 minuten garen, zorg ervoor dat de courgetti nog steeds crunchy is.
  6. Doe de pan van het vuur en doe de mozzarella erbij. Roer goed door elkaar.
  7. Dresseer op een bord en doe er wat peper en zout op.

Njoy! Laat me zeker weten wat je er van vindt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks