Bevroren druiven saté

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Pfiuuw!  Ik weet dat het sowieso al het gespreksonderwerp van de dag is, de rode draad in de media en trending op twitter maar ook ik ga het nog eens zeggen. Wat is het f****** warm!

Hoog tijd voor ijs dus! Maar in plaats van een ijsje met bakken suiker, eet ik dezer dagen heel veel druivensatés! Druivensaté you say? Uhu! Het is zo simpel en zoooo lekker. Ondertussen heb ik ze al heel veel familie en vrienden voorgeschoteld en iedereen is er gek op! Al kijken mensen altijd even raar wanneer ik super excited ben over de druivensatés. De verbazing op hun gezichten wanneer ze er eentje proeven is priceless! Het is ook een uitstekende snack voor mensen die niet zo ‘into the healthy-stuff’ zijn, je weet wel, het soort dat quinoa schuwt enzo.. Ik heb gemerkt dat een druivensaté prima gesmaakt wordt en zo help ik ook mijn omgeving een beetje gezonder te worden.

Druiven zijn super goed voor je! Door hun hoge dosis anti-oxidanten zouden ze beschermen tegen kanker en hart-falen, bovendien dragen ze zorg voor je huid love it! Ze bevatten veel kalium, wat helpt tegen een te hoge bloeddruk. Op snikhete dagen als vandaag is het super belangrijk dat je gehydrateerd blijft. Behalve genoeg water drinken kan ook fruit dat veel water bevat – ik denk aan druiven maar ook aan watermeloen bijvoorbeeld – helpen om je vochtbalans op peil te houden. De combinatie van vocht en vezels is een zegen voor je darmen en helpt bij constipatie. Er wordt ook gezegd dat door de anti-inflammatoire effecten van het favanol ‘quercetine’ druiven eten zou kunnen helpen tegen een lopende neus en waterende ogen. Voor dit laatste is maar weinig onderzoek te vinden maar aangezien ik er wel veel last van heb; I will take my chances. Én ik gebruik het graag als excuus om nog meer bevroren druivensatés te eten!

Nog meer redenen nodig om deze druivensatés te verorberen? Het smaakt naar heerlijke druivensorbet maar wel zonder lactose, suiker, gluten of bewaarmiddelen en vegan-proof!

Druivensaté verfrissende snack

Bevroren druiven op sticks

Hoewel het redelijk vanzelfsprekend is ga ik hieronder toch even het ‘recept’ uitschrijven. Je maakt er ongeveer 10 satés mee!

Nodig:

  • 1 tros Pitloze druiven (liefst blauwe druiven)
  • Satéstokjes
  • Diepvries

Hoe:

  1. Was de druiven grondig.
  2. Rijg de druiven op een satéstokje
  3. Zet in de diepvries voor minimaal 3 uur.

Nog een tip om ze op te eten: peuzel ze af zoals op de foto hierboven! Ze eraf rijgen is quasi onmogelijk. Verder nog even dit: druiven worden sterk bespoten, als je de kans hebt biologische druiven te gebruiken zeker doen!

Vorig artikel
Volgend artikel

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks