Spinaziesoep met geroosterde kikkererwten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Terwijl ik in Parijs de healthy hotspots scout – blogpost coming soon – heb ik voor jou al een heerlijke soep om je op te verheugen. Als koukleum heb ik het vorige week hard te verduren gehad. Zo overdag niet boven het vriespunt, dat hoeft echt niet voor mij.. Behalve warme badjes en kersenpitkussentjes, heb ik ook veel soep gemaakt. Deze spinaziesoep heb ik wat vrienden voorgeschoteld en was een groot succes. Ik maak hem zelf heel regelmatig, hij is super zacht, lekker en heel creamy en daarom wil ik deze ook met jullie delen.

Als crunch kies ik voor mijn geroosterde kikkererwten. Das handig voor wie tarwe of gluten wil vermijden maar ook gewoon super lekker. Wat valt er nog over deze soep te zeggen: vegan, vegetarisch, low-carb, ontzurend, glutenvrij en graanvrij.

Spinazie soep recept

Ingrediënten:

Hoe:

Snijd alle groenten in stukken. Doe wat olfijolie in een grote pot, voeg de ui toe en daarna alle andere groenten behalve de spinazie. Laat zachtjes stoven voor zo’n 5 minuten. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat koken tot de groenten gegaard zijn en voeg dan de spinazie toe. Laat de spinazie slap worden en mix dan het geheel tot je een gladde soep hebt. Kruid eventueel zachtjes met peper en zout. Schep in kommetjes. Voeg de kikkererwten toe en nog een scheutje extra vierge olijfolie.

4 REACTIES

  1. Thuis maakt mijn lief altijd de soepen, maar ik zal deze zeker eens moeten proberen. Nooit gedacht zelf dat je van spinazie soep kon maken. Dank je voor het recept, ziet er héérlijk uit !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks