Weekend Paleo Salade

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Eerder deze week had ik een dagje vrij en daar heb ik gretig gebruik van gemaakt. Ik ben altijd extra relaxed als ik op weekdagen thuis ben, misschien komt het door de gedachte dat iedereen anders – nu ja, velen laat ons zeggen – ondertussen aan het zwoegen zijn. Anyway, ook al heb ik op dit soort dagen de neiging de stad in te trekken, deze keer ben ik thuis gebleven speciaal om een lekkere salade te kunnen maken. I needed the good stuff!

En als health-foodie  kan ik het dan ook niet laten om een foto op Instagram te zetten.  Ter zijde; als je mij nog niet volgt op Instagram – you should totally do so! Wink* – daar ben ik ook gewoon SteffiVertriest. Na de foto van mijn heerlijk slaatje kreeg ik verschillende reacties wat er allemaal in zat. En dus nu een postje/receptje want ook al is er niet veel kunnen aan, as I always say: je moet je interne bibliotheek van gezonde recepten uitbreiden om nooit zonder inspiratie te vallen. Dat het kleinste kind een salade ineen kan flansen is alleen maar mooi meegenomen; Fool-proof!

Nu we het er toch over hebben, nog even wat over salade! Het is één van de dingen die altijd in mijn koelkast te vinden zijn. Zeker zo’n sla-mengeling blijft eigenlijk best lang vers en dus kan je er verschillende dagen van eten. And it is sooooooooo good for you! Ik probeer zeker één keer per dag salade te eten, over de middag, bij het avondeten of soms als voorgerechtje. Dat hoeft niet ‘kweetnietwat’ te zijn, nee gewoon een klein kommetje gemengde salade met wat andere groentjes, eventueel een snel gestoofd appeltje en wat pitten.. Hashtag: Eat A Salad Everyday!

Deze salade is low-carb en paleo. Al moet ik toegeven dat boter grijze zone is voor de doorwinterde paleo-eter. Wel zullen alle paleo-peeps akkoord gaan dat áls je boter eet, je altijd grasboter moet nemen. Ga je hardcore? Vervang de boter dan door extra-viërge olijfolie of kokosolie.

Gezonde salade recept

Doordat er een eitje en avocado bij zit vind ik het al creamy en dreamy genoeg maar uiteraard kan je er ook nog een dressing bij doen. Kies wel voor een zelfgemaakte, dat is sowieso de gezondste!

Oke. Wat zit er in deze beauty?

Ingrediënten:

– Gemengde salade
– handje vol Oesterzwammen
– 1 sjalot
– Pancetta
– 1 ei
– 1/2 granaatappel
– 1/2 avocado
Grasboter
– Peper en zout

Hoe?

– Neem een bord en dresseer de sla.

– Doe de pitten van de granaatappel erover (maak je geen zorgen dat er wat van dat wit meekomt, dat zit namelijk vol vitaminen!). Verwijder de schil van de halve avocado, doe in schijfjes en leg bij het slaatje.

– Doe de grasboter in een pannetje, stoof de sjalot en de oesterzwammen (in stukjes gesneden).

– In een ander pannetje bak je de pancetta, tot ie een beetje crunchy wordt. Daarna leg je de pancetta bij op je bord met sla.

– Bak in dezelfde pan het eitje.

– Doe de sjalot en oesterzwammen op de salade. Leg het eitje erbovenop en kruid af.

Enjoy!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks