Appel-Kaneel overnight oats met fruit

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Deze week heb ik een nieuwe variatie op overnight-oats geprobeerd, en met succes! Eerder schreef ik al over mijn overnight oats met blauwe bessen, een groot succes, zeker voor alle lezers die hadden gevraagd om een snel en gezond ontbijt.

Zelf heb ik het enorm druk momenteel. Nog volop optredens en repetities (ik zing, voor wie niet helemaal kan volgen..), ik train terug met mijn impro vrienden en verder ben ik ook een opleiding als voedingsconsulent begonnen. Weinig vrije tijd om iets te maken en vaak vroeg opstaan is het gevolg. En als er één ding is wat ik echt haat dan is het vroeg opstaan EN geen lekker ontbijt kunnen nuttigen. Deze overnight oats zijn dus mijn redding de laatste tijd!

Bovendien is het heerlijk om koud op te eten. En makkelijk voor onderweg of voor op het werk, op de trein, noem maar op! En ook niet onbelangrijk: het is super gezond! SCORE!

havermout dag ervoor maken

Ik eet van deze portie twee dagen. De tweede dag doe ik er uiteraard extra vers fruit bij.

Ingrediënten:

 • 40 gram havervlokken
 • 5 eetlepels amandelmelk (als je ze zelf wil maken zie hier het recept)
 • 70 gram Griekse yoghurt
 • 2 kleine biologische appels
 • 1 theelepel chiazaad
 • 1/2 limoen
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1 theelepel ahornsiroop (optioneel)
 • veel vers fruit

Hoe:

 1. We beginnen met appelmoes te maken van de twee kleine appels.  Schil ze, snijd ze in stukjes en laat met een bodempje water stoven tot ze gaar zijn en pletbaar.
 2. Plet de gare appelstukjes tot moes (je kan ook blenden hier). Knijp een halve limoen uit op de appelmoes en eventueel de ahornsiroop.
 3. Meng in een kommetje alle ingrediënten behalve het vers fruit. Roer goed.
 4. Doe het mensgel in een mason jar en zet in de koelkast.
 5. Wacht tot de volgende ochtend en smullen maar!

Tip: Ik heb zelf graag een warm ontbijtje – zeker in de winter! Als je een mason jar zonder metaal aan neemt kan je de pot zonder deksel even in de microgolfoven zetten of je warmt het op in een steelpannetje. Ik warm mijn overnight oats graag even op om vervolgens on-the-go op te eten. Al moet ik zeggen dat deze smaakcombinatie ook koud een topper is!

Onmiddellijk ready to rock your day!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks