Glutenvrije cupcakes met kaneel en blauwe bessen (paleo recept)

Leestips

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Oosterse Wortelgazpacho

Deze wortelgazpacho is een twist op de klassieke gazpacho met tomaat en ja hoor, ook deze is heel makkelijk klaar te maken. Ik hou...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ow yeah! We are baking this weekend! Want heel eerlijk, is er iets leuker dan desserts of koekjes guilt-proof maken? Deze kaneel cupcakes met blauwe bessen zijn een perfecte treat om op tafel te zetten tijdens de zomerfeestjes. Of beter nog; keep them for yourself en hou ze als vieruurtje on-the-go! Dat was bij mij het geval aangezien ik deze week constant op de baan was, om te gaan zingen onder andere (Kijk gerust eens naar mijn laatste video’tje dat ik opgenomen heb).

Joey Steffi doesn’t share food! *Wink

Voor ik nog even opsom waardoor deze cupcakes zoveel gezonder zijn, hoe vind je mijn foto’s? Ondertussen trek ik een half jaartje met mijn canon 5D en bij tijd en stond begint dat aardig te lukken. If I may say so myself! En wat vind je trouwens van mijn nieuwe cupcake hartjes? Super duper cute – imho – en ik heb ze ook meteen in de webshop geplaatst!

Bon. Even op een rijtje waarom je liever deze paleo cupcakes maakt dan dat suikerbommetje uit de winkel. Eerst en vooral heb je helemaal zelf in de hand hoeveel suiker je erin doet. Meer nog, er komt geen geraffineerde suiker aan te pas. Enkel ahornsiroop, een natuurlijke suiker met een lagere glycemische index en met ook nog goede eigenschappen zoals verschillende mineralen. Geen lege calorieën dus. In zijn geheel gaan er 4 lepeltjes van in, en je kan meer of minder toevoegen naar believen. Dit is al een wereld van verschil met diegenen die je in de winkel koopt.

Verder gebruik ik echte ceylon kaneel, een super antioxidant! Het bestrijdt mee vrije radicalen die zorgen voor oxidatie. Dit wil je vermijden en dus zijn de antioxidanten uit de Ceylon kaneel meer dan welkom. In deze cupcakes doe ik niet zomaar een snuifje maar best wel wat kaneel. Ik ben dan ook verzot op de smaak!

Geen bloem, geen granen! Ik gebruik mijn twee ultieme favorieten: kokosmeel en amandelmeel! Resultaat: glutenvrije cupcakes! Ook geen lactose of slechte vetten. Nee ik gebruik kokosmelk (altijd uit blik en zonder additieven!) en super gezonde kokosolie!
Paleo gezonde cupcakes blauwe bessen

 

Gezond dessert cupcakes amandelmeel

Ingrediënten:

  • 250 gram amandelmeel
  • 65 gram kokosmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel natriumbicarbonaat
  • 4 eieren
  • 1 +1/2 eetlepel vanille extract
  • 5 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 4 à 5 eetlepels ahornsiroop
  • 120 ml kokosmelk uit blik!
  • 3 eetlepels kaneel (meer of minder naar believen)
  • 3 handen vol blauwe bessen (of nog veel meer!)

Hoe?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de cupcake vormpjes (al dan niet in hartjes vorm) in met kokosolie.
  3. Meng het amandelmeel, kokosmeel, zout en natriumbicarbonaat.
  4. Doe de kokosolie, eieren, ahornsiroop, kokosmelk en vanille erbij en meng goed.
  5. Spatel lekker veel blauwe bessen eronder.
  6. Zet in de oven en bak voor 20 a 25 minuten.

Njoy!

3 REACTIES

  1. Goedemorgen! Wat een leuk recept. 🙂 Heb je misschien een tip ter vervanging van de amandelmeel, want ik wil graag aan glutenvrij (en schuldvrij) voldoen, maar ik ben allergisch voor amandelen. Zonnige groetjes vanuit het Nederlandse! 🙂

    • Hoi Annika,

      In principe zou je gewoon kokosmeel kunnen nemen. Dat heeft wel veel meer vocht nodig dus je zou dan meer eieren en kokosmelk moeten toevoegen!
      Laat het zeker weten als je het zou proberen he! 🙂

      xoxo,
      Steffi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks