โItโs my party and I cry if I want to!โ. Zondag is het mijn verjaardag en ik organiseer een familiefeestje. No biggie zou je denken, maar als je ook moet zorgen voor het dinner โ en geen pizzaโs of cheeseburgers op tafel wil toveren maar wel lekkere gezonde dingen โ dan kan dat wel eens tegenslaan. Behalve een koude schotel met lekker veel groentjes en een uitgebreide paleo desserttafelย ga ik beginnen met gezonde hapjes. Uiteraard zullen mijn bakbanaan chips op het menu staan โ everybody loves them! En vandaag stel ik je graag voor aan deze gazpacho die ik ook zondag ga maken. En omdat het zomer is doe ik daar wat watermeloen bij. Dat geeft het geheel iets verfrissend metย een subtieleย zoete toets.
Gazpacho is super makkelijk om te maken, maar toch heb ik gemerkt dat ik het niet vaak doe. Het is nochtans de ideale manier om je groentjes binnen te krijgen en voor iets gezond te kiezen. Ik hoop dat deze variatie op een gewone gazpacho jou ook aanmoedigt om wat vaker dit lekkere koude soepje voor te schotelen. Je kan het trouwens makkelijk op voorhand maken en wanneer je bezoek hebt staat het meteen lekker classy!
Ik gebruik in dit recept een half pepertje. Dat geeft een stevige kick aan de gazpacho. Hou je niet zo van pikant, gebruik dan nog minder of laat het pepertje gewoon weg.
ย
Ik schrijf het recept uit voor ongeveer 8 kleine glaasjes gazpacho.
Ingredienten:
- 500 gram watermeloen (in stukjes)
- 2/3 komkommer
- 2 kleine tomaten
- 1 theelepel tomatenconcentraat
- 1/2 chilipeper
- Sap van 1 limoen
- 1 teentje look
- peper en zout (naar smaak)
- Ijsblokjes
Hoe:
- Pers de limoen, snijd de tomaten in stukjes en verwijder de pitjes.
- Doe alle ingrediรซnten in een blender en blend tot het een gladde massa is.
- Mix ook de ijsblokjes erdoor wanneer je meteen de Gazpacho wil opdrinken.
Lekker en gezond! Njoy!
Hmmm gazpacho is zo lekker, zeker met deze warme temperaturen!