Spekradijsjes: het perfecte Paleo bijgerecht!

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

De kerstmarkten zijn ondertussen weer verdwenen maar de geur van onder meer de spekpatatjes blijft nog lang nazinderen.. En hoewel ik op de Antwerpse kerstmarkt wel eens een klein hapje van iemand durven proeven heb, is er in mijn dagelijkse maaltijd geen plaats meer voor aardappelen. De glycemische index en het aantal koolhydraten is te hoog, alleszins voor een vaste plek binnen mijn maaltijden te krijgen. Sorry you guys.. 

Maar geen nood: deze spekradijsjes doen the trick! Ze zijn Pink, Perfect en Paleo en ze zijn een smaakvol bijgerechtje voor verschillende winterse schotels. Bovendien zijn ze makkelijk om klaar te maken. En van dat soort gerechtjes kan je er nooit genoeg hebben. Zeker voor wie zijn voeding sinds kort over een nieuwe boeg gooit, is het belangrijk een bibliotheek aan inspiratie te verzamelen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. En geloof me, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Nog even kort over het Paleo-gegeven. Hoewel ik hier heel binnenkort een uitgebreidere post aan ga besteden vertel ik graag even wat het inhoudt, in een notendop dan wel. Het komt er basically op neer dat je eet zoals je voorouders dat gedaan zouden hebben. Nee, je hoeft geen vuur in de achtertuin te maken maar het accent ligt op échte, niet bewerkte voeding. Er is bijvoorbeeld geen plaats voor brood of koemelk maar wel voor vlees en eieren. Persoonlijk wijk ik wel eens af van het paleo-principe maar ik houd het wel als kader in mijn achterhoofd. To be continued dus.

Oké, hoe fixen we dit super-duper-easy bijgerechtje?

Ingrediënten:

– 1 bussel radijzen
– groot handje vol spek (as you know ben ik een fan van altijd biologisch vlees te nemen)
– Rozemarijn
– 1 teentje look
– peper en zout

Hoe:

Bak het spek krokant in een pan, zonder vetstof te gebruiken. Haal het spek uit de pan, behoud het vet. Snijd de radijsjes in dikke schijfjes en bak ze in het overgebleven vet. Bak ongeveer 8 minuten. Doe daarna de look, de rozemarijn (fijngesneden) en het eerder gebakken spek erbij. Kruid af met peper en zout. Bak nog 1 à 2 minuten.

Klaar!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks