Heerlijke dips voor de feesttafel

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

De feestdagen staan voor de deur en dus krijg ik heel wat mailtjes met de vraag wat lekkers én gezond je zoal op tafel kan zetten. Persoonlijk ben ik van mening dat als er nu één moment is waarop er al eens stevig gezondigd mag worden, het wel met de feestdagen is. Maar waar het kan wat extra vitaminen meesmokkelen is uiteraard helemaal top. In deze post stel ik je voor aan 4 van mijn favoriete easy-to-make receptjes voor dipjes. Die kunnen op tafel met een crackertje maar even goed met wat rauwe groentjes.

Je kan ze op voorhand maken of (mits een kleine voorbereiding links en rechts) a la minute. Al deze dipjes maak ik met de DOMO Xpower chopper. Het is hét toestel – na mijn waterkoker weliswaar, tea-addict! – dat ik het allermeest gebruik in mijn keuken.

Steffi’s Muhammara

Muhammara Steffi

Deze Muhammara is to-die for, ook al zeg ik het zelf. En mijn beste proefkonijnen zijn steeds de mensen op de set en ook die konden deze niet weer staan. Op basis van walnoten en paprika vormt deze Muhammara een perfecte vegetarische dip!

Recept hier.

 

Worteldip

Worteldip

Het worteldipje uit mijn tweede boek. Het blijft één van mijn favorietjes. Omdat de basis wortel is, is deze dip lekker licht en romig. De perfecte dip als hapje maar hij is ook een heerlijke aanvulling bij een salade bijvoorbeeld.

Recept hier.

 

 

Hummus

Aaaah, good old hummus, die kan natuurlijk niet ontbreken. Simpel en altijd lekker. Hieronder vind je mijn basis recept voor hummus maar gepresenteerd in een lange puntpaprika, die zet je makkelijk even mee in de oven en zo heb je meteen een origineel hapje.

Recept hier.

 

 

Rode bieten dip

Deze rode bieten dip is er eentje uit het eerste seizoen van De Gezonde Goesting. Wat gaat de tijd toch snel! Maar nog steeds een prima gerechtje voor alle feestelijke gelegenheden. Wie van rode biet én van geitenkaas houdt, die zit met deze helemaal goed!

Receptje vind je hier.

 

 

En wie nog niet weet wat ie op z’n kerstlijstje moet zetten kan ik zeker de Xpower Chopper aanraden. Het is klein en makkelijk weg te steken en ik gebruik hem echt super vaak voor dipsauzen, pesto’s, papjes, smoothies en het vermalen van noten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks