Chocolade chia pudding

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

‘Sweet sweet innocent baby’. Man, wat zou ik dat Fantasy album van Mariah Carey dagen aan een stuk kunnen beluisteren. Maar sweet sweet innocent baby’s zijn ook deze schattige chia puddings! Licht, lekker en gezond(er). Love it!

Eerder deze week heb ik er twee als ontbijt gegeten. Just because I can! En ook een beetje omdat ik het super druk heb (opnames voor De Gezonde Goesting, school, veel zingen, yoga fotoshoots,..) en dus een ontbijtje dat de vorige dag bereid is meer dan van pas komt!

De chiazaden hebben heel wat goede eigenschappen. Zo bevatten ze alfa-linoleenzuur, een vorm van omega 3 die we zelf niet kunnen aanmaken. Ze bevatten ook veel vezels en zorgen voor een verzadigd gevoel. In het geval van deze puddinkjes zorgen ze vooral voor de juiste consistentie. Ik heb gekozen om ze te blenden en op die manier de typische pudding textuur te krijgen maar je zou ze ook ongeblend erin kunnen doen. As you wish!

De combinatie van amandelmelk en raw cacao heeft een redelijk uitgesproken smaak, vandaar dat ik het heerlijk vind om het te combineren met Griekse yoghurt zodat het geheel ook een zacht kantje heeft. Perrrrrfect!

Chia pudding amandelmelk gezond

Chia pudding met chocolade

Onderstaande ingrediënten maken 5 kleine potjes chiapudding.

Ingrediënten chocolade chiapudding:

  • 250 ml amandelmelk
  • 4 eetlepels chia zaden
  • 3,5 eetlepel ahornsiroop
  • 3 eetlepels RAW ongezoet cacaopoeder
  • snuifje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • Griekse yoghurt
  • Muntblaadjes (topping)
  • Verse blauwe bessen (topping)

Hoe:

  1.  Doe de amandelmelk, chia zaden, ahorn, vanille, zout en de cacao in een blender en mix tot een glad geheel.
  2. Giet in glaasjes, bedek met folie en zet in de koelkast voor enkele uren of de gehele nacht.
  3. Doe er een flinke kwak Griekse yoghurt op en werk af met blauwe bessen en een muntblaadje.

Smakelijk!

6 REACTIES

  1. Kan je zeggen hoeveel gram Chiazaad moet toegevoegd worden? Ik gebruik denk ik te grote eetlepels waardoor ik eerder een structuur van kaviaar kreeg dan van pudding 🙂
    liefs

  2. Kan ik soya- of geitenyoghurt gebruiken ipv Griekse? Ben niet lactose-intolerant maar mijn maag reageert wel op alle koe-en schaap-aanverwante producten. Tips zijn ook altijd welkom, daar het nog zoeken is … een trial and ‘oh no’ hoofdstuk! Alvast bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks