Home Blog

Giveaway: DOMO volautomatische espressomachine

0

Oh oh, en dat voor een theeliefhebber? No worries, nog steeds een tealover in hart en nieren maar ik trakteer m’n lezers wel graag op een give-away en deze van DOMO is te mooi om niet te delen met jullie – bovendien heeft deze volautomatische espressomachine ook een heetwater-functie om thee mee te schenken.

Eerder schreef ik al eens over de voordelen van koffie, want jawel die zijn er zeker. Ook koffie is namelijk zeer rijk aan antioxidanten. Omdat veel mensen verward zijn over de voor- of nadelen van koffie heb ik daarom hier een post waarin we koffie onder de loep nemen.

Het grote nadeel is ongetwijfeld de cafeïne in koffie. Maar mits je je kopjes beperkt houdt kan ook dat wel. En wie helemaal aan z’n koffie verknocht is, die kan maar gauw deelnemen aan de giveaway en wie weet win je dan deze espressomachine van DOMO.Espressomachine giveawayWat er speciaal is aan deze?

Deze volautomatische espressomachinemachine twv 399 euro, komt met alle toeters en bellen: je kan er espresso’s mee maken, lungo, americano, thee enzovoort. Hij heeft een waterreservoir van 1150ml en plek voor zo’n 160g koffiebonen. Een aparte heetwater-functie (voor je thee’tjes!), touchscreenbediening, reinigingsprogramma en hij ziet er nog eens goed uit ook. Sounds pretty good to me!

Hoe deelnemen?

– Comment onderaan deze post waarom jij graag deze DOMO espressomachine wil winnen.
– Binnen drie weken kies ik een winnaar uit. Succes!

GIVEAWAY: een Sipwell waterkoeler en een jaar lang water

29

Het is al weer even geleden maar ik ben heel blij dat ik nog eens een leuke giveaway kan delen met jullie. En deze keer is het mijn favoriete drankje, namelijk water (Nu ja, thee wint nog steeds maar bon dat is eigenlijk ook gewoon geinfuseerd water).

Ik besef maar al te goed hoe saai dat klinkt maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Recent maakte ik samen met SipWell een boekje boordevol recepten om water op alle mogelijke manieren op te leuken. Samen met een aantal influencers organiseerden we een workshop waar nogmaals naar boven kwam dat water alles behalve saai is. Meer informatie over het boekje vind je hier.

steffi vertriest sipwellIk ben ondertussen al een tijdje ambassadrice van SipWell maar ik zou zelfs een stapje verder gaan en zeggen dat ik als het ware een water-ambassadrice ben! Omdat ik zelf enkel water en thee drink – yup geen fris, noch sappen of alcohol – is het als het ware een evidentie voor mij, maar steeds weer sta ik ervan versteld wat sommigen op een dag naar binnen werken. En nog meer; hoe voldoende water drinken en het laten staan van bepaalde ongezonde dranken een echte uitdaging is voor mensen.

Nochtans is je drankgebruik aanpassen veel makkelijker dan sommige eetgewoontes. Veel dranken zijn als het ware liquide suiker – zelfs fruitsappen. In een mum van tijd heb je op die manier belachelijk veel suikers naar binnengewerkt waarvan je je kan afvragen: Is it really worth it? Ik spaar die joker liever voor een dessertje na m’n avondeten bijvoorbeeld.

Wat mij helpt om voldoende water te drinken is het altijd dichtbij hebben van water. Dat kan gaan van het meenemen van een drinkfles onderweg bijvoorbeeld tot het in het zicht zetten van water aan je bureau of in de keuken. In mijn eigen keuken heb ik een waterkoeler van SipWell staan. Mooi in het zicht zodat ik er de hele dag aan herinnerd wordt. Bovendien kan je uit de koeler ook heet water halen en kan je dus ook makkelijk theezetten. Water voor thee heeft best een lage droogrest, waardoor je beter geen kraantjeswater gebruikt. Het is een beetje pietje precies, maar als theesommelier wil ik uiteraard het beste van het beste.

sipwell waterkoeler winnenHet goede nieuws? Ik mag een SipWell Sublimo-waterkoeler weggeven, een heel moderne en milieuvriendelijke waterkoeler – met een mooi slank design waar je flessen van 10 liter op kan zetten. Je kan er koud, warm en bruiswater van tappen. In het giveaway pakketje zit ook nog een waterabonnement bij, je krijgt dus ook een jaar lang 50 liter water per maand gratis erbij. In totaal krijg zo een prachtig waterpakket ter waarde van 1060 EUR.

Laat me in de comments weten waarom jij graag deze SipWell Sublimo waterkoeler wil winnen en over drie weken kondig ik de gelukkige aan.

De ideale temperatuur voor thee

Voor de tealovers onder jullie, maar misschien nog meer voor de tea-newbies, een artikeltje over de juiste temperatuur voor thee. Want dat is namelijk super duper belangrijk! Maar al te vaak hoor ik nog mensen zeggen dat ze wel graag groene of witte thee zouden drinken – meestal voor de vele gezondheidsvoordelen – maar dat ze dat veel te bitter smaken vinden. Wel hier alvast het goede nieuws: dat hoeft helemaal niet zo te zijn!

De juiste temperatuur voor thee is heel belangrijk. De blaadjes van de Camelia Sinensis (de theeplant) zijn namelijk heel gevoelig aan temperatuur. Een thee die te heet wordt opgeschonken wordt gauw bitter maar verliest ook de prachtige aroma’s die erin te vinden zijn. Dat is vooral zonde wanneer je een hoogkwalitatieve en delicate thee uitgekozen hebt. Anders dan bij een goede wijn bijvoorbeeld, kan je een mooie thee verprutsen door hem verkeerd te zetten.

juiste temperatuur voor theeEr zijn verschillende parameters als je het perfecte kopje thee wil zetten. Zo is het belangrijk om het juiste water te gebruiken, daar schreef ik eerder al een blogpostje over.

Zacht water, een lage droogrest en de juiste Ph zijn onder andere heel belangrijk. Maar behalve het juiste water is de verhouding water en grammage belangrijk. En dan is er het belang van…*tromgeroffel* de juiste temperatuur! Misschien wel de allerbelangrijkste parameter van allemaal!

Je thee zetten op de juiste temperatuur maakt een wé-reld van verschil, echt. En op welke temperatuur schenk je je thee dan? Dat hangt ervan af. In principe heeft elke thee een andere temperatuur waar die uitblinkt. Dat is net de uitdaging als theesommelier, om voor elke specifieke thee op zoek te gaan naar die perfecte verhouding van de parameters. En dat verschilt van thee tot thee maar evengoed van seizoen tot seizoen. Een nieuwe batch, van een nieuwe oogst bijvoorbeeld, kan al een andere ideale temperatuur hebben. Uiteraard is dat iets voor de echte theepuristen – yup, that’s me.

Er is gelukkig ook wel een soort gouden standaard waarbij je bijna altijd goed zit. Ik deel het graag met je.

De gouden standaard: de juiste temperatuur voor je thee

  • Witte thee: 70°C – 80°C
  • Groene thee: 60°C – 80°C
  • Oolong thee: 80°C – 95°C (hoe lichter de oolong hoe lager de temperatuur)
  • Zwarte thee: 95°C – 98°C
  • Post-gefermenteerd thee: 95°C – 98°C
  • Fruit- en kruidenthee: 100°C

Als je een theeblend opschenkt – een mengeling van ‘echte’ theeblaadjes en kruiden en vruchten bijvoorbeeld – schenk dan altijd op de temperatuur van de meest gevoelige blaadjes die erin zitten. Een melange van groene thee met fruitstukken en kruiden bijvoorbeeld (Mijn Green Medley van AMBAR bijvoorbeeld) dan schenk je die best maximaal op 80 graden Celcius.

waterkoker op temperatuur DOMOEn hoe doe je dat dan, dat water op de juiste temperatuur brengen? Je zou je water kunnen laten afkoelen alvorens je theeblaadjes te infuseren. Je zou het ook kunnen meten met een thermometer. Maar het aller makkelijkste is om het op de juiste temperatuur te brengen met een waterkoker op temperatuur. Een investering die het helemaal waard is!

En dat hoeft heus geen fortuinen te kosten. DOMO elektro bijvoorbeeld heeft al een heel mooie en elegante waterkoker op temperatuur vanaf 54,95 euro. Proud ambassador speaking! Hierbij kan je dan kiezen tussen 50°, 60°, 70°, 80°, 90° of 100° C. Hij heeft ook een functie om het water zijn temperatuur te laten behouden, de warmhoudfunctie. En de inhoud van de waterkoker bedraagt 1,5 liter. Ideaal om de perfecte kop thee mee te zetten dus.

Opgeblazen gevoel? Deze 20 voedingsmiddelen kunnen helpen!

Iedereen heeft er weleens last van: een opgeblazen gevoel na een maaltijd. Misschien heb je ook al gemerkt dat je van bepaalde ingrediënten sneller een opgeblazen buik krijgt. Deze voedingsmiddelen helpen bij dat gevoel!

Is gasvorming ongezond?

Laat ons dat eerst even eerst uitklaren want een opgeblazen gevoel is soms meer dan die vervelende opgeblazen buik. Soms gaat het ook gepaard met winderigheid.

Wist je dat een mens gemiddeld 1/2 tot 1 liter gas produceert? En gemiddeld zo’n 10 à 20 keer per dag een windje laat? Supergênant of juist een teken van gezondheid? Blijkbaar zou het toch eerder dat laatste zijn: gas wordt aangemaakt terwijl bacteriën voedsel afbreken in ons verteringsstelsel. Produceer je mooie hoeveelheden gas, dan wil dat dus zeggen dat je verteringsstelsel goed werkt. Dat gas bestaat grotendeels uit hydrogeen en methaan, en in kleinere hoeveelheden uit hydrogeensulfiet, de stof die de windjes hun slechte geur geven.

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die meer gas veroorzaken dan anderen. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je bijvoorbeeld korte keten koolhydraten of ‘FODMAPs’ kan verteren (de snelle suikers zoals olisacchariden, disacchariden, monosacchariden en polyolen). Die ingrediënten worden niet of niet volledig verteerd, wat ervoor zorgt dat darmbacteriën meer gaan fermenteren en er meer gas wordt geproduceerd. Bekende FODMAPs zijn broccoli, ui, bonen en linzen, graanproducten, knoflook en sommige fruitsappen. Ook lactose is een FODMAP, net als suikervrije alternatieven zoals sorbitol.

Moet je je zorgen maken over die gasvorming? Eigenlijk niet, maar als het gepaard gaat met buikpijn, gewichtsverlies, koorts of bloedverlies bij de grote stoelgang, dan moet je zeker naar je huisarts gaan. Die symptomen zouden een teken kunnen zijn van coeliakie of de ziekte van Crohn.

Voedingsmiddelen die helpen tegen een opgeblazen gevoel.

Deze voedingsmiddelen helpen je bij een opgeblazen gevoel en zijn dus aangeraden als je er vaak last van hebt. Kort samengevat zijn het voedingsmiddelen die veel vezels bevatten of andere stoffen die je vertering in gang zetten, die ook constipatie tegengaan of die je vochtbalans op peil houden.

  1. groene thee drinkenGroene thee

Ik beken, ik begin als tea lover niet voor niets met thee, haha! You got me, maar hey, het is echt ruimschoots bewezen dat deze antioxidantenbom je sowieso helpt met het hydrateren en op die manier ook het ophouden van vocht tegenhoudt. Antioxidanten zoals epigallocathechinegallaat (EGCG) kunnen ook de ontsteking in je lichaam tegengaan en bestrijden vrije radicalen. Groene thee bevat ook een dosis cafeïne, een ingrediënt dat je verteringssysteem in gang zet en werkt als een natuurlijk laxatief.

  1. Banaan

In bananen vind je veel vezels en potassium, een voedingsstof die ons lichaam ondersteunt om onze vochtbalans op peil te houden en dus ook weer vochtophoping tegengaat.

  1. Avocado

In avocado vind je veel vitamine C en K, maar ook potassium, goed voor onze vochtbalans zoals je kon lezen in het voorgaande puntje. Avocado’s bevatten ook veel vezels en gaan op die manier constipatie en een opgeblazen gevoel tegen.

  1. Rabarber

In rabarber vind je ‘sennoside’, een verbinding met een laxerend effect. Het kan er ook voor zorgen dat je lichaam meer vezels kan opnemen.

  1. Gember

Ik ben een mega gemberfan. Gember is hét natuurlijke middel bij een zware maag; verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat gember ervoor zorgt dat de maag sneller wordt geledigd, waardoor er geen of minder kans is tot dat zware of opgeblazen gevoel. Gember bevat ook zingibain, een stof die helpt bij het afbreken van eiwitten zodat de vertering gezonder kan verlopen.

Gember

  1. Kurkuma

Dit kruid heeft een sterk ontstekingsremmende werking en zou ook de gezondheid van de darmen kunnen verbeteren. Symptomen zoals gasvorming en een opgeblazen gevoel zouden verminderen.

  1. Venkel

Nog zo’n middeltje uit grootmoeders keuken tegen een opgeblazen gevoel: venkel! Studies tonen dat venkel en venkelzaadjes helpen tegen krampen en de spieren in je verteringsstelsel terug kunnen doen ontspannen. Venkel heeft ook een vochtafdrijvend effect en helpt dus om vochtophoping tegen te gaan.

  1. Ananas

Naast vitamine C, mangaan en vitamines B vind je in ananas ook bromelaïne, een eiwitsplitsende enzym dat allerlei verteringsproblemen behandelt. Het werkt ook ontstekingsremmend en pijnstillend.

  1. Selderij

Selderij is niet alleen voedzaam, maar bevat ook voor 95 procent water. Het bevat ook mannitol, een soort van suikeralcohol dat de stoelgang verzacht. Mannitol valt wel officieel onder de groep van de polyolen, één van de FODMAPs, het kan dus wel zijn dat je juist gevoelig bent aan deze stof. Let op hoe jij reageert bij het eten van selderij; merk je dat het je geen opgeblazen gevoel bezorgt, dan kan het zeker geen kwaad om deze groente regelmatig op je menu te plaatsen!

  1. papaya opgeblazen gevoelPapaya

Papaya’s bevatten veel water en veel vezels, twee zaken die je nodig hebt om je vertering goed op gang te houden. In papaya vind je ook nog papaïne, een enzym dat helpt om aminozuren af te breken en een opgeblazen gevoel tegengaat.

  1. Quinoa

Het kan ook goed zijn dat je dat opgeblazen gevoel krijgt omdat je minder goed gluten kunt verteren. Het is dan zeker eens de moeite om voor glutenvrije granen te kiezen en te gaan voor bijvoorbeeld quinoa; het bevat bovendien heel wat vezels en antioxidanten.

  1. Appels

Appels bevatten naast veel water ook veel potassium en vezels, meer in het bijzonder pectine, een stof die de spijsvertering kan versnellen.

  1. Rode vruchten

Hier word je alleen maar blij van (ik toch): aardbeien, zwarte bessen en bosbessen bevatten all the good stuff om je spijsvertering te versnellen en zitten vol antioxidanten, vitamines en mineralen, maar ook vezels.

  1. Kiwi

Kiwi’s zijn een bom van vezels en potassium en bevatten actinidine, een enzym dat de spijsvertering versnelt.

  1. Yoghurt

Wie darmen zegt, denkt aan probiotica, en die vind je natuurlijk in yoghurt. Probiotica houden je darmen gezond en kunnen je stoelgang bevorderen. Probiotica zijn ook goed om een opgeblazen gevoel te verminderen en helpen symptomen van het prikkelbare darmsyndroom te verzachten.

  1. Pepermuntthee

Heb je een zware maag, dan kan het zeker helpen om een kopje pepermuntthee te drinken. Pepermunt werkt ontstekingsremmend en helpt ook bij het prikkelbare darmsyndroom.

  1. Kombucha

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kombucha bevatten veel probiotica en ondersteunen de darmgezondheid. Het bevat ook ontstekingsremmende antioxidanten die het opgeblazen gevoel kunnen tegengaan.

kombucha

  1. Asperges

Asperges bevatten veel vezels en een mooie hoeveelheid aan insuline, een prebiotische vezel die er mee voor kan zorgen dat je darmen gezond zijn (en dus constipatie voorkomt).

  1. Komkommer

Deze heerlijk zomerse groente bevat 95 procent water, wat je vochtbalans  op peil kan brengen en vochtophoping tegengaat.

  1. Havermout

Een opgeblazen gevoel wordt vaak veroorzaakt door een minder goede spijsvertering en constipatie. Vezels eten helpt daarbij, en dat zijn natuurlijk bestanddelen die je in grote hoeveelheden in havermout terugvindt. Havermout bevat ook veel betaglucaan, een vezel met een sterke ontstekingsremmende werking.

3x Infused water voor de zomer

Vorig weekend kwamen er een aantal vrienden op bezoek hier in Spanje en aangezien het hier bloedheet is momenteel is een gepaste verfrissing meer dan welkom. Hoewel er (door iedereen behalve mezelf) vooral wijn gedronken werd is het toch van uitermate groot belang om ook water te serveren. The source of life.

Hoewel ik er totaal niet mee akkoord ga blijf ik veel mensen horen zeggen dat water toch maar saai is. En dus pimp ik graag mijn water zodat deze toch tot de verbeelding spreekt. Ik ging deze keer voor wat er in de koelkast en in de tuin te vinden was. Het werd een pompelmoes, vond ik in de fruitmand, en rozemarijn, die groeit in onze tuin. Ik liet het lekker lang trekken in de koelkast (een uurtje ongeveer) en het was overheerlijk. Zo goed zelfs dat ik nu een hele hoop pompelmoezen in huis gehaald heb om het dagelijks op tafel te toveren.

Met infused water kan je heel ver gaan, er zijn zoooooveel mogelijkheden. Maar als ik heel eerlijk ben houd ik het liefst van al simpel. Twee a drie ingrediënten maar, zodat er een mooi balans tussen de smaken is en niet een overload. Ook de combinatie van zachte kruiden en fruit vind ik top samen gaan.

Hieronder vind je enkele recepten van infused waters die ik graag met je wil delen. En voor wie daar gek op is en graag nog meer inspiratie wil heb ik goed nieuws want ik heb samen met Sipwell een receptenboekje ontwikkeld met infused waters, maar ook recepten voor waterijsjes en koude thee bijvoorbeeld. Daarnaast vind je er ook heel wat tips and tricks in terug. Het gaat vooral om fun in je water steken en het boekje heet dan ook niet voor niks Happy Water. Je kan het HIER verkrijgen.

happy water sipwell

Je wist het misschien al, maar ik ben zelf trotse ambassadrice van Sipwell, Belgisch water op een zo ecologisch mogelijke manier ontgonnen en geleverd. Ik hou ervan dat het ‘water van bij ons’ is en gewoon door de natuurlijke bron zo zuiver is – yess, dat doet moeder natuur lekker zelf. Voor infused waters is het ook leuk dat je er plat en bruiswater uit kan krijgen.

Drie keer infused water

Rozemarijn en pompelmoes

Zoals ik al aangaf, tegenwoordig absoluut mijn favorietje.

Ingrediënten:

  • 1 (bio) pompelmoes
  • 4 takken rozemarijn

Hoe:

Snijd de pompelmoes in stukken. Voeg toe aan een karaf (de Sipwell karaf bijvoorbeeld), doe de takken rozemarijn erbij en laat trekken in de koelkast voor minimaal een half uurtje.

lavendel en citroen infused water

Lavendel en citroen

Dit is een receptje uit het Sipwell Happy Water, verrassend, verfrissend en het ziet er ook nog eens super leuk uit.

Herbal lavender sunset infusion

Ingrediënten voor 4 personen  

  • 1 citroen
  • 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes
  • 1 à 1,5 liter water
  • Salie (optioneel)
  • Tijm (optioneel)

Hoe:

Was de citroen en snijd hem in dunne schijfjes. Voeg de lavendelbloemetjes ook  toe aan het  water  in de karaf. Laat een nachtje trekken. Optioneel:  Voor  een extra kruidige smaak voeg je ook salie en tijm toe. Serveer met grote ijsblokjes die je kan pimpen door er lavendel mee  te laten invriezen.

Blauwe bessen en verveine

Deze maakte ik in De Zomerkeuken op Njam Tv.

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 100 gram diepvries blauwe bessen
  • Plantje verse verveine
  • 2 el honing (of ahorn voor een vegan versie)
  • Extra ideetje: voeg een limoenwaterijsje toe

Hoe:

Meng honing met water, op kamertemperatuur. Voeg blauwe bessen en verveine toe aan het water en laat het koelen in de koelkast.

Als leuk extraatje kan je ijslolly’s maken van water en limoensap en deze toevoegen aan de glazen waarin je het infused water serveert.

Heb jij nog leuke ideetjes voor infused water? Share in de comments hieronder!

sipwell steffi vertriest

Recept: Halloumi frietjes met vijgen en rucola

Het boek dat ik momenteel aan het lezen ben heet “How to do the work” van Nicole Lepera. Interessante lectuur, vooral over hoe emoties in ons centraal zenuwstelsel zitten, over your innerchild en reparenting yourself. Eén van de dingen die Lepera aanraadt is het actief werken aan een dagelijkse routine die goed voor je is. Gaande van het drinken van een glas water in de ochtend, tot 10 minuutjes mediteren per dag, elke dag iets van beweging doen, journallen etc. Niet per se allemaal, maar veel meer gaat het om er eentje (of meerdere) te kiezen en die ook echt aan te houden. Het is een manier van opkomen voor jezelf. Van tegen jezelf te zeggen ‘ik ben het waard’.

Maar wat ook het geval is, is dat je niet te rigide hoeft te zijn. (trust me, wanneer ik het lijstje maakte van alle dingen die ik elke dag wil doen en een gewoonte van wil maken, was het zo lang dat ik al begon te zweten hoe ik dat ooit allemaal ging klaar krijgen.). Het gevaar zit hem er ook in dat we te halsstarrig gaan vasthouden aan onze patronen en daardoor onszelf meer stress op het lijf jagen. De bedoeling is een vaste routine – nogmaals niet te veel, maar enkele kleine dingen – waar we veel waarde aan hechten ook wanneer het moeilijk is, en tegelijkertijd toch flexibel genoeg kunnen zijn om wanneer nodig een break van onze routine te kunnen nemen.

Stap 1 is integreren en zodra dit echt een gewoonte geworden is kan je makkelijk een keertje afwijken van het pad, erop vertrouwend dat je op eender welk moment weer op het pad kan springen. Flexibiliteit is belangrijk.

Om een lang verhaal kort te maken: ook ik heb deze week mij weer wat gecommit om terug op het pad te springen. De laatste tijd ga ik veel uit eten. Het mooie weer in Spanje (sorry voor de confrontatie lieve Belgen) zorgt ervoor dat iedereen out and about is en een hapje wil gaan eten. Hoewel er in theorie best veel gezonde opties zijn om te gaan eten, is het in realiteit toch vaak minder goed dan ik het wil. En dus spring ik bij deze weer op de trein van meer koken at home en mezelf voorzien van heerlijke voedzame maaltijden.

Halloumi frietjes met vijgen en rucolaHet laatste nieuwe gerechtje waarvan ik heerlijk kan genieten is het recept voor mijn halloumi frietjes. Hoewel ze vaak met mayo of met sausjes gegeten worden houd ik er meer van om ze met een slaatje te combineren. Extra goodness! Aangezien de vijgen heerlijk in het seizoen zijn momenteel ontdekte ik recent de combo van halloumi, rucola en vijgen, gecombineerd met wat extra vierge olijfolie. Meer heeft een mens niet nodig!

Voor dit recept gebruikte ik ook een nieuw toestel van DOMO. Die gebruik ik gewoonlijk voor mijn toast avocado, maar doet nu ook prima dienst voor de halloumi frietjes van mijn nieuwe favoriete salade. Hij doet ook dienst om groentjes makkelijk en snel te grillen (more salads!) en zelf voor vis! Indien je interesse hebt in dit modelletje, het is de ‘multifunctionele contactgrill’.

Het leukste aan dit recept? Het is klaar in 10 minuutjes!

Receptje halloumi frietjes voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 200 gram halloumi
  • 3 el haver (om havermeel van te maken)
  • 2 tl za’atar kruidenmix
  • 4 handen vol rucola
  • 8 verse vijgen
  • Een flinke scheut extra vierge olijfolie

halloumi kaasfrietjesHoe:

Snijd de halloumi in frietjesvorm. Maak ze niet te dun want ander smelten ze te gauw.

Blend de haver tot havermeel. In principe zou je ook tarwemeel of speltmeel bijvoorbeeld kunnen gebruiken. Doe de za’atar erbij. Doe het op een bordje en rol de frietjes erin.

Grill nu de halloumi op de DOMO contactgrill (of een andere grill). Knijp toe en in een mum van tijd heb je gegrilde frietjes. Wacht niet te lang om ze eruit te halen zodat de halloumi niet te sterk smelt.

Snijd de vijgen in partjes, dresseer frietjes, vijgen en rucola op een bord en werk af met wat olijfolie.

Super yummie en super goed voor je! Smakelijk!

Tea-pairing:

Deze halloumi salade combineerde ik (uiteraard!) met een thee. In dit geval koos ik voor een Oriental beauty, een prachtige florale oolong wiens bloemige ondertonen mooi tot uiting komen bij halloumi kaas.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks