Fruitdip van cashews

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Als healthy-foodie is een deel van mijn missie uiteraard anderen overtuigen om gezonder te gaan eten en te gaan leven in het algemeen. Mijn vriend is waarschijnlijk één van de meest weerbarstige uit mijn omgeving. Frisdrank is moeilijk te weerstaan voor hem en ook snacken in de zetel kan hij moeilijk laten. Ik probeer af en toe wat fruit te presenteren als we ‘s avonds de zetel in duiken voor een Netflixserie (momenteel: Fresh Meat, aanradertje). Maar ook dat vind hij wat teleurstellend. Vorige week heb ik dan eindelijk een goeie oplossing gevonden; niet enkel fruit maar ook een dipje erbij. Voltreffer!

Waarschijnlijk heb je wel al door dat ik verzot ben op cashews. Ze zijn zo geweldig veelzijdig. Ze zijn heerlijk om zo op te eten maar gaan ook prima met chocolade, ze zijn de droom voor alle vegans en raw-foodies om er allerhande taarten en sauzen mee te maken. En ook in dit receptje laten ze zich weer van hun beste kant zien.

Fruitdipje van cashews

Van cashews wordt wel eens gezegd dat ze feelgoodfood zijn, of nog meer, dat ze als antidepressivum gebruikt kunnen worden. Een jaar geleden ontstond daar online een grote discussie over. Waarbij de farma beweerde dat het onzin was en de tegenpartijen beweerde dat de farma hun ruime winsten op antidepressiva probeerde veilig te stellen. Mijn mening? Liever cahews dan zware medicijnen, it’s worth a try no? Dan heb ik het niet over mensen die al antideppresiva nemen – die luisteren best gewoon naar hun dokter uiteraard – maar wel over zij die wat last hebben van neerslachtigheid.

Waarom cashews die werking zouden hebben? Ze bevatten een zeer stevige dosis tryptofaan, één van de essentiële aminozuren die in ons lichaam worden omgezet naar serotonine (het ‘gelukshormoon’) en niacine (wat angsten zou reduceren).

Deze fruitdip is ideaal voor wie houdt van een marsepein smaak! Ik schrijf het recept uit voor een grote pot fruitdip. Halveer gerust de hoeveelheden als je geen tafel vol gasten verwacht.

Ingrediënten:

  • 130 gram cahews
  • 150 ml amandelmelk
  • 4 ontpitte dadels
  • mini snuifje zout
  • 1 tl vanille extract
  • Fruit (soorten en hoeveelheden naar keuze!)

Hoe:

  1. Blend alle ingrediënten tot een glas geheel.
  2. Serveer met heel veel fruit. Smakelijk!

3 REACTIES

  1. Heerlijk Steffi! Ik ben nog niet zo mobiel na een kijkoperatie en dan moet je toch wat opletten met verwennerijen …terwijl mezelf verwennen volgens mij net helend is. En dit zie ik helemaal zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks