Oosterse Wortelgazpacho

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Deze wortelgazpacho is een twist op de klassieke gazpacho met tomaat en ja hoor, ook deze is heel makkelijk klaar te maken. Ik hou ervan wanneer ik mijn groenten ook in een glaasje kan serveren. Zo drink je heel snel een heleboel vitamines naar binnen. En die willen we maar al te graag, toch? To ROCK THAT AMAZING BODY OF YOURS!

Bovendien is het helemaal niet veel werk. Zoals je in het recept zal zien moeten enkel de wortels gegaard worden en dan is het een kwestie van alles samen in een blender te doen. Wie af en toe naar mijn TV-programa’s kijkt die weet het waarschijnlijk al: I LOVE MY BLENDER!! Ik maak er zowat alles in, van sauzen tot smoothies en groentenpuree. Omdat ik nogal veel eisen heb voor mijn blender, ging ik vorig jaar met DOMO aan de slag om een geweldige blender op de markt te brengen. Deze heeft een glazen kuip (dus geen plastiek, hoera!), vlijmscherpe messen, een stevige motor om ook ijs en noten te kunnen blenden en een mooi design zodat je de blender prima op je aanrecht kunt uitstallen.

Blenders kosten al snel veel geld en daarom was het voor mij belangrijk de prijs-kwaliteit verhouding zo optimaal mogelijk te krijgen. En dat is ons aardig gelukt denk ik. Deze DOMO blender staat geprijsd aan 69, 95 EUR. Je vind hem onder andere in de DOMO webshop.

Steffi Vertriest DOMO

Voor de foto heb ik de wortelgazpacho in een soepbord gedaan. Dat was vrij veel, om eerlijk te zijn. Daarom prefereer ik om kleine glaasjes te gebruiken. Tenzij je de hele boel alleen wil opslurpen natuurlijk (helemaal toegelaten trouwens!). Om je een idee van de hoeveelheid te geven; van deze soepborden kon ik er twee vullen. Het is dus min of meer een voorgerechtje voor 4 personen.

Ik heb ook met een bijhorende thee gewerkt, welke ik gebruik en welke extra ingrediënten ik er nog bij deed vind je onderaan deze post.

Wortel gazpacho 02

Ingrediënten wortelgazpacho

  • 600 gram wortels, geschild, in stukjes en gegaard.
  • 200 ml kokosmelk uit blik
  • 1 stengel limoengras, het witte stuk.
  • Grote teen look
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1,5 tl rode currypasta
  • Water (naar believen)
  • Peper en zout
  • Toppings: extra kokosmelk, pitten en zaden, microgreens, kerstomaatjes.

Hoe

Maak de wortels klaar door ze te schillen, in stukjes te doen en te stomen. Doe alles behalve de toppings in de blender en meng tot een glad geheel. Gebruik het water spaarzaam en giet bij tot wanneer je de gewenste consistentie hebt.

Laat enkele uren afkoelen. Je wil de gazpacho ijskoud serveren.

Serveer best in kleine glaasjes met toppings.

Smakelijk!

Tea pairing

Thee combinaties maken wanneer je met een “liquide maaltijd” zit is altijd een beetje een uitdaging. Maar een warm drankje serveren bij en koud soepje, zeker wanneer het een klein voorgerechtje is, heeft dat weer wel heel wat charme. De temperaturen zorgen voor een contrast en daarom zorg ik in de smaak voor een gelijkaardige component. Ik koos hier voor een groene thee die ik combineerde met gember. De Oosterse smaken worden op die manier doorgetrokken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks