Tartine met erwten-avo-mash en champignons

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Je voelt het al op de baan, aan de files, aan de drukte.. De zomervakantie loopt stilletjes aan op z’n einde. En dat wil ook zeggen de drukte van werk, school, events en noem maar op, die weer de hoogte in gaat. Het ziet er naar uit dat ook mijn september stevig zal worden. En dus probeer ik tussendoor nog wat extra te genieten van een iets vrijer schema. Waarin ik al eens wat uitgebreider durf ontbijten.

Deze tartine was een ingeving van het moment en het heeft me zo gesmaakt dat ik hem toch even wilde delen. De traditionele ‘avocado on toast’ is meestal iets wat ik bewaar voor wanneer ik buitenshuis ga ontbijten of lunchen. Maar waarom ook niet hem gewoon eens thuis maken en er nog wat creatief mee zijn ook.

In het recept gebruik ik umeboshi. Umeboshi leerde ik kennen op m’n detoxkuur in mei. Daar werd het in sapjes gebruikt en ik was verbaasd over de subtiele lekkere smaak die het gaf. Laatste dag van de detoxkuur onmiddelijk naar de winkel gereden om het te gaan halen – je vindt het bij de Oosterse producten, ik heb het zelf in de natuurwinkel gekocht maar ongetwijfeld ook in andere (bio)supermarkten te vinden! Umeboshi zijn japanse gepekelde pruimen. De variant die ik gebruik is Ume Su, een liquide aftrok van de umeboshi. Het is niet alleen een goede smaakmaker, het is ook goed voor je. Het zou de vertering helpen, als anti-aging werken en vermoeidheid tegen gaan. Zeker eens proberen dus!

Terug naar onze tartine nu. De porties hieronder zijn voor 1 persoon. Laat het smaken!

Ingrediënten:

  • 80 gram diepvries erwten
  • 1 avocado
  • 2 theelepels umeboshi (lopende ‘Ume Su’, uit een flesje)
  • royale scheut peper en zout
  • 1 klein sjalotje
  • 4 champignonnen
  • 1 grote snee zuurdesembrood
  • 1 eitje
  • Platte peterselie

Hoe:

  1. Kook de erwten gaar. Laat wat afkoelen.
  2. Ontpit de avocado en verwijder de schil. Plet hem samen met de gekookte erwten.
  3. Voeg umeboshi toe en peper en zout.
  4. Rooster lichtjes het sneetje zuurdesembrood.
  5. Snijd het sjalotje en de champignons, doe samen in een pannetje en laat de champignons aankleuren en garen.
  6. Bak het eitje ‘sunnyside up’. Zonder bruin te worden.
  7. Besmeer het sneetje brood met de avocado-erwten puree, dresseer de champignons erboven op.
  8. Leg het eitje er naast en werk af met peterselie. Voeg eventueel nog een keer wat peper en zout toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks