Avocado eiersalade (lente slaatje)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

EINDELIJK! De zomer is in het land! En ik ben duidelijk niet de enige die daardoor tonnen energie heeft! Overal waar ik kijk zie ik blije en actieve mensen met massa’s plannen! Wat mooi weer allemaal niet kan doen..

Ik heb een druk verlengd weekend voor de boeg. Donderdag en zondag geef ik telkens twee maal een healthy cooking demo op Antwerpen Proeft. Suuuuuper leuk! Vrijdag geef ik een optreden aan de vleugelpiano in Plaza Bistro. En ook zaterdag moet er veel gezongen worden! En tussendoor wordt er geblogd en hopelijk links of rechts nog wat yoga gedaan. En wat al deze leuke dingen nog leuker maakt… yup; mooi weer!

En mooi weer heeft nog meer voordelen: je gaat er spontaan gezonder van eten. Toch? Lekker vers fruit, veel salades, veel rauwkost.. Gaat allemaal vanzelf als het weer goed is! Al moeten die gezonde dingen af en toe in competitie gaan met ijsjes. Maar bon. Jezelf verwennen moet ook kunnen!

Ik heb nog heel wat favoriete slaatjes die ik wil delen hier op Bye Bye Cheeseburger maar vandaag heb ik even vanalles samen gegooid wat ik in huis had en eigenlijk is het een heel smakelijk avocado eiersalade geworden. En dus ik dacht; gooi ik meteen even online!

Ik heb dit slaatje helemaal in mijn eentje verorberd maar als bijgerecht is het ook prima voor twee personen.

Ingrediënten:

 • Hand vol gemengde sla
 • 1 avocado
 • 1 klein teentje look
 • 2 hardgekookte eieren
 • 1 kleine biologische tomaat
 • 1 lente uitje
 • peper en zout
 • pijnboompitten

Hoe:

 1. Dresseer de sla op je bord.
 2. Prak de avocado.
 3. Snijd de tomaat en verwijder de pitjes. Doe de stukjes onder de avocado.
 4. Doe de eieren in stukjes en mee onder het mengsel. Snijd de lente ui en doe die er ook onder.
 5. Voeg look en peper en zout toe. Doe het mengsel op de sla.
 6. Rooster heel zachtjes de pijnboompitten en strooi ze over het geheel.

Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks