Bloemkool tabouleh met avocado, appel en een romig currysausje

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Eindelijk kan ik nog eens een receptje delen. Fiew.. Dat was even geleden! Met goede reden ook.. Want volgende week kan ik nog een keertje heel leuk nieuws over brengen. CANT WAIT! Jipie!!

Een slaatje dat de laatste weken vaak op het menu stond is deze bloemkool tabouleh met avocado, appel en currysaus. Ik ben dol op slaatjes, maar ze goed op smaak brengen is niet zo gemakkelijk. Wanneer ik op restaurant een salade neem ben ik vaak een beetje teleurgesteld. Slaatjes worden al snel saai en soms zelfs smaakloos.. Slaatjes maken, das echt een vak apart! Een trucje dat ik toe pas is dan ook veel uiteenlopende producten te combineren om een zeer groot smakenpalet te krijgen. Ook de textuur is belangrijk, een goede crunch erbij kan wonderen doen! Dat is ook één van de redenen waarom ik altijd bij mijn salade recepten zet dat écht alle ingrediënten noodzakelijk zijn!

En dan is er nog de dressing natuurlijk. Ik probeer dressings steeds zelf te maken. Zo kan ik controleren wat er allemaal in gaat en kan ik nog wat extra gezonde specerijen erbij doen ook. Voor deze dressing gebruik ik als basis amandelpasta. Dat is een notenboter gemaakt van enkel amandelen. Je hoeft er tegenwoordig niet meer voor naar een gespecialiseerde zaak te rijden, je kan het gewoon in de supermarkt vinden bij de Nutridia producten bijvoorbeeld.

gezonde lunch

Ingredienten:

Voor de salade

  • 2 avocado
  • 2 appels
  • 1 bloemkool
  • 1 blik kikkererwten
  • tl chilipoeder
  • tl kokosolie
  • Verse koriander
  • Verse bieslook
  • Zout en peper

Voor de dressing:

  • 2 grote el amandelpasta (van Nutridia bv)
  • 1/2 limoen, het sap
  • 1 teentje look
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl geel currypoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • zout
  • peper
  • 4 a 5 el warm water
  • optioneel: gemberpoeder

Recept:

  1. Start met het krokant roosteren van de kikkererwten. Spoel de kikkererwten af (zorg dat je voorgekookte hebt en geen droge kikkererwten) onder de kraan. Leg ze tussen twee bakpapieren of voorzichtig tusse twee keukendoeken. Wrijf ze over elkaar zodat de velletjes van de kikkererwten loskomen. Verwijder zoveel mogelijk velletjes. Dit helpt ze krokant te maken. Voeg een scheutje kokosolie toe en het zout, de peper en chilikruiden, meng alles goed onder elkaar.  Doe de kikkererwten op een bakplaat en bak voor ongeveer 35 minuten op 170 graden.
  2. Maak couscous van de bloemkool. Doe dit door de roosjes van de stam te snijden en deze in een blender of keukenmachine fijn te malen. De beste bloemkool couscous krijg je wanneer je zo weinig mogelijk stam gebruikt. Maar om minder te verspillen hak ik de stammetjes van nog wat fijn met een hakmes en meng het eronder. More veggies!
  3. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd hem in schijfjes. Ontpit en verwijder de schil van de avocado.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg lauw tot warm water toe om de consistentie perfect te krijgen.
  5. Assembleer alles op een leuk bord en werk af met (veel) fijn gesneden verse kruiden.
  6. Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks