Currystoofpotje met quinoa, zoete aardappel en boerenkool

Leestips

Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

“So kale me maybe”. Kale, of in het Nederlands boerenkool, is de laatste jaar de hipste groente in health-world. En das niet zo abnormaal want deze groente heeft super veel goeie eigenschappen! Het is echter wel een bijzonder bittere groente en dus is het extra belangrijk hem goed op smaak te brengen. En laat dit gerecht daar nu echt perfect voor zijn se!

Misschien toch maar even de voordelen van boerenkool op een rijtje zetten? Als extra stimulans om dit gerechtje een kans te geven!

Om te beginnen zit boerenkool vol met gezonde stoffen. Onder andere vitamine A, meer dan 200% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en meer dan 600% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine K, 600 %!! Say whuuuut? Vitamine K hebben we onder andere nodig voor onze botten.

Verder krijg je ook verschillende mineralen en vitamine C binnen, alsook een goeie portie vezels. En dat allemaal voor bijzonder weinig calorieën.

Er zitten verschillende goede antioxidanten in, onder andere quercetine en kaempferol, die positieve effecten hebben op de bloeddruk, op je gemoed en op je de ontstekingsgraad van het lichaam.

Boerenkool bevat veel vitamine C, die onder andere heel belangrijk is voor ons bindweefsel. Hello beautifull skin! Boerenkool bevat ook de onrechtstreekse antioxidant sulforafaan, die op moleculair niveau kanker bestrijdt.

Heb ik mijn punt gemaakt?

gezond-avondmaal-kikkererwten-quinoa-boerenkool

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 teentjes look
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1/2 currypoeder
  • 1/2 komijn
  • snuifje chili
  • Geraspte gember (een half theelepeltje ongeveer)
  • 200 ml kokosmelk (uit blik!)
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat/tomatenpuree
  • 90 gram quinoa
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 3 stengels boerenkool
  • 3 grote tomaten
  • zout en peper

Hoe:

  1. Schil de grote zoete aardappel, snijdt hem in blokjes (ongeveer 1.5 cm) en stoom ze tot ze net niet gaar zijn.
  2. Zet een pot op het vuur en doe de kokosmelk erin, doe de look, gember, kurkuma, koriander, currypoeder, komijn en de chili erbij. En zet op een laag vuurtje. Zodra de zoete aardappel klaar is mag deze erbij.
  3. Doe de quinoa erbij. Zet het vuur wat hoger.
  4. Hak de tomaten in blokjes en voeg deze toe (pitjes ook!).
  5. Wanneer de quinoa bijna klaar is (niet crunchy meer) voeg je de kikkererwten toe.
  6. Verwijder de stammen van de boerenkool, hak de ‘bladeren’ wat fijn en voeg ze toe aan de stoofpot.
  7. Laat nog twee minuutjes verder garen, voeg peper en zout toe.
  8. KLAAR!

2 REACTIES

  1. Ik kwam dit receptje tegen op Pinterest en deze avond gemaakt en was overheerlijk. Ik heb in mijn tuin nog 5 stuks boerenkool staan en wou toch weer eens iets anders klaarmaken dan een boerenkoollasagne. Mijn man eet thuis meestal vegetarisch, als we uit eten gaan eet hij nog vlees, ik ben veganist en kook steeds veganistisch. Dus dit recept leek mij gepast dan om klaar te maken. Bedankt hiervoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks