Broccolibrood op Itliaanse wijze

Leestips

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...

Detox groentesap

Ochtendrituelen, ik heb er verschillende zowel qua voeding, beweging als verzorging. As you know ben ik een grote fan van citroenwater 's ochtends. Maar...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ondertussen zit de Gezonde Goesting erop en wat zijn die 8 weken voorbij gevlogen seg! Het was een fantastische belevenis om een tv-programma te mogen maken over mijn grootste passie! Ik ben het ganse njam-team super dankbaar voor de fijne draaidagen en wil ook iedereen bedanken voor de lieve comments alle weken en de vele foto’s die ik heb doorgekregen van de gerechten die jullie gemaakt hebben. Absoluut hartverwarmend! Als je één van de afleveringen gemist hebt dan kan je de herhalingen nog op njam bekijken, of gewoon online in de videozone van Bye Bye Cheeseburger bijvoorbeeld.

Eén van de populairste recepten was het broccolibrood uit de eerste aflevering. Dat viel blijkbaar echt goed in de smaak. In de aflevering heb ik er een smosje van gemaakt met tonijnsalade zonder mayonaise. Maar vandaag wil ik je nog een ander alternatief voorschotelen. Namelijk: het broccolibrood op Italiaanse wijze! Suuuuuuper lekker en ideaal als lunch!

Wie het broccolibrood nog niet gemaakt heeft wil ik er even op wijzen dat het goed vult. Ik gebruik namelijk amandelmeel in plaats van tarwe en dus krijg je veel noten binnen bij zo’n broodje. Wat dan weer het voordeel heeft een lekker vol gevoel te geven, ook al eet je er niet zoveel van – hoera! Net daarom vind ik het ook zo fijn een stukje ‘on the go’ mee te nemen. Elk hongertje is zo gestild!

Nog een tip voor het broccolibrood? Eén: doe niet alle broccoli in één keer in de blender maar stukje per stukje. Trust me on this one! En twee: maak het dun. Kies een voldoende ruime ovenschaal om het broccolibrood in te doen.

Voor de rest is het een super simpel recept en absoluut foolproof!

Italiaans broccolibrood

Broccolibrood met tomaatjes

Het recept hieronder is voor vier stukken broccolibrood (stukken zo groot als op de foto). Reken op 2 a 3 stukken per persoon. En ja op de foto’s liggen er maar twee stukjes, ik kon écht niet meer wachten, oeps!

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • Fleurs de sel
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 125 gram mozzarella
  • Een hand vol kerstomaatjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Hoe:

  1. Maak het broccolibrood klaar in de oven. Het recept vind je hier op de site van njam.
  2. Snijd het broccolibrood in rechthoekige stukken.
  3. Bedek de stukken met plakjes mozzarella.
  4. Snijd de kerstomaatjes in schijfjes en leg ze op de mozzarella.
  5. Kruid af met peper en zout.
  6. Zet ze in de oven onder de gril, tot de mozzarella begint te smelten en de tomaatjes lichtjes krimpen.
  7. Voeg nog wat basilicumblaadjes en extra vierge olijfolie toe.

En smullen maar!

 

30 REACTIES

  1. Ik vind dat je dat geweldig hebt gedaan Steffi! Eindelijk gezonde voeding op een positieve manier brengen op tv. Makkelijke recepten, haalbaar voor iedereen, in het bijzonder voor de beginnende healthy-food-lovers.
    Ik kan alleen maar toe juichen dat er meer bewustwording komt bij mensen om gezond én lekker te eten. Zeker in een tijd waarin fast food en bewerkte producten centraal staan. Je enthousiasme werkt denk ik heel aanstekelijk.
    Hopelijk komen er nog van die leuke projecten van jou!
    Vele groeten van een (kleine) foodie. ?
    lisa_healthy_life_happy_wife

  2. Heel lekker receptje! Maar ben zelf niet zo creatief, heb jij misschien nog wat ideetjes wat je allemaal bij het broccolibrood kan eten?

  3. Tip om het “gedoe” met de blender te vermijden:ik gebruik de keukenrobot.Het resultaat is hetzelfde,maar gaat wel 2 keer zo snel 😉

  4. Hmmmm dit ziet er goed uit…. Helaas een notenallergie hier, zou ik het amandelmeel kunnen vervangen door kokosmeel of…???

  5. Dag Steffie! Bedankt voor je mooie website en fantastisch programma op Njam! Ik ben fan! 🙂
    Ik heb net het broccoli brood gemaakt (yummie!) en vroeg me af hoe en hoe lang ik het best kan bewaren?

    Dankje!

    • Hey Elke,

      Veel mensen met eierallergie, of vegans, die laten chiazaden trekken in water (gebruik 3 keer zoveel water als chia zaden, laat 5 minuten trekken). Ik heb het zelf nog niet gebruikt voor broccolibrood maar het is zeker de moeite om het eens te proberen! Laat me weten of het lukt! 🙂

      xoxo
      Steffi

  6. Heb het geprobeerd met chiazaad maar het lukt niet ! Het brood blijft vochtig en is bijgevolg niet in stukken te snijden ! Heb het zelfs 15 minuten langer gebakken maar het blijft een soort broccolimousse en dus geen brood ! Jammer want de smaak is wel goed ! Heeft er iemand een ander idee dan het chiazaad om de eieren te vervangen ?

    • ik heb iets gevonden in de bioplanet als vervanger voor ei, maar heb het nog niet gebruikt, lupinemeel noemt het…. misschien het proberen waard

  7. Heejj,

    Ik vind het broccolibrood echt super lekker, ga deze variant zeker eens proberen.
    Ik vroeg me af wat de voedingswaarden zijn van dit brood?

    Groetjes

  8. Lekker lekker Lekker!
    Pas geprobeerd en het brood is echt goed te combineren. Merci voor de tips.

    Let wel op in je titel: Itliaanse wijze (a is weggevallen) 😉

    X

  9. Broccolibrood goed gelukt , je zei in je aflevering dat je ook kon variëren met andere groenten. Bloemkool neem ik aan maar zijn er ook nog andere alternatieven kwestie van mijn dochter te helpen om er de moed in te houden

    Groetjes Hilleke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks