Home Blog Pagina 77

Rain Pharma: Natuurlijke zeep

5

Ik ben verliefd op dit merk! Rain Pharma is in een mum van tijd one of my favorites geworden en daar heb ik goeie redenen voor ook. Ik ben gek van deze lijn en dat deel ik graag met anderen. Er ligt dus wel wat van deze awesomeness onder mijn boom. Spreading the word..

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat er overal chemicaliën in zitten, so what’s the point? Het is waar dat we langs alle kanten toxische stoffen te verwerken krijgen, in de lucht, in het eten, in ons drinkwater,.. Het is overal. En toch vind ik dit juist een goede reden om dat waar ik wel controle over heb zoveel mogelijk toxinevrij te houden. Bovendien vragen toxische stoffen een extra inspanning van mijn lichaam die het veel beter in het onderhouden en huishouden van mijn cellen kan steken. Er zijn tegenwoordig heel wat goede opties bij de natuurlijke verzorgingsproducten en ze zijn dichterbij dan je denkt!

Rain Pharma

Rain Pharma is daar eentje van. Ze werken met natuurlijke ingrediënten en elimineren synthetische stoffen. Door ook de verpakkingen donker te maken en te werken met een pompsysteem kunnen ze de bewaarmiddelen naar een absoluut minimum brengen. De producten op olie-basis zijn 100% natuurlijk, de producten op water-basis 99,9%. Dat kan al tellen als je het mij vraagt! Een extra pluspunt voor mij is dat Rain Pharma hun ingrediënten zoveel mogelijk lokaal produceert en koopt. De ganse lijn is puur Belgisch. Als klein landje moeten we onze eigen ondernemers en zeker wanneer het om geweldige initiatieven als deze gaat, extra ondersteunen. Omdat alles zoveel mogelijk van eigen bodem komt is bovendien de ecologische voetafdruk veel kleiner.

Je kan het ganse gamma verkrijgen in verschillende geuren. Ikzelf ben een grote fan van de Calming Botanical Touch, een kruidige geur met lavendel, pompelmoes en sandelhout. De Shower Gel en After Oil zijn een vaste routine in mijn badkamer. De Shower Gel reinigt en de After Oil voedt. De winter is nu echt begonnen en dan durft de huid wel eens droog zijn. De After Oil is een geweldige oplossing hiervoor. En ter zijde: hij is ook helemaal niet plakkerig. Je doet in de douche de After Oil op, spoelt heel kort af en na het afdrogen kan je meteen in die skinny jeans stappen. Pwomise!

Je vind Rain Pharma onder andere in de Schrijnwerkersstraat 12, 2000 Antwerpen.

Fazant met groentepuree en bospaddenstoelen

0

De feestdagen komen nu echt wel dichtbij en oh boy ik kijk er naar uit! Al moet ik toegeven dat het ook wel wat stress met zich mee brengt, want naast mijn gezonde cadeautjes moet ik nog heel wat spulletjes gaan halen – ik ben van dat last-minute-type en de winkelstraten worden er niet rustiger op. Maar de kerstdagen brengen voor mezelf en velen nog wat andere stress mee: al dat ongezonde eten! Er zijn twee opties: óf ik deal er in het nieuwe jaar wel mee, óf ik zorg dat ook de feestmaaltijden gezond worden. Juist. Ik kies voor dat laatste!

Ondertussen heb ik al gepost over mijn voorgerecht; dat wordt de regenboogsoep met kiemen. Mijn nagerecht heb ik je ook al verklapt: gezonde ijspralines (nu al zin in!). En nu is het dus tijd voor mijn hoofdgerecht. Dat heb ik gisteren al even klaargemaakt. Om te oefenen én om jou te inspireren ook een gezonde optie op tafel te toveren.

Als ik denk aan de typische feestgerechten voor kerst dan komen speciale gevederde soorten, warme groentjes en kroketten of gratin puree meteen bij me op. Voor wie laag in koolhydraten eet kan deze periode dus wel eens een bommetje worden. Maar zo hoeft het niet. Mijn groentepuree is een geweldig alternatief waar je bloedsuikerspiegel heel blij mee zal zijn. En je gasten ook! Ik ga voor twee verschillende soorten groentepuree en wilde fazant, aangevuld met een mix van bospaddenstoelen.

Die laatste zijn echte superfoods. Paddenstoelen zitten boordevol proteïnen, enzymen en vitaminen. Vitamine D bijvoorbeeld, eentje die we vooral uit zonlicht halen en dus nu in de winter wel wat extra van kunnen gebruiken. En onder het motto ‘never say no to a skinbooster’  zitten deze kabouterhuisjes ook nog eens vol antioxidanten. Paddenstoelen hebben zelfs een “master-antioxidant”, zijnde ergothioneine waarvan steeds meer bewijs gevonden wordt dat het ons DNA beschermt tegen oxidatieve schade. Bovendien wordt deze antioxidant bijna uitsluitend in paddenstoelen gevonden. Kortom: ja je wil paddenstoelen in je kerstdiner! Oh yes you do.

Extra. Ik laat de hoeveelheden in dit recept wat open. Grote of kleine eters, een drie- of een zevengangenmenu, het speelt allemaal een rol. De puree is in dit geval voor 6 personen (laat ons zeggen met een gemiddelde eetlust).

Ingrediënten:

Voor de puree:

– 1 grote bloemkool
– 2 wortels
– 1/2 broccoli
– 8 teentjes look
– Biologische groentebouillon
Olijfolie
– Peper
– Zout
– Nootmuskaat

Vlees:

– wilde fazant (aantal naar keuze)
– biologische gevogelte bouillon
– boter (van grasgevoerde runderen)

De paddenstoelen:

– een mix van bospaddenstoelen
– sjalotjes (1 voor twee handen vol paddenstoelen)
– boter (van grasgevoerde runderen)

Hoe:

Doe de teentjes look in een ovenschaaltje en doe er een flinke scheut olijfolie over. Zet 15 min in de oven op 160 graden. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes, daarna nog eens vierendelen zodat de stukken niet te groot zijn. Verdeel de bloemkool over twee kookpotten. Snijd de wortels in schijfjes en de broccoli in roosjes, doe ze elk apart in één van de twee kookpotten met bloemkool. Doe de geroosterde look erbij, de helft in de ene pot, de helft in de andere. Voeg wat water toe (ik gebruik ongeveer 400 ml) met de biologische groentebouillon erbij. Breng aan de kook. Kook tot alle groenten zacht zijn en makkelijk te prakken. Roer regelmatig zodat alle groenten bouillon kunnen trekken. Giet het overtollige water weg (dit is belangrijk, overtollig vocht gaat de puree te lopend maken). Pureer met de staafmixer! Kruid af met een beetje peper, zout en nootmuskaat. Proef en kruid bij naar smaak!

Bak het vlees in boter. Fazant moet doorbakken zijn, maar niet droog. Giet na het bakken de boter uit de pan en maak wat saus door water en gevogeltebouillon toe te voegen en te laten indikken.

Bak de sjalotjes in boter tot ze glazig zijn en doe dan de bospaddestoelen erbij. Kruid met wat peper en zout en dresseer op het bord met bieslook.

 

Simpel, lekker én gezond. Just the way I like it! Veel succes, laat het me zeker weten als je het uitprobeert.

Giveaway: Een gezonde start voor 2015

21

Ik ben beyond excited over deze giveaway! Ik heb er een hele week naar uitgekeken en nu mag ik hem eindelijk de wereld in sturen. Ik heb twee super-health-mandjes in de aanbieding die je voor jezelf kan houden of aan vrienden of familie cadeau kan doen. En iedereen heeft er wat aan, want een gezond leven kunnen we allemaal gebruiken, toch?

Wie niet kan wachten op deze giveaway kan de mandjes ook zelf samenstellen. Daar postte ik twee dagen geleden al over in mijn bericht over het perfecte gezonde cadeau. Ik heb er twee extra gemaakt die ik weggeef én er zit ook nog wat extra in om jezelf te verwennen en je glow te boosten.

In het mandje vind je onder andere een flesje extra vierge olijfolie, met vele gezondheidsvoordelen. Lijnzaden en chia zaden, boordevol vezels en omega 3, bovendien makkelijk te integreren in je dagelijkse voeding. Quinoa, dewelke een ideaal alternatief is voor onder andere pasta. Kokosmeel om heerlijke glutenvrije kokoscake van te maken. Het superfood raw cacao poeder, een anti-oxidanten bommetje (hello beautifull skin!). Wat geraspte kokos als decoratie. En natuurlijk heel veel super leuke potten die je voor vanalles en nog wat kan gebruiken. Alles zit samen in een leuk rieten mandje van Dille en Kamille.

Maar er is nog meer. Want ik wil je voor het nieuwe jaar nog wat extra meegeven en dat zagen health-lovers in crime Alain en Julie ook wel zitten. Ik ben dus super blij dat zij jou bij deze giveaway trakteren op een gezonde maaltijd. Dankzij Julie kan je genieten van de artisanale organic muesli van Floom. Je krijgt hiervan twee varianten! En ik waarschuw je; ze zijn verslavend lekker. Alain trakteert in dé health-loactie van Antwerpen Lombardia op een maaltijd. Een absolute aanrader! Voor wie niet weet wat te nemen: de Beasty Boy is alvast mijn favoriet! Verder kan je ook thuis al proeven van de nieuwe Lombardia Hot Drinks: Coconut Vibrations en Green Love.

Go for glow en doe dus mee aan deze giveaway! Hoe doe je dat juist?

1. Laat een comment achter onderaan deze blogpost. Vertel me welke gezonde voornemens jij hebt voor het nieuwe jaar!

2. Verhoog je kansen door de Bye Bye Cheeseburger facebookpagina te liken en deze post te delen op jouw facebook.

Ik zal de winnaar bekend maken op de facebookpagina op 25 december en de dag erna worden de pakketjes meteen verstuurd. Go go go!

Gezonde ijspralines als dessert

1

Mijn voorgerecht voor het kerstfeest heb ik ondertussen uit de doeken gedaan. Dat wordt de regenboogsoep waar ik het eerder deze week over had. Op die manier start ik het diner met een stevige portie groenten en kiemen. Door verschillende smaken en texturen te gebruiken en er ook nog eens kiemen aan toe te voegen ervaren mijn gasten veel meer en zo hoop ik hen ook af te leiden van het feit dat er geen brood op tafel zal staan. Sneaky me!

Bon. Vandaag nog geen hoofdgerecht want eerst verleid ik je graag met het dessert. Uiteraard maak ik nog wat gezondere koekjes en mijn chocolade kokoscake, maar behalve dat zullen er ook gezonde ijspralines op tafel staan. En gezond mag ik wel degelijk zeggen want dit is een zero-guilt dessertje waar geen suiker, melk of tarwe aan te pas komt. Om het geheel nog beter te maken is het recept ook nog eens super easy. Drie ingrediënten, love it!

Ik moet toegeven dat er een tricky stapje aan te pas komt, namelijk de ijspralines uit hun vorm halen. Afhankelijk van welke vormpjes je gebruikt durft de chocolade wel eens te breken. Het maakt ze niet minder lekker of minder gezond, maar het oog wil ook wat en dus vragen deze pralines voorzichtigheid, dedication and love (maar zekers voorzichtigheid). Ook ik heb nog wat oefening nodig – zeker mijn sterretjes vragen extra aandacht – maar I’m getting there.

Er zijn een aantal dingen belangrijk. Te beginnen met de vormpjes die je kiest. Het is belangrijk dat je ijsblokjesvorm uit buigbaar materiaal bestaat. Zo kan je de ijspralines er makkelijker uithalen zonder ze te beschadigen. Verder houd je best in het achterhoofd dat de ijspralines niet romig zijn zoals diegenen de je in de bioscoop verorbert. Ze zijn harder. Maar hey: geen melk, geen suiker, geen room.. counts for something, no?

Ingrediënten gezonde ijspralines:

  • 2 rijpe bananen
  • 50 ml kokosmelk
  • Pure chocolade (minstens 70%)

Hoe:

Prak de bananen met een vork plat in een kommetje. Voeg er de kokosmelk aan toe. Meng en prak nog wat bij. Zet vervolgens het kommetje even in de koelkast.
Smelt de pure chocolade. Neem je ijsvormpje en giet in alle vakjes een beetje chocolade, ongeveer 1/3 van het vormpje. Ik smeer ook een beetje tegen de zijkant zodat ook de kanten wat chocolade hebben. Giet vervolgens de kokos-banaan-pap erin. Strijk eventueel af met een stokje zodat er niet teveel pap bovenop ligt. Zet in de diepvries voor enkele uren of voor een hele nacht. Haal ze daarna eruit, laat heel even staan en duw de ijspralines eruit (dit is het meest cruciale werkje). Laat nog 1 a 2 minuten staan en serveer!

Het perfecte gezonde cadeautje

1

Holidays are coming! En ik heb het perfecte cadeau voor iemand wat glow te schenken tijdens de feestdagen. Bovendien is het een cadeautje dat je zelf kan maken en dat maakt het toch altijd éxtra waardevol!

Dit jaar stel ik een mandje samen met een aantal pitten, zaden, melen en extra vierge olijfolie die de gezondheid een extra boost kunnen geven. Op deze manier hoop ik ook familie en vrienden op weg te helpen en te overtuigen van een gezondere levensstijl en alle voordelen die dat heeft voor je energie, je uitstraling, je levenskwaliteit en ga zo maar door. Doe dit jaar meer dan alleen klinken op iemand zijn gezondheid..

gezond cadeau maken kerst

 

Oké. Hoe begin je eraan? Ga eerst en vooral opzoek naar verschillende potten, de befaamde ‘jars’ die nu zo populair zijn. Ik koos voor verschillende groottes en soorten. Achteraf kan je daar heel wat leuke dingen mee doen. Je kan ze gebruiken om salades in mee te nemen, om dessertjes in te presenteren, uit te drinken of ja.. gewoon dingen in te bewaren natuurlijk.

Stap twee. Kies een aantal gezonde dingen die je wil geven. Ik koos voor de volgende:

Extra Vierge Olijfolie: Ik heb al eerder geschreven over de talloze gezondheidsvoordelen van extra vierge olijfolie. Omdat ik zeker wil zijn van goede kwaliteit heb ik deze in een speciaalzaak gekocht. Bovendien kwam dat in een mooi klein flesje, ideaal dus. Er wordt wel eens gezegd dat wie de rijke smaak van extra vierge olijfolie eenmaal geproefd heeft nooit meer wat anders wil. Perfect! Get addicted aan dit gezonde goedje!

Chia zaden: Ook hier besteedde ik recent een post aan. Dit kleine zaadje is namelijk mega gezond en bovendien super makkelijk te combineren. Het is een goede manier om bijvoorbeeld je dagelijkse muesli een extra health-kick te geven. Health-lovers zijn er helemaal zot van, maar heel wat mensen hebben nog nooit van chia zaden gehoord. Dat wordt dus een boeiend gesprek rond de kerstboom. Spread the word!

Lijnzaad: Nog zo’n superfood dat in ieders kast aanwezig zou moeten zijn. De omega 3 – omega 6 ratio van lijnzaad is subliem en er zijn slechts weinig voedingsmiddelen die eraan kunnen tippen. Lijnzaad dat al gebroken is verliest heel snel zijn vele kostbare nutriënten. Lijnzaad dat heel is wordt dan weer niet verteerd door ons lichaam, de pel is namelijk te hard. De oplossing is heel lijnzaad te kopen en zelf te breken door een koffiegrinder of een vijzel te gebruiken. Kortom: stop in je bokaal heel lijnzaad en leg uit!

Quinoa: Een ideale manier om lager in koolhydraten te gaan eten. Iedereen heeft er ondertussen al van gehoord maar velen zijn terughoudend in het gebruik van quinoa. Nochtans kan je er ongelooflijk lekkere dingen mee maken. Ik eet het zeker wekelijks en het is een goede manier om pasta, rijst en aardappelen te vervangen.

Kokosmeel: Ideaal voor dessertjes! In mijn chocolade kokoscake gebruikte ik al kokosmeel en in mijn receptenboekje heb ik nog heel wat gerechtjes staan die hiermee gemaakt worden. Het is perfect om aan te tonen dat tarwe vervangbaar is, ook al vraagt dat wat aanpassing. Laat vooral ook even ruiken en je zal ze meteen overtuigen!

Raw cacao poeder: Nog een superfood! Raw cacao poeder verlaagt LDL cholesterol, bevat mineralen als calcium en potassium, heeft een anti-depressief effect (chocolade-liefhebbers weten dit) en bevat super veel antioxidanten. Warme chocolade melk gemaakt met rauw cacao poeder bevat per lepel zelfs meer anti-oxidanten dan rode wijn.

Kokosschaafsel: lekker en gezond. Ik gebruik het vooral om gerechten mee af te werken. Bovendien kon ik daardoor een extra klein glazen potje toevoegen aan mijn mandje! Het oog wil ook wat..

gezond cadeau quinoa

gezonde kado maken

Nu je je glazen potten in huis hebt en je weet wat erin te doen kan je je kostelijk amuseren met het ‘verpotten’. Daarna rest je alleen nog met keukendraad en labels leuke kaartjes aan de potten te hangen. Schik in een mandje en je hebt het perfecte gezonde cadeau! Leuk om te maken en nog leuker om te geven.

Zelf ook een gezond cadeau?

Ik heb hier thuis twee pakketjes extra gemaakt en dus lanceer ik morgen een giveaway hier op de blog. Bovendien zit er nog wat extra in de mandjes ook! Dus zeker deelnemen en wie weet kan jij dan wel het nieuwe jaar starten met al deze superfoods én nog meer. Stay tuned!

Regenboog soep recept

3

Regenboogsalade mag dan wel dé hashtag van zomer 2014 geweest zijn onder de foodies op Instagram, de winter komt eraan en dus moet hij wijken voor de the next big thing: regenboogsoep! Zeker nu de feestdagen eraan komen is dit een voltreffer. Kleurrijk, lekker en vooral gezond! Wie bij mij over de vloer komt met kerst kan dit quatro verwachtten als voorgerecht. Mijn vrienden en familie stoppen dus misschien best met lezen – for now – zo is het toch nog een beetje een verrassing aan tafel he..

Als kind was ik er niet zo dol op maar nu ben ik het andere uiterste en hou ik van soep! Ik ben een echte koukleum en soep is dé ideale manier om van binnenuit op te warmen. Bovendien is het een makkelijke en toegankelijke manier om je nodige portie groentjes binnen te krijgen. En groentjes hebben we nodig! Het beste dieet – welke naam dit ook mag hebben – is er eentje dat vooral uit groenten bestaat. Eentje waarbij het gewicht aan groenten de meerderheid heeft. Wie zelf even bedenkt hoeveel % van z’n dagelijkse voeding uit groenten bestaat moet vaak toegeven dat dit beter kan. Laat soep je daar alvast bij helpen!

Uiteraard kan je alle soepen die genoeg in kleur verschillen combineren. Ik heb geprobeerd ook het smaak- en texturenpallet divers te maken. Om het geheel een extra gezonde toets te geven en zo mijn gasten van nog meer super glow te voorzien tijdens de feestdagen, heb ik alle soepjes gegarneerd met kiemen. Kiemen zijn (mega) superfoods. Ze kunnen haast niet overschat worden. Wist je dat bijvoorbeeld broccolikiemen je kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten, ontstekingen en diabetes? Eigenlijk is het helemaal niet zo ver gezocht wanneer je even bedenkt dat 1 kiem alle bouwstenen bevat voor een grote plant te worden. Kiemen zijn awesome, maar ze zijn niet altijd even makkelijk te combineren qua smaak. Kiemen in een soep is voor mij één van de makkelijkste manieren om de voordelen van deze kleine sliertjes makkelijk naar binnen te krijgen.

Rainbow soup

Ik lijst voor jou even op hoe ik deze vier soepjes gemaakt heb.

Extra! Voor sommige soepjes heb ik kippenbouillon gebruikt, vegans kunnen deze vervangen door groentebouillon. Mix en match gerust met de hoeveelheden afhankelijk van hoeveeel gasten er bij jou aan tafel aanschuiven. Met de hoeveelheid kan je ook de textuur van de soep bepalen. Bij de paarse soep heb ik er even de hoeveelheden bij gezet. De hoeveelheden zijn uitgerekend voor zes personen (geschonken in de kleine kopjes van op de bovenstaande foto’s). Je kan natuurlijk altijd wat meer maken voor de dag erna. Paarse wortels vind je trouwens in de meeste primeur groentewinkels.

Ingrediënten regenboog soep:

Voor de rode soep:

– Tomaten
– Wortel
– Prei
– Ui
– Look
– Biologische groentebouillon

Voor de gele soep:

– Gele paprika
– Biologische kippenbouillon
– Sjalot
– Look
– Kurkuma

Voor de groene soep:

Broccoli
– Selder
– Prei
– Biologische groentebouillon

Voor de paarse soep:

– 3 paarse wortels
– 1 biologische appel
– Verse gember (ik gebruikte 1 centimeter )
– 1 theelepel honing
– Biologische groentebouillon

 Hoe

De basis is voor alle soepen het zelfde. Stoof de groenten aan in extra vierge olijfolie en kook daarna met bouillon erbij. Bij de paarse soep wacht je best met de honing erbij te doen tot het water erbij is. Mix met een staafmixer en kruid bij waar nodig met peper en zout. Dresseer met kiemen (alle kiemen zijn mogelijk!) vlak voor het opdienen.

 

Show! Enjoy! En glow! 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks