Nectarine crumble

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

It’s been awhile! Pfoeh. Het is even geleden dat ik wat nieuws op Bye Bye Cheeseburger gepost heb. Meerdere redenen daarvoor eigenlijk. Ten eerste ben ik een paar dagen naar Barcelona geweest – healthy info daarover: soon – en daarna ben ik ook nog naar Amsterdam geweest om my good friend G. te bezoeken. En tussendoor moest er ook nog veel gezongen worden (meer over mijn zingen vind je trouwens op mijn Steffi Vertriest YouTube kanaal, in case you’re interested!). Maar vanochtend ben ik er weer terug ingevlogen, met een receptje dat ik al langer aan het tweaken was. En vandaag is het eindelijk op punt.

Ik heb vier porties gemaakt van deze overheerlijke nectarine crumble, na lang twijfelen om er twee zelf op te eten heb ik het toch op eentje gehouden en – heel nobel van mij – 3 kantoorgenoten (incluis the boyfriend) blij gemaakt. All loved it! 

Zelf ben ik dol op steenfruit. Nectarinen, perzikken, pruimen,.. Allemaal super lekker! Maar het seizoen loopt op zijn einde en dus tijd om er nog wat van te profiteren. Deze zomer maakte ik vaak mijn lievelingssalade, die is ook met nectarines. Maar nu de lucht wat grijzer kleurt en de temperaturen wat naar beneden duiken (take me back to Barca please..) heb ik behoefte aan een warm ontbijt of tussendoortje. Om zacht de dag te starten of om op zondagmiddag onder een dekentje met een goeie serie te verorberen. Deze nectarine crumble is daar i-de-aal voor!

Gezonde nectarine crumble

Verschillende soorten haver:

Voor ik aan het recept begin wil ik even verduidelijken wat ik bedoel met havervlokken, havermout en havermeel. Daar worden wel eens andere termen voor gebruikt en das verwarrend. In dit gerecht gebruik ik havervlokken, havermout en havermeel. Om havermoutpap te maken van havervlokken met je 10 minuten laten koken, om pap te maken van havermout moet je ongeveer 5 minuten laten koken. Havermeel bestaat uit gemalen havervlokken of mout. Indien je dit gerechtje glutenvrij wil maken zorg er dan voor dat er wel degelijk ‘glutenvrij’ op de verpakking staat. In principe bevat haver geen gluten maar omdat het vaak in dezelfde ruimte als andere granen verwerkt wordt kunnen ze toch gluten bevatten. En lees je labels! Welke haver je ook koopt, het enige ingrediënt dat er in moet zitten is haver en niets meer. Al die andere troep is nergens voor nodig.

soorten havermout haver

 

Ingrediënten:

 • 50 gram havermout (hier gaan we havermeel van maken)
 • 75 gram havermout
 • 30 gram havervlokken
 • 5 nectarines
 • 2 eetlepels amandelmeel
 • 4 eetlepels extra viërge olijfolie
 • 4 eetlepels mayple syrup (+ 2 theelepels voor de vulling)
 • 2 theelepels limoensap (of citroensap)
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 2 eetlepels water

Hoe:

 1. Doe de 50 gram havermout in een blender en blend fijn tot het havermeel geworden is. In een paar spins zou dat gebeurd moeten zijn. Ik gebruik hier zelf niet mijn Blendtec voor maar wel een kleinere blender. Als je blender het moeilijk aan kan omdat de hoeveelheid te klein is, neem dan wat meer en bewaar het havermeel voor later.
 2. Meng het havermeel, de havermout, de havervlokken, de olijfolie, water, de 4 eetlepels mayple syrup, zout, nootmuskaat en kaneel in een potje. Zet opzij.
 3. Snijd de nectarines in stukjes en verwijder de pit. Meng de stukjes nectarine met het limoensap, het amandel meel, de 2 theelepels mayple syrup in een ander potje.
 4. Doe het fruitmengsel in kleine ovenbestendige schaaltjes.
 5. Doe het havermegsel er bovenop.
 6. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 34 minuten.

Laatste stap: In de zetel gaan zitten, een goeie serie opzetten en smullen maar!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks