Recept: Worteldipje met sesam

Leestips

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

De afgelopen drie dagen heb ik verschillende demo’s gegeven bij DOMO. Met hun X-power gamma  heb ik verschillende smoothies, dipjes, slaatjes en noem maar op gemaakt. Daar heb ik dus kort geleden wat mee geëxperimenteerd en mijn worteldipje viel zo in de smaak dat ik deze ook meteen wil delen met jou.

Het worteldipje is veganistisch, lactose- en glutenvrij maar vooral een geweldig smaakbommetje met een romige structuur. Perfect om op een crackertje te smeren, maar ook heerlijk met wat koude groentjes. Het ideale hapje als je gasten over de vloer krijgt, want bij koude groentjes komt toch nog vaak dat potje cocktailsaus op de proppen. Op deze manier kan je groentjes met groentjes eten, sounds great no?!

Laat je niet afschrikken door het lange lijstje ingrediënten. Er zitten heel wat kruiden in maar ik ben er zeker van dat je die allemaal al in huis hebt. Op de worteltjes en eventueel de bouillon na is dit een koude bereiding. Reden te meer om een kwalitatieve extra vierge olijfolie te kiezen! Alle geweldige stoffen waar olijfolie voor bekend staat blijven optimaal bewaard in deze worteldip!

Worteldipje

Ingrediënten:

 • 350 gram wortelen
 • 1 el extra vierge olijfolie
 • 3 el tahini (sesampasta, 100% puur)
 • Stukje verse gember (2 vierkante cm ongeveer, of naar smaak)
 • Ruim 1/2 tl koriander
 • Ruim 1/2 tl komijn
 • 1/2 tl kaneel
 • Snuifje zout
 • Snuifje cayennepeper
 • Sap van een halve citroen
 • 1 sjalotje
 • 3 el groentebouillon
 • Verse koriander (afwerking)
 • Zwarte sesam (afwerking)

Hoe:

 1. Schil de wortels en hak ze in stukjes. Stoom ze volledig gaar. Laat even afkoelen.
 2. Ik werk meestal met een bouillonblokje, ik meng het met wat warm water en gebruik dan enkele eetlepels, een stuk of drie a vier.
 3. Meng alle ingrediënten – behalve de zwarte sesam en de verse koriander – in een blender.
 4. Doe in een potje, strooi er zwarte sesam over en werk af met verse koriander. Wie gek ik van koriander kan ook nog wat verse koriander snijden en onder het mengsel doen.

Smakelijk!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks