Havermout uit de oven (3 ingrediënten)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Jep jep, ik hou het simpel de laatste week. Mijn ontbijtverslaving van de afgelopen dagen was havermout uit de oven. Super lekker, makkelijk, met ingrediënten die ik altijd in huis heb, goedkoop en heerlijk verwarmend op koude herfstdagen. Eerder deze week deelde ik een foto op instagram en op aanvraag heb ik nu ook even het recept uitgeschreven. Het is trouwens belachelijk simpel. Maar zo heb ik het nu eenmaal graag.

Je zal in het recept zien dat ik diepvries blauwe bessen gebruik. Dat heeft een simpele reden, namelijk dat het in deze periode van het jaar heel moeilijk is om biologische blauwe bessen te vinden. Zoals je waarschijnlijk al weet vind ik bio heel belangrijk en waar het kan zal ik altijd voor biologisch kiezen. Blauwe bessen – en bessen in het algemeen trouwens – zitten in de ‘dirty dozen’, een lijst met gewassen die het meest bespoten worden. Als je dus graag af en toe bio koopt dan is dit zeker een aanrader. Bij Bioplanet (en de meeste grotere bio winkels) hebben ze ze alvast in het vriesvak.

bosbessen-banaan-havermout

Had ik al gezegd dat dit receptje gluten- en lactosevrij is? Het is trouwens ook zonder toegevoegde suiker! SCORE!

Ik schrijf het recept even uit voor 1 portie, een potje zoals hierboven.

Ingrediënten:

 • 1 rijpe banaan
 • 6 afgestreken lepels havermout
 • handje vol diepvries blauwe bessen

Hoe:

 1. Plet de banaan in een kommetje.
 2. Doe de 6 eetlepels havermout erbij.
 3. Doe de blauwe bessen erbij. Dat mag rechtstreeks uit de diepvries, zonder ontdooien.
 4. Doe het mengsel in een klein vuurvast kommetje en zet voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.7

Enjoy!

9 REACTIES

 1. Super lekkere gerechten, ik heb zelfs mijn dochter van 12 haar aan het bananenbrood gekregen. Moest er een kookboek zijn die koop ik onmiddelijk.
  Steffi you rock ?

 2. Heel lekker! Ik heb het net als avondeten gegeten. Kids hadden bij hun papa gegeten en ik had geen zin in veel werk dus dan is dit lekker en gezond! Heb je er ook alternatieven op? Zou het ook met noten en rozijnen gaan? Misschien een beetje kaneel?

 3. Mijn eerste recept dat ik gemaakt heb. Zooo zooo lekker! Ik ben niet zo’n fan van de klassieke havermoutpap dus dit is een ideale vervanger! Komt ongetwijfeld nog veel op tafel! Thnx steffi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks