Quinoa met appel, rozijn en kaneel

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

“I’m in a quinoa state of mind”. En deze keer niet om ‘s avonds bij een visje te eten zoals het quinoa recept waar ik het niet zo lang geleden over had. Nee, dit keer had ik zin in iets zoet. En zo geschiedde..

Quinoa leerde ik kennen op een reis naar Argentinië enkele jaren geleden. En de ongelimiteerde mogelijkheden van het kleine zaadje werden er meteen duidelijk. De Argentijnen – zeker in de bergen in het Noorden waar ze op meer dan 100 km van de stad wonen – maken echt álles van quinoa. Ook desserts en zoetigheden dus!

En oh boy wat heeft het gezonde eigenschappen! Quinoa bevat heel wat belangrijke vitaminen en mineralen zoals mangaan, magnesium en fosfor. Maar behalve dat bevat het ook nog heel veel andere goede stoffen zoals biologisch actieve flavonoïden (bekijk het als de antioxidanten van planten) en die beschermen tegen kanker. Vooral quercetine en Kaempferol zijn in grote hoeveelheden aanwezig in quinoa. Quercetine is bijvoorbeeld één van de meest actieve stoffen in look en blauwe bessen en is in uitzonderlijk grote hoeveelheden te vinden in quinoa.

That being said.. Let’s do quinoa business! Ik vind het moeilijk dit quinoa gerechtje te labelen. Je zou het als dessert kunnen eten, als ontbijt of gewoon – zoals ik meestal doe – als warme snack tussendoor. Dit is één van mijn favoriete gerechten voor lazy sundays in de zetel met een goeie serie (vierde seizoen Homeland ondertussen helemaal uitgekeken en dus op zoek naar wat nieuws; wie nog goede voorstellen heeft mag die altijd achterlaten in een reactie onderaan! Thanks!).

Quinoa recept appel rozijn kaneel

Van de hoeveelheden hieronder kan je ongeveer 4 porties maken!

Ingrediënten:

– 160 gram quinoa
– 350 ml water
– 4 (biologische) appels (wie geen slowjuicer heeft: 1 appel en 350 ml vers appelsap)
– 100 gram rozijnen
– 1/2 citroen
– 2 theelepels kaneel
– snuifje nootmuskaat
– 2 theelepels vanille-extract
– snuifje zout

Hoe?

– Kook de quinoa in het water, tot al het water geabsorbeerd is en de quinoa gaar is.

– Doe de 3 appels in de slowjuicer en maak er appelsap van.

– Doe de gare quinoa, appelsap, rozijnen, het sap van de halve citroen, kaneel, nootmuskaat en zout in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat sudderen op een middelmatig vuurtje.

– Schil de overblijvende appel en snijd in kleine blokjes. Doe ze bij in het steelpannetje dat nu al een 5-tal minuten aan de kook is.

– Wacht tot al het appelsap geabsorbeerd is. Haal van het vuur. Doe het vanille-extract erbij en roer. Serveer warm!

==> Laatste stap: in de zetel gaan zitten, goeie serie opzetten en kommetje uitlepelen! Njoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks