Quinoa met spinazie en rozijn

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

It’s quinoa time! Vandaag een gerechtje dat al heel lang meedraait in mijn gezonde keuken. Het was één van de eerste gerechten die ik maakte back in the day wanneer quinoa nog een nieuwe ontdekking was. Ik heb quinoa trouwens leren kennen op een reis naar Argentinië – één van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb. Het was op een trip in de bergen in het Noorden van het land dat ik zag hoeveel mogelijkheden dit zaadje bood. De Argentijnen die op meer dan 100 kilometer van de bewoonde wereld in lemen hutten wonen maken echt ALLES van quinoa. Voor- hoofd- en nagerecht, alles wat deze mensen ons voorschotelden had quinoa als basis, en toch lagen de smaken mijlenver uit elkaar. Sindsdien ben ik er zelf mee aan de slag gegaan.

Verschillende gerechten met quinoa passeerden al de revue en deze is absoluut een blijvertje. Waarschijnlijk omdat het klaar is op 15 minuten en daardoor mijn go-to receptje is dat ik bovenhaal wanneer ik na een drukke dag maar kort over huis kan voor ik naar een impro-training, repetitie of een avondje met vrienden moet vertrekken. En oh boy wat hebben we dit allemaal nodig. Zo’n makkelijk en gezond recept dat quasi altijd voorhanden is, toch? Think about it, het kan je redden van die diepvries-pizza of een stop aan de lokale frituur in het dorp. So let’s give it a try!

Nog even recappen waarom dit gerechtje bijdraagt aan jouw gezondheid. Zoals ik in mijn post over gevulde paprika met quinoa al zei is het een ideale overgang voor al wie low(er)-carb wil gaan eten. Quinoa is super voedzaam, het bevat heel wat mineralen – ik denk aan mangaan, magnesium, fosfor,.. Quinoa bevat meer dan twee keer zoveel vezels dan andere granen (technisch gezien zijn het zaden en geen granen). Nog een groot voordeel: quinoa wordt zo goed als altijd biologisch gekweekt. Het is rijk aan anti-oxidanten, is een goede bron voor proteïnen, bevat alle aminozuren die we nodig hebben, en… en en het lijkt me duidelijk dat ik alle quinoa voordelen nog maar eens apart moet oplijsten in een post want het zijn er teveel om op te noemen. Vooral omdat ik ook nog even moet vermelden dat het gerecht ook spinazie bevat – yummie en healthy! Ik gebruik kokosolie omdat de smaak perfect samen gaat met rozijnen en spinazie én omdat het het gezondste plantaardig vet is.

Quinoa spinazie rozijn vis

You want it, you need it!

Onderstaande ingrediënten zijn voor 3 personen. Ik maak meestal deze portie en eet de overschot de volgende dag koud in een slaatje. NOG een voordeel; je hebt meteen je lunch voor de volgende dag!

Ingrediënten:

– Schelvis haasje(s) (of eender welke andere witte wildvangst vis)
– 200 gram quinoa
– 80 gram rozijnen
– 2 handen vol spinazie
– Kokosolie
– 2 teentjes look
– grasboter
– peper, zout en nootmuskaat

Hoe:

– Spoel de quinoa af om een bittere smaak te voorkomen. Kook de quinoa.
– Neem een pan en bak de vis in de grasboter. Gebruik een doorzichtig deksel om de vis sneller te laten garen zonder aan te bakken. Kruid af met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
– Doe de kokosolie in een pan en voeg er de look en rozijntjes aan toe. Roer constant voor 1 à 2 minuten.
– Wanneer de quinoa klaar is doe je het eventueel overbodige water weg, laat even uitlekken en voeg dan de quinoa toe aan de look en de rozijnen.
– Voeg (in delen) de spinazie toe en spatel onder de quinoa en rozijnen tot hij slap wordt.

Een kwartiertje koken, een kwartiertje smullen en back on track! I love it!

 

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks