Zoete aardappel wafel met avocado, kwark en granaatappel

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Begin september gaf ik verschillende workshops bij DOMO. Met mijn gewoonlijke partners in crime – hun Xpower bijvoorbeeld – maar deze keer ook met hun wafelijzer. En daar was ik best zenuwachtig voor. Ik heb namelijk vorig jaar een weekend belachelijk hard gesukkeld met een wafelijzer dat ik ergens op de kop getikt had. Ik had toen een leuk idee voor een receptje maar in de praktijk plakte alles aan m’n wafelijzer en hing het deeg quasi tot tegen m’n plafond. Na dat weekend had ik het wafelijzer voorgoed afgezworen.

En ja, het was dus even paniek toen ik met het wafelijzer van DOMO ging werken. Maar dat was helemaal onterecht want wonder boven wonder ging dit vlot van de eerste keer. Om die reden deel ik niet alleen een receptje met je maar geef ik ook drie van deze DOMO wafelijzers weg. DEZE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN.

Ingredienten:

Voor de wafel

 • 1 el kokosolie
 • 400 gram zoete aardappel
 • ½ tl zout
 • 1 teentje look
 • 2 eieren
 • 2 el water
 • 50 gram haver

Voor de topping:

Hoe:

 1. Rasp de zoete aardappel met een groffe rasp. Doe het in een steelpannetje en pers er de look bij. Voeg het zout toe en ook twee el water. Laat ongeveer 5 min koken tot de zoete aardappel rasp wat zacht geworden is.
 2. Doe de haver in een (kleine) blender en maak er havermeel van. Dat is op enkele spins gebeurd.
 3. Haal het van het vuur en doe het in een grote kom. Kluts de eieren en meng deze eronder. Voeg als laatste het havermeel toe. Neem nu ongeveer de helft van het beslag en doe het in de wafel maker.
 4. Schil en ontpit de avocado’s, snijd ze in schijfjes. Haal de pitjes uit de granaatappel.
 5. Assembleer de avocado en granaatappelpitjes over de wafel, doe er een toefje kwark op en werk af met wat ahorn siroop.

Smakelijk!

49 REACTIES

 1. Ik zou dit wafelijzer heel handig vinden om gezonde ontbijtwafels mee te maken.
  Heel gemakkelijk en lekker voor op drukke dagen!!!

 2. Aangezien ik al jaren het wafelijzer leen van mijn liefste mama is het misschien tijd dat ik haar een gloednieuw wafelijzer kan geven samen met dit fijne receptje! Heerlijke wafeltjes, She will love it! ♥️

 3. ik durf nooit aan wafels beginnen, en met een handig domo wafelijzer heb ik geen excuus meer! ? en starten was begin van slagen als ik me goed herinner.
  En de wafel ziet er heerlijk uit!

 4. Wil deze heel graag winnen om die lekkere wafels uit te testen. Heb geen eigen toestel…. Moet die van mama altijd lenen. Dus ….. je zou me een heel groot plezier doen met dit wafelijzer!!! Ik duim voor mezelf!!! ?????????

 5. Ik zou het cadeau geven aan m’n mama die onlangs op pensioen is gegaan. Dan heeft ze tijd zat om jouw wafelrecept uit te proberen en vervolgens te laten keuren door mezelf ;-).

 6. Amai, een wafelijzer staat al lang op mijn kerstlijstje, dus wie weet komt de kerstman een beetje vroeger dit jaar. Op mijn pinterest staan al heel wat wafelreceptjes klaar om uit te proberen!! En dan kan ik ook eens een old-school wafelenbak met vriendinnen doen☺

 7. Ik ben de laatste tijd enooorm gepassioneerd door het ‘gezond bakken’: lekkere dessertjes maken met gezonde ingrediënten. Ik kook al veel langer gezond maar ben me pas recent aan het wagen aan healthy sweetness (uiteraard gewapend met jouw boeken ??‍♀️). Daarbij zou dit wafelijzer uiteraard van pas komen, anders kan ik deze lekkere wafels niet maken ?

 8. Hallo, ik zou de wafelijzer graag winnen om vegan wafeltjes te bakken. Ik heb al veel leuke recepten gezien, maar nog niet kunnen testen want zelf geen wafelijzer.

 9. Koken en bakken zijn mijn lust en leven. Maar ik heb nog nooit zelf een wafelijzer gehad . Altijd 1tje lenen , daarom ook maar 1 keer per jaar wafels en daar zou ik graag verandering in brengen ook omdat de kleinkinderen er dol op zijn

 10. Ik wil graag wafels maken maar heb geen geschikt toestel ? Door onze verhuis is het nu niet mogelijk zo een toestel in huis te halen dus het zou fantastisch zijn mocht ik er eentje winnen ? btw; weer een toprecept van jou!

 11. Ik zou dit toestel heel graag winnen om mijn kids deze lekkere gezonde wafels voor te schotelen. Niet alleen mijn kids zullen er van profiteren dat ik het toestel win, maar ook mijn leerlingen tijdens een klasnamiddag. Ik wil hen eens laten proeven van gezondere wafels. Ik zou zooooooo graag winnen (maar tja iedereen zeker ?).

 12. Ik zou dit toestel heel graag winnen om deze lekker wafels aan mijn kinderen voor te schotelen. Maar … niet alleen mijn kinderen mogen ervan proeven, ook mijn leerlingen wil ik graag eens verwennen. Tijdens een klasnaiddag wil ik hen laten proeven van de “andere” wafels die gezond én lekker zijn.

 13. De geur van wafels brengt me altijd terug naar mijn kindertijd. Naar die week zee met mijn grootouders waar we een grote wafel aten (jaarlijkse traditie) met suiker. Nu is het al vele jaren geleden dat ik nog eens een wafel gegeten heb en heb ik stiekem wat de voorkeur gegeven aan pannenkoeken. Maar als ik dit recept zie wil ik onmiddellijk terug aan de slag om een gezonde variant te maken van het gerecht waar ik als kind dol op was. Alleen heb ik geen wafelijzer… dus het zou super zijn mocht ik er zo eentje winnen!

 14. Ik zou supergraag een wafelijzer winnen om voor mijn driejarig zoontje lekker (en gezonde) wafels te bakken! Een deftig wafelijzer staat al even op mijn wishlist…

 15. Ik wil al een hele tijd een nieuw wafelijzer kopen, maar om de een of andere reden komt het er maar niet van. Waarschijnlijk ook om dezelfde reden als die van jou. Mijn laatste keer wafels (uiteraard een healthy boekweit versie) is geëindigd in een mega fiasco met het deeg tot in de badkamer en een wafelijzer op de schroothoop.
  Sindsdien heb ik een haat/liefdesrelatie met dit machine en kan ik me er niet toe aanzetten een nieuwe te kopen… Maar ik eet zo graag wafels ? Wie weet zorg je er voor dat de liefde het overwint in deze (mini) bak crisis.

 16. Zodat ik al die lekkere gezonde receptjes kan uitproberen. Heb er nl geen en dit zou wel een meerwaarde zijn in mijn keuken ? dus duimen maar ??

 17. Omdat ik reuzebenieuwd ben hoe zoete aardappel in een wafel proeft! Omdat het 50-jaar-oude-wafelijzer van mijn grootmoeder aan vervanging toe is! Omdat de koude herfstdagen beginnen en de zondag bakdag zal worden! Redenen genoeg dus ?

 18. Een wafelijzer is net datgene wat wij nog missen in onze nieuwe keuken! Ik was al langer aan het aftellen om dit receptje te kunnen uitproberen, het wafelijzer zou een extra pluspunt zijn ????

 19. Ik zou heel graag beginnen met gezonde wafeltjes te maken, maar het wafelijzer ontbreekt nog 🙁
  Je zou er mij dus echt een enorm groot plezier mee doen! I wanna get into the healthy spirit!

 20. De geur van wafels doet me terugdenken aan mijn kindertijd. Aan die week aan de zee met mijn grootouders waar we steevast telkens een wafel gingen gaan eten (jaarlijkse traditie). Het is al jaren geleden dat ik nog wafels gegeten heb omdat ik stiekem voorkeur heb gegeven aan pannenkoeken. Als ik dit recept zie ben ik er volledig klaar voor om het gerecht waar ik als kind zo dol op was te maken maar dan in een gezond jasje.. alleen heb ik geen wafelijzer.. dus het zou super zijn mocht ik zo eentje kunnen toevoegen aan mijn collectie en naar hartelust kan experimenteren met gezonde wafels!

 21. Ik heb net de wafeltjes uitgeprobeerd en ze zijn super lekker! Binnenkort ga ik alleen wonen en een wafelijzer zou een mooi cadeau zijn! Dan kan ik gezonde tussendoortjes blijven maken.

 22. Wauw…. dat zal wel heerlijk smaken. Ik kan lekker ontspannen van te bakken en sedert een jaar ook van het koken. Helaas nog geen wafelijzer in huis, omdat ik niet van zware klassieke wafels hou….
  En een gezond receptje en een kans om dat perfect wafelijzer te winnen… what else do I need more??? ??

 23. Wauw, dit recept klinkt heerlijk. En op mijn pinterest staan al enkele wafel-receptjes klaar om uit te proberen. En dan kan ik eindelijk eens een old-school wafelenbak voor mijn vriendinnen organiseren. Bovendien staat een wafelijzer al enige tijd op mijn kerstlijstje, dus wie weet, komt de kerstman wat vroeger dit jaar 🙂

 24. Hej,
  Ik zou graag het wafelijzer winnen omdat ik tijdje geleden ben gaan samenwonen met mijn vriend. Om toch wafels te kunnen bakken en qua kookgerei binnen budget te blijven, doe ik dit nu met een grilltoestel waar je wafelvormen in kunt plaatsen. Niet echt ideaal omdat ik veel gezonde wafels bak en dit vaak mislukt dan lukt. Een professioneel toestel zou dus echt van pas komen. 🙂

 25. Omdat ik pas geinstalleerd ben in mijn eigen stekje en dus enkel basis keukengerei heb, zou ik het super vinden om ook dit receptje te kunnen maken met de zoete aardappel wafeltjes! Lijkt me een winning combination met de avocado ? Vandaag nog de zoete aardappel brownie getest en die staat nu af te koelen om te proeven ??

 26. Ik stel het ook steeds uit om iets te maken met het wafelijzer omdat ik er gewoon geen heb en ik niet goed weet welke te kopen. Ik ben ook niet echt een keukenprinses dus moeten de wafels zich praktisch zelf bakken. Wat met glutenvrij deeg niet altijd zo is. ☺️. Mijn kindjes zijn er nu de dupe van. Dus als ik deze mag winnen ga ik meteen aan de slag voor mij kleine bengeltjes.
  Xx

 27. Zeer simpel; mijn dochter van drie gezond leren eten. Ze is al zot van alle healthy pannenkoeken uit je boeken en alle mogelijke varianten hierop. Bovenstaand recept geeft mij instant inspiratie om met verschillende toppings aangepast aan haar (en de mama) te gaan maken. Als ik er geen win ga ik er gegarandeerd één kopen. De moeke bakt al healthy wafels dus ik kan niet achterblijven.

 28. Hier dezelfde horror ervaring met havermoutwafels en een wafelijzer dat alles deed behalve mooie en lekkere wafels bakken… ???
  Sindsdrie weken ook mijn eetpatroon echt aan het bijstellen endaar zouden deze gezonde wafels meer dan ooit inpassen ?

 29. Ik ben een klein beetje veel verslaafd aan je kookboeken ? (typ ik wanneer de shepards pie in de oven staat) en ook de kindjes vragen heel regelmatig om nog eens die lekkere pannenkoeken, koekjes,… te maken. Dit recept zou ik uiteraard heel graag willen maken omdat het echt kidsproof is en ideaal voor mijn healthy kiddo’s!!! Maar….. ik heb geen wafelijzer ?

 30. De geur van wafels doet me denken aan mijn kindertijd. Aan de weken aan zee met mijn grootouders wanneer we naar jaarlijkse traditie een grote wafel gingen gaan eten. De laatste jaren heb ik geen wafels meer gegeten omdat ik stiekem vaak de voorkeur gaf aan pannenkoeken. Maar dit recept zorgt ervoor dat ik terug zin krijg in het gerecht waar ik als kind zo dol op was. Ik kan niet wachten om deze gezonde versie van de wafels klaar te maken.. alleen heb ik geen wafelijzer.. dus dit zou superwelkom zijn!

 31. Oooh ik ben gek op wafels en vooral als ontbijt: hartig … zoet … maakt niet uit. Ik ben ook trouwens gek van alle domo elektro … ik heb nog wel een plekje vrij op mijn aanrecht 🙂

 32. Mijn oma is dit jaar 86 geworden en bakt met veel liefde voor al haar kinderen en kleinkinderen nog steeds haar beroemde wafels. Onlangs heeft ze mij het recept toch verklapt na lang zeuren. Ik zou graag haar eens willen verrassen en verwennen met deze zoete aardappelwafels! Helaas nog geen wafelijzer!

 33. ik zou echt wel deze wafels willen testen, ze zien er lekker uit! Een eigen wafelijzer zou erg handig zijn en dan heb ik geen excuses meer. ? beginnen is altijd de eerste stap om te kunnen slagen , wie zei dat ook alweer ?

 34. Oh lijkt me een superlekker gerecht! Heerlijk hartige wafels!
  Ik zou wel graag mijn kans wagen om het wafelijzer te winnen ☺️ Ik zou het graag zowel voor mezelf gebruiken maar ook om mee te experimenten samen met de kinderen van de leefgroep waar ik werk. Ze bakken heel graag en met het wafelijzer en jouw gezonde gerechten kan ik samen met hen eens iets anders maken en heb daarvan laten proeven.
  Superblij met je nieuwe boek trouwens! X

 35. Dit wafelijzer zou zeker van pas komen. Ik ben recent gaan samenwonen met mijn vriend, maar heb nog geen wafelijzer aangeschaft. Het zo super zijn om dit te winnen en deze zoete aardappel wafeltjes uit te testen. Zeker omdat ik een lichte verslaving aan zoete aardappel heb ontwikkeld ?! ??

 36. Mijn vorige wafelijzer van Nova (erfstuk uit de familie) heeft het al een hele tijd geleden begeven. Daarom al een tijdje geen wafels op tafel bij ons want ik was nooit zeker van welk toestel ik nu zou aanschaffen. Maar nu ik hoor dat jij hier erg tevreden van bent, is de keuze snel gemaakt. Dit toestel dan ook nog winnen zou geweldig zijn. Mijn oudste is ook verzot op Brusselse wafels mét slagroom en eet deze met zo veel smaak op. Ik weet dus waarmee te beginnen, al kijk ik ook erg uit naar jouw gezonde wafels!

 37. Het zou top zijn om dit wafelijzer te winnen, zo kan ik dit recept uitproberen samen met mijn dochtertje! Anders gaan we op kook-bezoek bij de oma om daar het recept uit te testen 🙂

 38. Wat zou ik graag dit wafelijzer winnen, zo kan ik voor de klas van dochterlief live in de klas voor haar verjaardag eind december deze wafels maken….
  samen met de lichtjes van de kerstboom de kleuters leren genieten van een gezonde hartige wafel ….. ik zie alvast nu al de fonkeling in hun ogen en van mijn kerstmisprinses Madeleine ?

 39. 3x het woord WAFEL in jouw intro-tekst gevonden:

  “Twenty-something girl uit het Antwerpse met een drukke agenda. Lichtjes ijdel en heeft een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, yogi en fashionaddict..”

  Is het puur toeval of ben ik zo’n addict dat ik overal het woord zie?????

 40. Ik heb geen wafelijzer in huis omdat ik geen grote fan ben van “suiker”wafels. Maar ik zou er wel graag eentje in huis hebben voor hartige wafels mee te maken. Het was trouwens het eerste wat ik dacht toen ik de foto van jouw wafels op instagram zag passeren: “ziet er lekker uit, misschien moet ik zo’n wafelijzer toch maar op mijn kerstlijstje zetten” 🙂

 41. Ik hou van zoete aardappel en van avocado! ? Met het zien van de foto dacht ik eerst: ‘how, avocado op een wafel?? Dat gaat met te ver!’ ? Maar toen begon ik te lezen en toen kwam mijn ‘aha-moment’, een hartelijke wafel… ? Ik ben benieuwd, maar zonder wafelijzer zal ik dit nooit kunnen proeven of uitproberen ? Dus ik zou heel heel heel graag ? zo een mega fantastische wafelijzer winnen, om dit zelf eens uit te proberen! En om op die manier ook meer variatie in mijn ontbijt en lunch te brengen… ??

 42. Momenteel heb ik geen wafelijzer, dus ik blijf plakken bij verschillende soorten pannenkoeken. Maar ik wil voor de PANNENKOEK MET SIX PACK gaan = WAFFEL!! ???? dus op naar een high quality wafelijzer. Vingertjes kruisen nu!!

 43. Om gezonde wafeltjes te geven aan m’n kleinzoon van 2,5 jaar. Morgen gaat hij voor de eerste keer naar school, dus dan zou ik er meteen al kunnen maken om mee te geven als vieruurtje.

 44. Hallo, ik heb momenteel nog geen wafelijzer, dus het zou goed van pas komen mocht ik er eentje winnen. Ik volg al een tijdje deze blog en heb al de kookboeken. De gerechtjes vallen bij ons thuis echt goed in de smaak, dus die wafels ongetwijfeld ook. Let’s win 🙂

 45. Wafelen nodigt uit tot tafelen. Warm, gezellig, cosy, knus… reden te over om een ijzer binnen te halen dus. Hoe kan ik anders dit overheerlijke receptje proeven en anderen in de zevende hemel doen vertoeven. Ach ja, voorlopig doe ik dat met die cacao-chai-pudding troef… een met een extra smeuïge toef. Dat is een andere knaller die je op deze website vindt. Nog zo een recept dat je zo enthousiast maakt als een kind. En dat allemaal op een gezonde manier, dankzij Steffi hier! Steffi, stuur je me dat ijzer toe? En kom dan testen hoe ik het doe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks