Quinoa aminos recept

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Dit receptje maakte ik al enkele keren tijdens één van mijn demo’s. En na veel vraag is hier dan eindelijk het receptje. Eén van mijn favorieten omdat het zo makkelijk en de ideale ‘koelkast-opruimer’ is. Hieronder geef ik een aantal groenten mee die ik vaak gebruik in deze quinoa aminos maar als je nog wat andere groenten hebt liggen, voeg ze gerust toe. Ook de hoeveelheden zijn heel flexibel in te vullen. Easy-peasy en daarom ook wekelijks bij mij op het menu.

Cocos aminos is mijn ‘secret ingredient’ in dit receptuur. Het wordt vaak naar voren geschoven als alternatief voor sojasaus maar als je het mij vraagt is het ook gewoon veel lekkerder. Je vind het onder andere bij Bioplanet – bij de Oosterse producten. Recent leerde ik ook de geweldige dame van three-by-one kennen. Zij werkt met een vaste plantage in Sri Lanka, waar ze vrouwen die om welke reden dan ook niet op de theeplantages kunnen werken een job geeft. Een heel mooi verhaal én heel mooie producten. De versie van Bioplanet is lichtjes gezoet, indien je met een rauw product werkt raad ik aan nog een lepel ahornsiroop bij in het recept te doen.

De benaming van dit gerechtje heb ik trouwens te danken aan een heel lieve kleine meid die op een demo met een voorstel voor een naam kwam. Dank je wel daarvoor!

In het receptuur zie je dat ik met noten en met verse kruiden (koriander in dit geval) werk. Het zijn twee essentiele onderdelen van het recept, voor mij alleszins. De noten geven niet enkel een heerlijke crunch, ze zorgen er ook voor dat het goed vult én dat vlees overbodig wordt. Verse kruiden hebben ook een ongelooflijk grote waarde. Ze bevatten als het ware nog ‘levenskracht’, verser dan dit wordt het niet! De rijkdom van verse kruiden, qua antioxidanten, vezels en voedingsstoffen in het algemeen, kan je je haast niet voorstellen!

Verder gebruik ik hier altijd allemaal bioproducten. De quinoa en de cashews die haal ik uiteraard bij Nutridia. #proudambassador.

Het recept is vegan en glutenvrij.

Ingrediënten Quinoa aminos:

 • 100 gram quinoa
 • 2 teentjes look
 • kleine ui
 • 200 gram champignons
 • 1 prei stengel
 • 1 lange punt paprika
 • 100 gram cashews
 • Verse koriander
 • Klein beetje peper en zout
 • 3 theelepels kokosolie
 • 4 el coco aminos (of meer naar wens)

Hoe:

 1. Kook de quinoa gaar
 2. Chop ui en fruit deze in de pan in wat kokosolie, doe er geperste look bij.
 3. Chop alle groenten en de champignons en doe deze bij in de pan. Wacht tot ze gaar zijn.
 4. Doe de quinoa en de cashews erbij.
 5. Voeg de coco aminos toe.
 6. Kruid zeer licht met wat peper en zout.
 7. Proef, voeg meer coco aminos toe wanneer nodig. Je wil een licht zoete smaak. Voeg eventueel een klein beetje ahorn toe.
 8. Werk af met verse koriander.

3 REACTIES

 1. Dit recept ziet er fantastisch uit.
  Eet al lang gezond,maar dit ga ik zeker proberen.Vlees mis ik niet,voel mij goed met mijn vegetarische recepten.
  Bedank Steffie voor de lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks