Appeltaart-havermout als ontbijt

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ow yes, I’m not kidding! Mijn ontbijt van donderdag was weldegelijk appeltaart-havermout. Van een feestontbijt gesproken! En bovendien geen uren voorbereiden dus dit is zeker niet iets for weekends only. Mits een beetje voorbereiding de dag voordien kan je dit appeltaart-surrogaat ‘s morgens gewoon in de oven zetten, ondertussen je beauty-routine voortzetten en 15 minuten later genieten van een heerlijk warm ontbijt. Ready to rock your day!

Eerder deze week sprak ik met een collega over de meest aangename manier om wakker te worden. Voor sommigen is een hels wekkergeluid de enige optie om uberhaupt te ontwaken, voor mij graag zo zacht als mogelijk (die krekels op een iPhone? My favorite!), mijn collega had het over zo’n lamp die zachtjes begint te branden en steeds feller wordt maar mijn nummer 1 manier om wakker te worden is gewoon het gedacht dat er een heerlijk ontbijt op mij staat te wachten. En deze appeltaart-havermout maakte donderdagochtend dus piece of cake – maar dan zonder gluten.

Havermout met appel en rozijnen

De ingrediënten hieronder zijn voor één portie. Het is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij! Whoop whoop!

Ingrediënten:

– 50 gram glutenvrije haver
– 1 biologische appel
– 15 gram rozijnen
– 4 lepels amandelmelk
– 1/2 theelepel ceylon kaneel

Hoe:

– Schil de appel en snijd hem in stukken. Doe een bodempje water in een steelpan en stoof de appel tot hij makkelijk te pletten is.
– Giet het overtollige water weg. Doe er de kaneel bij en stamp het geheel tot moes.
– Meng het appel mengsel met de haver, rozijnen en de amandelmelk tot een brei.
– Doe in een ovenpotje en zet in de oven op 180 graden tot de bovenkant licht goudbruin ziet. Ongeveer 15 minuten.

Have fun!

 

 

2 REACTIES

  1. Made the dish with the bacon and radishes. Tried it on someone whom doesn’t like radish. They loved it. They could not taste the sharp taste of radish which repelled them from the vegetable. The frying of radish in the bacon drippings really help the taste and soften them up like potatoes. Great recipe. Thanks.

  2. Vanochtend voor de eerste keer gemaakt na het sporten. Het was een super lekkere beloning! Ik heb de helft van de havermout vervangen door amandelmeel. Zeker voor herhaling vatbaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks