Recept: Worteldipje met sesam

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

De afgelopen drie dagen heb ik verschillende demo’s gegeven bij DOMO. Met hun X-power gamma  heb ik verschillende smoothies, dipjes, slaatjes en noem maar op gemaakt. Daar heb ik dus kort geleden wat mee geëxperimenteerd en mijn worteldipje viel zo in de smaak dat ik deze ook meteen wil delen met jou.

Het worteldipje is veganistisch, lactose- en glutenvrij maar vooral een geweldig smaakbommetje met een romige structuur. Perfect om op een crackertje te smeren, maar ook heerlijk met wat koude groentjes. Het ideale hapje als je gasten over de vloer krijgt, want bij koude groentjes komt toch nog vaak dat potje cocktailsaus op de proppen. Op deze manier kan je groentjes met groentjes eten, sounds great no?!

Laat je niet afschrikken door het lange lijstje ingrediënten. Er zitten heel wat kruiden in maar ik ben er zeker van dat je die allemaal al in huis hebt. Op de worteltjes en eventueel de bouillon na is dit een koude bereiding. Reden te meer om een kwalitatieve extra vierge olijfolie te kiezen! Alle geweldige stoffen waar olijfolie voor bekend staat blijven optimaal bewaard in deze worteldip!

Worteldipje

Ingrediënten:

  • 350 gram wortelen
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 3 el tahini (sesampasta, 100% puur)
  • Stukje verse gember (2 vierkante cm ongeveer, of naar smaak)
  • Ruim 1/2 tl koriander
  • Ruim 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • Snuifje zout
  • Snuifje cayennepeper
  • Sap van een halve citroen
  • 1 sjalotje
  • 3 el groentebouillon
  • Verse koriander (afwerking)
  • Zwarte sesam (afwerking)

Hoe:

  1. Schil de wortels en hak ze in stukjes. Stoom ze volledig gaar. Laat even afkoelen.
  2. Ik werk meestal met een bouillonblokje, ik meng het met wat warm water en gebruik dan enkele eetlepels, een stuk of drie a vier.
  3. Meng alle ingrediënten – behalve de zwarte sesam en de verse koriander – in een blender.
  4. Doe in een potje, strooi er zwarte sesam over en werk af met verse koriander. Wie gek ik van koriander kan ook nog wat verse koriander snijden en onder het mengsel doen.

Smakelijk!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks