Vegan ‘roerei’ recept

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vandaag deel ik al een gerechtje (of een deel van een gerechtje) uit mijn nieuwe boek ‘Méér Gezonde Goesting’ en dat speciaal voor al wie mee de DETOX 15 doet. Want graag wil ik wat inspiratie geven voor het ontbijt en aangezien het boek pas op 21 maart in de winkel ligt, nu al wat D15 inspo!

Het gerechtje is een plantaardig alternatief voor een roereitje en het is to-die-for! Inspiratie voor dit gerecht deed ik op in Tel Aviv midden november. Prachtige stad én the place to be voor vegans. Kikkererwten waren hier vaak het alternatief voor eieren. En dus ging ik thuis ook aan de slag. Ik was zo tevreden van dit heerlijk gerechtje dat het een plaats kreeg in m’n nieuwe boek. Maar dus speciaal voor de Bye Bye Cheeseburger lezers nu al het receptje! In het boek heb ik ook nog een soort plantaardig alternatief voor spek, of iets wat qua smaak daar een beetje op lijkt, maar daarvoor zal je op het boek moeten wachten.. Moet het toch een beetje spannend houden he?

Dit recept is voor twee personen. Je kan het ook makkelijk combineren met een kleine salsa van tomaat of met m’n Turkse lepelsalade bijvoorbeeld.

Ingrediënten vegan roerei:

  • 1 blik voorgekookte kikkererwten (400 gr)
  • 2 stengels lente ui (het groen)
  • 1 teentje look
  • 3 el water
  • 1/2 tl bouillonpoeder
  • 1 el witte misopasta
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • olijfolie
  • Topping: verse koriander

Hoe:

  1. Spoel de kikkererwten goed. Doe ze op een bord een prak ze een beetje met een vork. Ze hoeven niet helemaal geprakt te zijn maar toch redelijk.
  2. Doe wat olijfolie in een pan op het vuur en doe er de kikkererwten bij, alsook de fijn gesneden groene stukken van de lente ui. Roer goed door elkaar en pers er een teentje look over uit.
  3. Meng in een kommetje het water, bouillonpoeder en de miso. Doe dat bij in de pan en blijf roeren
  4. Kruid af met zout, een klein beetje kurkuma (zeker niet teveel) en wat peper.
  5. Doe op een bord en dresseer eventueel wat koriander erover.

Smakelijk!

3 REACTIES

  1. Amai, super lekker!! Dit wordt mijn nieuwe powerfood vóór sportles. Ik ben verzot op kikkererwten dus altijd leuk om weer nieuwe variaties te ontdekken. Thanks!! X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks