Hazelnoten pap: een graanvrij en lactosevrij ontbijt

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Dat gaat soms zo ver dat ik ‘s avonds al uit kijk naar die overnight-oats – yummie – die ik de volgende ochtend ga verorberen. In mijn voeding ben ik een mens van de uitzonderingen. Ik mijd bijvoorbeeld graan maar maak wel een uitzondering voor het oergraan haver en voor pseudo-granen (wat eigenlijk zaden zijn) zoals quinoa en boekweit. Al ben ik ook hier van mening dat dit niet iets is voor alle dagen. Waar ik wel aan houd is glutenvrij te eten en tarwe volledig te mijden (ook volkoren).

Hetzelfde geldt voor lactose. Ik ben niet lactose-intolerant maar toch drink ik geen koe-melk. Wanneer ik melk gebruik doe ik dat of met amandelmelk of met kokosmelk. Toch maak ik heel af en toe een uitzondering, ik eet wel eens griekse yoghurt bijvoorbeeld. Die is lager in lactose en bevat twee keer zoveel proteïnen.

Toch deel ik vandaag een zero-guilt onbijtje. Volledig paleo, voedselzandloper-proof, graanvrij, glutenvrij en lactosevrij. Maar bovenal: super-duper lekker!

Ingrediënten hazelnoten pap:

– 30 gram hazelnoten
– 30 gram Amandelen
– 30 gram Pecannoten
– 1 banaan
– 200 ml kokosmelk
– 1 theelepel raw cacaopoeder

(enkele noten en raw cacaonibs als topping – uiteraard helemaal optioneel)

Hoe:

Doe de noten in een kom, zet ze onder water en laat een nacht in de koelkast staan (ik plan heel binnenkort een post over de voordelen van noten laten weken, for now: just believe me).

De volgende ochtend: giet het water weg en spoel de noten goed af.

In een blender: de noten, banaan, kokosmek en het cacaopoeder. Blend tot het een gladde massa is.

Doe de pap in een pan of pot en warm op. Roer hierbij met regelmaat. Doe dit ongeveer 7 minuten tot het geheel warm is en dikker geworden is.

Voeg toppings naar keuze toe! Ik ben zelf een grote fan van deze pap te combineren met wat schijfjes banaan erbovenop. So good!

 

Extra: Als je het graag nog wat zoeter hebt kan je wat stevia toevoegen. Verder gebruik ik ook kokosmelk uit blik, deze is zonder additieven en is ook zoeter dan de bussen uit de rekken met alternatieve melk.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks