Gegrilde nectarine salade

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Graag stel ik je voor aan mijn lievelings zomersalade die de laatste tijd heel vaak op mijn lunchmenu staat! Hij is licht verteerbaar, makkelijk te maken en heel rijk aan smaak. Bovendien is het ook een vegetarische salade, niet alleen leuk voor als je vegetariër bent maar ook gewoon om de doorwinterde vleeseter een goed alternatief voor te schotelen.

Ik hou van fruit in salades, ik vind het the perfect way om smaak toe te voegen aan slaatjes, bovendien krijg je ook nog eens extra vitaminen en mineralen binnen. Bring it on, I say! 

Oké. Kleine confession eerst.. Ben ik de enige die nooit het verschil weet tussen perzikken, nectarinen, pruimen en al van dat oranje-paarse steenvrucht gedoe? Bon. Nectarinen zijn rood-geel van kleur en hebben een gladde schil zonder ‘haartjes’. Mocht je trouwens met wat anders thuis komen – of je wederhelft neemt de verkeerde mee uit de winkel ofzo – geen paniek want deze salade gaat ook prima met familieleden van de nectarine.

Nectarines zijn super gezond! Ze bevatten vitamine C, die bijdraagt tot het herstel van het lichaamsweefsel – onder andere je huid heeft daar vele voordelen van. De nectarine doet het ook heel goed op het vlak van antioxidanten, ze bevat er evenveel dan de befaamde blauwe bessen. Ook mineralen als kalium, ijzer en zink vind je terug in de nectarine. Bovendien zijn ze kei lekker en gegrild geven ze een heerlijk zoete toets aan je salade.

In mijn slaatje doe ik ook wat mozzarella. Mozzarella bevat – tegenover andere kazen – weinig lactose en wordt in general goed verdragen door mensen die lactose intolerant of gevoelig zijn. Door de mozzarella in dit slaatje heb je ook een dosis proteïnen binnen!

vegetarische salade

 

Ingrediënten:

 • Veldsla
 • Rucola
 • Sprietjes rode biet (je vind deze samen met de vorige twee vaak in één zak)
 • 1 nectarine
 • 20 gram mozzarella
 • Lepel kokosolie
 • 1 lepel appelcider azijn
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel honing

Hoe?

 1. Ontpit de nectarine en snijd ze in stukjes.
 2. Doe wat kokosolie in een pan en stoof of grill te nectarine.
 3. Meng in een apart potje de appelcider azijn, honing en de mosterd. Zet opzij.
 4. Dresseer de veldsla, rucola en de bietensprietjes op een bord.
 5. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en strooi ze over de sla.
 6. Dresseer de stukjes nectarine erover en er wat honing-mosterd over (smaakt sterk door dus wees voorzichtig met de hoeveelheid). De overschot van de dressing kan je in de koelkast bewaren voor de volgende dagen.

 

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks