Bakbanaan pannenkoeken (Makkelijk om te draaien)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Laat me raden, het was die ‘makkelijke om te draaien’ die je aandacht getrokken heeft? Want laat ons eerlijk zijn, dat is het enige wat ons tegen houdt om niet alle dagen banaanpannenkoeken te eten, toch? Wel ik heb de perfecte oplossing gevonden met dit recept!

Eigenlijk is het een variatie op taco’s waar ik mee aan het experimenteren was. Hoe dat experiment is uitgedraaid zie je binnenkort in De Garde Van Gert op njam TV. Hihi! En ja koken met Gert Verhulst, das een hele ervaring!

Soit, in mijn experimenteren heb ik dan ook maar die bakbananen gebruikt voor pannenkoeken mee te maken. En zéér geslaagd. Het grote verschil is dat ik ze nu in de oven maak en omdraaien gaat dan ook vanzelf.

bakbanaan-recept-pannenkoeken-gezond

Zoals ik al zei werk ik met bakbananen. Een bakbanaan en een gewone banaan zijn zeker familie van elkaar, al wordt die eerste meer als groente dan als fruit gebruikt. Bakbananen vind je niet altijd in de supermarkt, maar je vindt ze wel bij de Aziatische winkeltjes. Ik haal ze in de Chinese wijk in Antwerpen. Ze bevatten minder water dan gewone bananen en zijn moeilijker te pellen. Ze zijn in general minder zoet dan gewone bananen en bevatten iets meer vezels.

Heel belangrijk: voor dit recept willen we de bakbananen zo zoet mogelijk en dus moeten de schillen al zwart zien. Hoe groener en minder zwart de bakbanaan hoe bitterder.. Meld het ook even aan je partner misschien, want mijn vriend heeft ze eens allemaal weggegooid omdat hij dacht dat ze rot waren.

Oh ja, terzijde. Dit gerecht is gluten- en lactosevrij en in principe zonder toegevoegde suiker, al durf ik er wel nog wat honing bovenop doen. Als je rijpe bananen hebt zullen de pannenkoeken an sich al zoet genoeg smaken.

Zoals je op de foto kan zien haal je gemakkelijk 6 pannenkoekjes uit dit recept. Een stapel zoals deze eet je dus best met twee.

Nodig:

 • 3 (zeer rijpe) bakbananen
 • 1 ei
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 2 theelepels natriumbicarbonaat
 • 1/2 theelepel zout
 • water
 • Volle yoghurt (topping!)
 • Rood (diepvries) fruit (topping)
 • Pompoenpitten (topping)
 • Eventueel een beetje honing

Hoe:

 1. Pel de bakbananen. Een tip voor het pellen: maak een overlangse snede en probeer de bananen zo open te doen.
 2. Snijd de bakbananen in stukjes en doe ze in de blender.
 3. Doe alle andere ingrediënten behalve het water, mee in de blender.
 4. Blend alles.
 5. Wanneer de mesjes geen vat meer hebben op het beslag doe er dan een eetlepel water bij. En eventueel nog een tweede of een derde als het nodig is.
 6. Giet verschillende hoopjes op een bakplaat met (goed antikleef) bakpapier. Maak van de hoopjes platte pannenkoekjes met een spatel. Werk desnoods met meerdere ovenplaten boven elkaar.
 7. Zet ze in de oven op 180 graden celcius voor 10 minuten.
 8. Draai de pannenkoeken voorzichtig om met een (vuurvaste!) spatel.
 9. Laat nog een 5-tal minuutjes garen.
 10. Doe de pannenkoeken op een stapel en doe de toppings erop.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks