Broccoli-granaatappel-pannetje met boekweitnoodles

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Owww, wat kijk ik er al lang naar uit om deze met jullie te delen. Een tijdje geleden experimenteerde ik met 100% boekweit sobanoodles. Na een paar keer tweeken zat het helemaal perfect maar toen kwamen er lange weekends met veel lezingen en signeersessies (super leuk btw!) tussen en dus heeft het even geduurd voor ik er goeie foto’s van kon maken. En als er één ding is wat belangrijk is om mensen te inspireren gezonder te eten dan zijn het wel smakelijke foto’s.

‘Boekweit noodles?’ Hoor ik je al zeggen. Jep noodles van 100% boekweit. Die vind je in de natuur of biowinkel of online uiteraard. Boekweit heeft het voordeel glutenvrij te zijn en het is ook een stuk minder bewerkt en gemanipuleerd dan tarwe bijvoorbeeld. Boekweit is net als quinoa een pseudograan, het is eigenlijk een zaad dat we als graan gaan gebruiken.

Vaak wordt me gevraagd naar mijn mening over pasta. In principe is pasta een bewerkt product en dus is het zeker secundair voor mij. Over het algemeen ben ook ik een fan van minder koolhydraten te nuttigen. Of toch in vergelijking met wat het standaard Westers dieet aan carbs bevat. Maar dat wil niet per se zeggen dat pasta – en al zeker noodles van alternatieve granen – niet af en toe aanvullend hun waarden kunnen hebben. Alleen zal ik in plaats van de ‘noodles met groenten’ opteren voor ‘groenten met noodles’. Want we weten het eigenlijk allemaal: groenten blijven de sleutel tot gezonder eten. En als noodles je kunnen helpen om meer groenten naar binnen te werken, dan zou ik zeggen go for it!

Zomerse pasta veel groentjes gezonde lunch

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote uien
  • 10 kastanjechampignons
  • 2 teentjes look
  • 1 broccoli
  • 170 gram boekweitnoodles
  • 150 gram (diepvries) erwten
  • 1 kleine courgette
  • 1 granaatappel
  • 2 handen cashews
  • Tamari (of sojasaus)
  • Olijfolie
  • peper en zout

Hoe:

  1. Hak de broccoli in roosjes en kook of stoom hem.
  2. Hak de ui in sliertjes en doe alles samen met de look in een grote diepe pan met een vleugje olijfolie.
  3. Hak de courgette en de champinons in stukken en doe ze bij in de pan.
  4. Kook de boekweitnoodles in heet water – zo’n 4 minuten ongeveer – en doe een stevige scheut olijfolie mee in het water.
  5. Kook de (diepvries)erwten gaar. Kan eventueel bij in de pot van de broccoli.
  6. Voeg alles toe aan de pan. De boekweitnoodles zijn nogal ‘sticky’ daarom vind ik het wel prettig om ze in kleinere stukken te snijden zodat ze makkelijker mengen.
  7. Voeg de enkele lepels tamari toe naar smaak.
  8. Kruid rijkelijk af met peper en zout.
  9. Rooster de cashews heel lichtjes in een pan zonder vetstof. Tot ze heel lichtjes verkleuren.
  10. Doe de noten bij in de pan. Ontpit de granaatappel en voeg ook deze pitten toe aan de pan.
  11. Meng goed, smakelijk!

2 REACTIES

  1. De smaak was heerlijk! Alleen zág het mijne er niet zo smakelijk uit als op de foto … oefening baart kunst zeker?! :s Bedankt voor de inspiratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks