Superfood banaan als ontbijt

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Net terug van een GEWELDIGE yoga-fotoshoot in Mallorca. De foto’s zien er geweldig uit – je kan al een sneak preview zien op mijn instagram-account – maar nog veel belangrijker: het was on-ge-looflijk leuk. Ik ben bij de fotograaf en zijn vrouw verbleven, Stuart en Britt, twee geweldig mensen met een ongelooflijke energie en een super mooi huis in Es Capdella. Ja ik lijk wat te overdrijven maar dat doe ik echt niet. Ik hou ervan als reizen inspirerend zijn. En ook al was dit vooral werken – naja als je yoga fotoshoots al werken kan noemen – en best uitputtend, ik heb het gevoel dat ik vanalles heb bijgeleerd door zoveel indrukken op te doen. Doordat we op heel veel verschillende locaties hebben gewerkt, heb ik best veel van het eiland kunnen zien. Het was namelijk mijn eerste keer in Mallorca. Maar het zijn toch vooral Britt en Stuart die me geïnspireerd hebben en dan vooral met hun geweldige levensspirit! Twee vlotte sympathieke mensen die samen een geweldig koppel vormen. En man wat werd ik er verwend! In de ochtend een gember infusion met citroen, daarna kefir met vers fruit en pitten en zaden, een heerlijke salade over de middag en ‘s avonds veeeel geroosterde groentjes met vis. Oh ja, en overdag heel de tijd yoga voor de shoot, verblijven in een super mooi huis, zon en zee… Een droom toch?

Wel helemaal geïnspireerd terug thuisgekomen (btw: wat de hel met dat weer hier?) dacht ik van nog even mijn superfood banaan uit de doeken te doen. Zoals ik al op instagram gezet had vind ik dit een ideaal gerechtje om voor een yogasessie te verorberen. Niet vlak ervoor natuurlijk maar als ik ‘s ochtends naar de ashtanga yoga ga wil ik toch wel iets gegeten hebben. Anders voel ik me flauw en grolt mijn maag. Maar ik wil ook iets niet te zwaar, toch iets wat me energie geeft, en waar een beetje crunch aan is (Gosh, wat ben ik een moeilijk mens!). Maar waar vooral heel veel verschillende interessante nutriënten inzitten!

De bijenpollen bijvoorbeeld. Die bevatten uitzonderlijk veel proteïnen – ideaal voor het sporten dus. De cacaonibs hebben dan weer heel wat antioxidanten te bieden. En de kokosolie draagt ook bij op heel wat vlakken. Als je over die laatste meer wil weten moet je maar eens mijn post over de redenen om kokosolie te eten lezen.

Ingrediënten:

  • 1 grote banaan
  • halve lepel kokosolie
  • 2 paranoten
  • 1 theelepel bijenpollen
  • 1 theelepel cacaonibs

Hoe:

  1. Verwijder de schil van de banaan. Snijd hem door midden.
  2. Doe de banaan in een pan met kokosolie en bak langs elke kant ongeveer 1 minuut.
  3. Crush de paranoten met een vijzel en strooi ze over de banaan.
  4. Doe de cacaonibs en de bijenpollen erover.

En smullen maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks