Bakbanaan chips (recept)

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Juni is party-maand! Ten eerste omdat het nu écht zomer wordt en ten tweede omdat ik dan jarig ben! Eind deze maand heb ik een feestje in de tuin en dus ben ik nu al aan het nadenken over al mijn gezonde snacks die ik op tafel ga toveren.

Ik ben dol op guacamole. Het is fris, zomers en vooral super duper gezond! Avocado’s zitten boordevol gezonde vitaminen en mineralen en zijn een bom van goede vetten. Ik heb zelf al gemerkt dat onder andere mijn huid heel veel baat heeft bij het eten van avocado’s. Bring on that guacamole dus! Alleen wordt dat meestal gegeten met nacho’s en hoe lekker dat ook mag zijn, die bom aan bewaarmiddelen en het mega bewerkte product in zijn geheel is niet echt mijn ding. Tijd dus voor een gezond alternatief!

En dat alternatief bieden bakbananen. Vroeger had ik niet veel met bakbananen. Ik snapte niet wat ik er mee aan moest. Misschien omdat ik ooit een zoet gerechtje wilde maken met bakbanaan en honing in de pan dat totaaaaal mislukt is. Gelukkig heb ik ze een tijd geleden nog eens een kans gegeven. Bakbananen zijn zó veelzijdig. Ze zijn een alternatief voor heel wat glutenbevattende producten. En je kan er dus verse en glutenvrije chips mee maken!

Wanneer je je bakbananen kiest kan je meer groene of gele kiezen – afhankelijk van hoe rijp ze zijn. Gele bakbananen zullen iets zoeter zijn. Persoonlijk neem ik altijd groene!

Het begint afgezaagd te worden maar ook dit gezond recept is super simpel. Mijn vrienden en familie zullen pas proeven op mijn verjaardag maar the boyfriend is er nu al gek op. En ik ook!

Bakbanaan chips gezond recept

Gezonde chips zelf maken

 

Ingrediënten:

  • 1 groene bakbanaan
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Keltisch zeezout

Hoe:

  1. Pel de bakbanaan. Doe met een mes de uiteinden eraf. Maak een inkerving in de schil overheen de lengte van de bakbanaan en verwijder op deze manier de schil. Die kan nogal stug zijn.
  2. Snijd de bakbanaan in schijfjes. Doe dit schuin zodat het oppervlak van de bakbanaan chips wat groter wordt. Probeer zo goed mogelijk om alle schijfjes dezelfde dikte te geven. Leg ze op een bakpapier.
  3. Verwarm de kokosolie zodat deze smelt en vet de bananenschijfjes hiermee in.
  4. Strooi er Keltisch zeezout over.
  5. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten.

Serveer met guacamole and enjoy!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks