Spinaziesoep met geroosterde kikkererwten

Leestips

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Spaghettipompoen met bolognaisesaus

Vandaag op het menu: spaghetti bolognaise zonder pasta! Omdat iedereen fan is van bolognaise maar niet elke health-lover zot is van pasta. Plus, het is...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Terwijl ik in Parijs de healthy hotspots scout – blogpost coming soon – heb ik voor jou al een heerlijke soep om je op te verheugen. Als koukleum heb ik het vorige week hard te verduren gehad. Zo overdag niet boven het vriespunt, dat hoeft echt niet voor mij.. Behalve warme badjes en kersenpitkussentjes, heb ik ook veel soep gemaakt. Deze spinaziesoep heb ik wat vrienden voorgeschoteld en was een groot succes. Ik maak hem zelf heel regelmatig, hij is super zacht, lekker en heel creamy en daarom wil ik deze ook met jullie delen.

Als crunch kies ik voor mijn geroosterde kikkererwten. Das handig voor wie tarwe of gluten wil vermijden maar ook gewoon super lekker. Wat valt er nog over deze soep te zeggen: vegan, vegetarisch, low-carb, ontzurend, glutenvrij en graanvrij.

Spinazie soep recept

Ingrediënten:

Hoe:

Snijd alle groenten in stukken. Doe wat olfijolie in een grote pot, voeg de ui toe en daarna alle andere groenten behalve de spinazie. Laat zachtjes stoven voor zo’n 5 minuten. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat koken tot de groenten gegaard zijn en voeg dan de spinazie toe. Laat de spinazie slap worden en mix dan het geheel tot je een gladde soep hebt. Kruid eventueel zachtjes met peper en zout. Schep in kommetjes. Voeg de kikkererwten toe en nog een scheutje extra vierge olijfolie.

4 REACTIES

  1. Thuis maakt mijn lief altijd de soepen, maar ik zal deze zeker eens moeten proberen. Nooit gedacht zelf dat je van spinazie soep kon maken. Dank je voor het recept, ziet er héérlijk uit !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks