Toast avocado: two ways!

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

In mijn nieuwste boek ‘De Beste Jij‘ heb ik het over 6 thema’s die een waanzinnige invloed hebben op je gezonde levensstijl, uiteraard heb ik het ook over voeding en welke belangrijke keuzes je daarin kan maken. Eén van de dingen die ik ook kort bespreek is brood. Op zich heb ik er helemaal niets tegen, zolang brood maar een drager is voor iets gezonds. Want meestal zijn die dingen die we op ons brood smeren alles behalve goed voor ons. Maar gelukkig zijn er ook enkele uitzonderingen, onder andere toast avocado. Zo simpel en de ideale lunch als je het mij vraagt!

Je kan oneindig veel combo’s maken met avocado, maar die met granaatappel of met pistachenootjes, dat zijn mijn favorieten. Tijd om je die ook even mee te geven!

Voor dit recept gebruik ik zuurdesem notenbrood, OVERHEERLIJK! En zuurdesem heeft ook wat minder antinutriënten dan gewoon brood. De noten zorgen voor een extra portie voedingsstoffen. Verder werkte ik hier met mijn spiksplinternieuwe DOMO broodrooster. Kei mooi in mijn keuken én in no time een perfect geroosterd toastje.

Ingrediënten Toast avocado

  • 4 kleine sneetjes zuurdesem notenbrood
  • 1 grote rijpe avocado (een uitdaging, I know)
  • 1/2 granaatappel
  • 2 eetlepels luchtige geitenkaas
  • Verse koriander
  • peper en zout
  • Handje vol pistachenootjes
  • Honing naar wens (steevast van Nutridia,deze is biologisch en te vinden in de gewone supermarkt!)

Hoe  

  • Rooster de boterhammetjes
  • Ontpit de avocado en verwijder zijn schil. Prak met een vork tot brei en smeer het over de vier boterhammetjes.
  • Neem twee toasts met avocado en doe er fijngehakte pistachenootjes over. Beetje peper en zout en wat honing.
  • Neem de andere twee toasts en bekleed met granaatappelpitjes, geitenkaas, peper en zout, honing en verse koriander.
  • Smakelijk!

Vorig artikel
Volgend artikel

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks