Avocado Eitjes

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ik heb er al eerder over geschreven op mijn persoonlijke blog steffi.tv maar ik vind ze zo’n topper dat deze avocado eitjes ook hier op mijn gloednieuwe blog een plaatsje mogen krijgen. Ze zijn super makkelijk klaar te maken en heerlijk als snack tussendoor of als bijgerecht. Quick and easy; dat deze dotjes te maken zijn met 3 ingrediënten (die ik bovendien altijd in huis heb) kan daar van getuigen. En ze zien er leuk uit, wat toch ook niet niks is!

Als ik je bij deze nog niet overtuigd heb dat dit jouw volgende maaltijd wordt, dan vertel ik er graag nog bij dat avocado’s echte super foods zijn. Ze zijn rijk aan omega 9, carotenen en vitamine E die samen zorgen voor een mooie soepele huid. Ze zijn ook goed voor hart en bloedvaten, bevatten heel wat verschillende vitaminen en mineralen die je gehele gezondheid boosten! Laag glycemisch én rijk aan vezels.. What are you waiting for?!

Bon. Hoe doen we dat dan juist?

Avocado Eitjes maken

Ingredienten:

– Avocado
– Ei (2 per avocado)
– Zout

Hoe:

Snijd de avocado door en verwijder de pit. Neem een ovenschotel en leg er bakpapier in. Leg de beide avocado helften in de ovenschotel op het bakpapier. Breek een ei boven de avocado en zorg dat het eigeel in het kuiltje van de avocado terecht komt. Het eiwit loopt bij deze over de ganse avocado uit en ook op het bakpapier; no worries, laat de innerlijke controle freak gaan, let it be! Herhaal voor de andere helft. Strooi er wat grof zout over en plaats in de oven voor zo’n 13 minuten op 180 graden. De baktijd kan variëren naar gelang de grote van je eieren en avocado’s, baseer je gewoon op het eiwit dat gaar moet zijn. En wacht ook niet te lang want dan wordt het een droge bedoeling.

Enjoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks