Linzensalade met avocado en appel, met een heerlijke dressing

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Nu we met een nieuw design gestart zijn én ik ondersteuning krijg van een fantastisch team zijn we de laatste maanden goed bezig met het voorzien van content hier op Bye Bye Cheeseburger. En me likey!! In één van de laatste posts had ik het over appelazijn en hoe het een geweldig product is om toe te voegen aan je vaste waardes uit de keuken. Ook over avocado’s verscheen er wat, ook één van mijn favoriete producten en zoooooo goed voor je.

Linzensalade met avocado en appelEn dus dacht ik dat een receptje waar deze twee in voorkomen wel goed zou zijn. Zoals je misschien wel weet ben ik verzot op salades. Ooit was het mijn grootste zwakte, het maken van een salade. Het was vaak droog of smakeloos en ik vond het over het algemeen gewoon saai, zowel om te maken als voor de smaakpapillen. Tot ik mij erin verdiepte – soms is het zo simpel als zeggen ‘hey ik wil hier eigenlijk beter in worden’ – en de truckjes leerde kennen. Sindsdien ben ik helemaal verliefd geworden op het maken van salades. De combinaties zijn eindeloos!

Eén van de belangrijkste key-ingrediënten is de dressing. Eén van de redenen waarom salades soms als unhealthy bestempeld worden is omdat er vaak ongezonde prefab dressings voor gebuikt worden. Nochtans is het maken van een heerlijke dressing super simpel.

In deze post licht ik dan ook graag één van mijn favoriete dressings uit, tesamen met een slaatje dat hier in Ibiza heel vaak op mijn menu staat en welke ik ook vaak als side-dish presenteer.

Voor het maken van een dressing gebruik ik zoals altijd een blender. Zijnde dan wel een kleine blender. Dat is één van de redenen waarom ik steeds twee blenders aanraad; een grote voor beslag, smoothies voor meerdere persoon of eventueel zelfs soepen en puree en dergelijk, en dan een kleintje voor het maken van dressings, je ochtendsmoothie etc. Voor de kleine blender gebruik ik de DOMO Xpower. Eén van mijn meest gebruikte toestellen in de keuken, met krachtige messen en makkelijk proper te maken achteraf, alle onderdelen kunnen namelijk in de vaatwasmachine.

Recept linzensalade met avocado voor twee personen:

Voor de salade:

 • Twee kropjes Romeinse sla (die zijn normaal zo groot als je hand ongeveer)
 • 2 kleine avocado’s
 • 1 appel
 • 3 augurken
 • 100 gram linzen

Voor de dressing:

 • 100 ml olijfolie
 • 50 ml appelazijn
 • 1 dikke theelepel mosterd
 • 1 dikke theelepel honing
 • Peper en zout
 • Verse peterselie of koriander

Hoe:

Linzensalade met avocadoKook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar – probeer ze beetgaar te krijgen en zeker niet plat te koken, dat vraagt soms wat oefening – en laat ze afkoelen.

Snijd de kropjes salade in stukken en doe ze in een grote kom. Snijd nu ook de appel, de avocado en de augurken in stukjes, voeg toe. Meng alles onder elkaar.

Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en mix tot een glad geheel.

Meng de dressing stuk voor stuk over het geheel zodat je zeker niet teveel gebruikt. Teveel dressing maakt het geheel soggy en dat wil je niet. Linzen zijn over het algemeen redelijk droog en dus kan het zijn dat je voor dit recept meer dressing dan gewoonlijk gebruikt. Dat is oké! Bewaar de rest van de dressing in de koelkast.

Smakelijk!

5 REACTIES

 1. Beste steffi, ik volg je al meerdere jaren op njam en maak regelmatig receptjes van jou. Nu ben ik op zoek naar het merk van je vacuüm trekker en potten. En waar kan ik die kopen aub. Ik ben zeer geïnteresseerd daarin want je kan het eten iets langer bewaren. Zoals ook jouw avocado !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks