Romige Wortelsoep met pindapasta

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Yass, een nieuw soepreceptje. Ideaal voor het druiligere weer van de afgelopen dagen. Mijn hoop rust op het einde van de week – ik verlang zo naar de zon! – maar in afwachting van die zomerse dagen is deze soep de perfecte troost.

Ik werk deze keer met de DOMO soepmaker. Das super handig als je weinig tijd hebt of als je zoals ik terwijl de soep gaart wil doorwerken en je ze niet de ganse tijd in het oog wil houden. Maar uiteraard kan je het recept ook gewoon maken met een grote pot en je staafmixer.

Deze pinda-wortel soep is suuuuper romig en mijn geheime ingrediënt daarvoor is de pindapasta – ongezoet en ongezout. Voor de pindasmaak een extra toets te geven doe ik er op het einde nog een theelepel ahorn bij. Wanneer je die weg laat is dit recept ook DETOX15-proof.

DOMO soepmaker

Ingrediënten:

  • 500 gram wortels, geschild.
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes look
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 eetlepels pindapasta (of minder), ongezoet en ongezout.
  • peper en zout
  • 1 tl ahorn (skip deze voor DETOX15)
  • Verse basilicum
  • 1/2 tl chillikruiden

Hoe:

  1. Chop de wortels in grove stukken. Doe ze samen met de ui, look, groentebouillon, peper en zout, de pindapasta en een handje verse basilicum in de DOMO soepmaker. Zet op de stand ‘smooth’. Na 20 minuten is deze klaar.
  2. Voeg nog ahorn en chillikruiden, roer eens goed en werk af met verse basilicum.
  3. Smakelijk!

GIVE-AWAY!!

Wil je zelf ook makkelijk in 20 minuten soep maken met de DOMO soep maker? Of confituur en smoothies – want ook dat kan met dit toestel! Dan heb ik goed nieuws want ik mag er 3 weggeven. De wedstrijd verloopt via instagram. Ga gauw naar mijn instagram-profiel en wie weet is ie binnenkort van jou! 🙂

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks