Nu we met een nieuw design gestart zijn รฉn ik ondersteuning krijg van een fantastisch team zijn we de laatste maanden goed bezig met het voorzien van content hier op Bye Bye Cheeseburger. En me likey!! In รฉรฉn van de laatste posts had ik het over appelazijn en hoe het een geweldig product is om toe te voegen aan je vaste waardes uit de keuken. Ook over avocadoโs verscheen er wat, ook รฉรฉn van mijn favoriete producten en zoooooo goed voor je.
En dus dacht ik dat een receptje waar deze twee in voorkomen wel goed zou zijn. Zoals je misschien wel weet ben ik verzot op salades. Ooit was het mijn grootste zwakte, het maken van een salade. Het was vaak droog of smakeloos en ik vond het over het algemeen gewoon saai, zowel om te maken als voor de smaakpapillen. Tot ik mij erin verdiepte โ soms is het zo simpel als zeggen โhey ik wil hier eigenlijk beter in wordenโ โ en de truckjes leerde kennen. Sindsdien ben ik helemaal verliefd geworden op het maken van salades. De combinaties zijn eindeloos!
Eรฉn van de belangrijkste key-ingrediรซnten is de dressing. Eรฉn van de redenen waarom salades soms als unhealthy bestempeld worden is omdat er vaak ongezonde prefab dressings voor gebuikt worden. Nochtans is het maken van een heerlijke dressing super simpel.
In deze post licht ik dan ook graag รฉรฉn van mijn favoriete dressings uit, tesamen met een slaatje dat hier in Ibiza heel vaak op mijn menu staat en welke ik ook vaak als side-dish presenteer.
Voor het maken van een dressing gebruik ik zoals altijd een blender. Zijnde dan wel een kleine blender. Dat is รฉรฉn van de redenen waarom ik steeds twee blenders aanraad; een grote voor beslag, smoothies voor meerdere persoon of eventueel zelfs soepen en puree en dergelijk, en dan een kleintje voor het maken van dressings, je ochtendsmoothie etc. Voor de kleine blender gebruik ik de DOMO Xpower. Eรฉn van mijn meest gebruikte toestellen in de keuken, met krachtige messen en makkelijk proper te maken achteraf, alle onderdelen kunnen namelijk in de vaatwasmachine.
Recept linzensalade met avocado voor twee personen:
Voor de salade:
- Twee kropjes Romeinse sla (die zijn normaal zo groot als je hand ongeveer)
- 2 kleine avocadoโs
- 1 appel
- 3 augurken
- 100 gram linzen
Voor de dressing:
- 100 ml olijfolie
- 50 ml appelazijn
- 1 dikke theelepel mosterd
- 1 dikke theelepel honing
- Peper en zout
- Verse peterselie of koriander
Hoe:
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar โ probeer ze beetgaar te krijgen en zeker niet plat te koken, dat vraagt soms wat oefening โ en laat ze afkoelen.
Snijd de kropjes salade in stukken en doe ze in een grote kom. Snijd nu ook de appel, de avocado en de augurken in stukjes, voeg toe. Meng alles onder elkaar.
Doe alle ingrediรซnten voor de dressing bij elkaar en mix tot een glad geheel.
Meng de dressing stuk voor stuk over het geheel zodat je zeker niet teveel gebruikt. Teveel dressing maakt het geheel soggy en dat wil je niet. Linzen zijn over het algemeen redelijk droog en dus kan het zijn dat je voor dit recept meer dressing dan gewoonlijk gebruikt. Dat is okรฉ! Bewaar de rest van de dressing in de koelkast.
Smakelijk!
Ziet er superlekker uit Steffi!
Tips voor dressingen zonder mosterd? Ik ben echt geen fan van mosterd maar wil lekker dressingen leren maken.
Je zou wat minder kunnen gebruiken, eventueel weglaten en wat cashewnoten er mee in blenden met wat kappertjes bijvoorbeeld. ๐
Succes
xoxo
Steffi
Beste steffi, ik volg je al meerdere jaren op njam en maak regelmatig receptjes van jou. Nu ben ik op zoek naar het merk van je vacuรผm trekker en potten. En waar kan ik die kopen aub. Ik ben zeer geรฏnteresseerd daarin want je kan het eten iets langer bewaren. Zoals ook jouw avocado !!
Hoi Pascale,
Diegene die ik op tv gebruik is van Zwilling. ๐
Was ik heel tevreden van! ๐
Succes!
xoxo
Steffi